Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Kurzemes derbijs Ventspilī

Jānis Pārums

Kurzemes derbijs Ventspilī
Ernests Kalve
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Otrdien, 9. martā plkst. plkst. 19:00 "MasterCard" Baltijas Basketbola līgas (BBL) Ventspils Olimpiskajā centrā spēkiem mērosies Latvijas čempioni basketbolā "Ventspils", sacenšoties ar citu Kurzemes komandu – "Liepājas lauvas".

Pagājušās nedēļas nogalē ventspilnieki dramatiskā cīņā trešajā pagarinājumā piekāpās "Baronam" Latvijas Basketbola līgā un tagad ir apņēmības pilni reabilitēties saviem līdzjutējiem.

Baltijas Basketbola līgā "Ventspils" veicas labi – 16 spēlēs izcīnītas desmit uzvaras, turklāt panākumi gūti pēdējos divos mačos pēc kārtas. Baltijas līgā savā laukumā "ventiņi" uzvarējuši piecos no septiņiem mačiem.

"Ventspils" un "Liepājas lauvas" šajā sezonā tikušies jau trīsreiz un šobrīd statistika ir par labu liepājniekiem, kuri uzvarējuši divreiz. Latvijas čempionātā uzvaras dalītas uz pusēm, turpretī vienīgajā savstarpējā BBL spēlē pārākas bijušas "lauvas". Tiesa, Latvijas čempioniem par labu runā fakts, ka viņi uzvarējuši pēdējā abu komandu mačā, kas norisinājās februāra beigās.

Liepājnieki nevar lepoties ar panākumiem bagātu sezonu Baltijā – 15 spēlēs tikai trīs panākumi. Pēdējā BBL spēlē gan gūts panākums pret turnīra pastarīšiem "Nevežis", taču tas notika jau februāra vidū. Latvijas čempionātā martā aizvadīti divi mači, no kuriem vienā uzvarēts (pret Valmieru), otrā zaudēts (pret VEF).

Jebkurā gadījumā abu Kurzemes klubu spēkošanās solās būt interesanta un ventspilniekiem ir par ko reabilitēties, turklāt šī ir laba iespēja panākt līdzsvaru savstarpējo spēļu bilancē, kā arī nostiprināt trešo pozīciju Baltijas līgā.

"Ventspils" - "Liepājas lauvas" spēkošanos Baltijas Basketbola līgas turnīrā tiešraidē demonstrēs portālsSportacentrs.com. Translācijas sākums nedaudz pirms plkst. 19:00.

Jāpiebilst, ka pirms "Ventspils" un "Liepājas lauvas" spēles plkst. 16:00 notiks arī Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijas mačs, kurā vietējā "Ventspils augstskola" uzņems "Rīdzenes" komandu.

  +5 [+] [-]

, 2010-03-08 21:30, pirms 14 gadiem
Labi šoreiz varētu mazliet mierīgāk nekā iebpriekšējo spēli pret Baronu un paņemt Liepāju jau kādā 2. pagarinājumā. Par skaistu uzvaru!!
Slēpts komentārs: īpatnis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-03-09 09:19, pirms 14 gadiem
"Kurzemes Derbijs" attiecināms tikai uz futbola derbiju starp FK Ventspils un SK Liepājas metalurgs. Basketbolā tas izklausās nedaudz smieklīgi!

  +1 [+] [-]

, 2010-03-09 10:06, pirms 14 gadiem
Par LAUVĀM un tikai par LAUVĀM! Derbijs vārda tiešākajā nozīmē: pagaidām Lauvām 2:1 pret Ventspili. Kā gan lai nevarētu šo uzskatīt par interesantu maču, kur abu komandu izredzes vērtējamas 51/49 % par labu Ventspilij dēļ mājas zāles priekšrocībām! Atgādināt kādu "revanšu" Ventspils sarūpēja sev pēc zaudējuma Lauvām BBL mačā? Kaunpilns zaudējums bija toreiz un čiks vien sanāca no revanša. Ka tik otro reizi ventiņi neuzkāpj uz tā paša "lauvas" :-)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-03-09 13:35, pirms 14 gadiem
Nu domāju BKV paņems šo spēli !

     [+] [-]

, 2010-03-09 18:34, pirms 14 gadiem
vi4iqo rakstīja: "Kurzemes Derbijs" attiecināms tikai uz futbola derbiju starp FK Ventspils un SK Liepājas metalurgs. Basketbolā tas izklausās nedaudz smieklīgi!
derbiji ir visos sporta veidos