Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:367, Did:0, useCase: 3

Poropats: "Sniegums uz laukuma bija tāds, kā plānojām."

Edijs Cīrulis
Edijs Cīrulis

Poropats: "Sniegums uz laukuma bija tāds, kā plānojām."
Silvano Poropats un BK "Ventspils"
Foto: bkventspils.lv

Šodien pēc LBL 1. divīzijas izslēgšanas spēļu turnīra, kurā ''Ventspils'' ar rezultātu 95:54 pieveica Jelgavas ''Zemgali'' pārdomās par spēli dalījās abu komandu treneri un "Ventspils" spēlētājs Ernests Kalve.

"Ventspils" galvenais treneris Silvano Poropats atzina, ka pēc šādas spēles ir grūti kaut ko teikt: "Bija redzams mūsu mērķis, viens no pirmajiem bija pēc iespējas vairāk spēlētājiem doties laukumā spēlēt un otrs mērķis bija labi spēlēt, kas konkrētos momentos mums izdevās. Bija arī periodi, kuros mēs ne tik labi spēlējām, bet kopumā jāsaka, ka sasniedzām savu mērķi - iesaistījām pēc iespējas vairāk spēlētājus. Ceru arī, ka skatītājiem bija interesanti skatīties un tagad mēs gatavosimies nākamajai spēlei pret "Zemgali". Komanda šobrīd ir labā fiziskā stāvoklī un varētu būt, ka nākamajā spēlē mēs rādīsim vēl labāku sniegumu un tam pat tā ir jābūt. Spēles laikā veicām diezgan daudz maiņu un puišiem bija grūti pielāgoties, bet otrajā periodā spēlējām ar labu atdevi un enerģiju." Poropats arī nevēlājās izcelt nevienu atsevišķu savas komandas spēlētāju: "Visi parādīja to, ko es gaidīju, nevaru izcelt nevienu konkrētu spēlētāju. Visi spēlēja labi un uz laukuma sniegums bija tāds kā plānojām."

Ernests Kalve: "Spēlējām ļoti agresīvi aizsardzībā, galvenais uzdevums bija četrdesmit minūtes viņus ("Zemgali" - aut.) cieši segt pa visu laukumu. Sākumā varbūt nesanāca kā gribētos, bet saņēmāmies un realizējām trenera nosacījumus, līdz ar to rezultāts bija daudz labāks, spēle bija daudz labāka un skatāmāka no mūsu puses." Jautāts par to, vai jelgavnieku sastāvā bija manāms kāds pārsteigums Kalve atbildēja, ka daži individuālie spēlētāji labi nospēlēja, kā, piemēram, Edgars Krūmiņš, kuru ventspilnieki sākumā nevarēja nosegt, taču ar stingrāku segšanu izdevās viņu apstādināt.

"Zemgales" galvenais treneris Varis Krūmiņš: "Uzvarēja stiprākais, es domāju, ka naivi būtu cerēt, ka "Zemgale" ar šādu sastāvu spēj pretoties "Ventspilij" - komandai kura nokomplektēta pa visām pozīcijām ar Latvijas izlases spēlētājiem un kandidātiem, kā arī labiem ārzemniekiem. "Zemgalei" ir stipri jāpiedomā pie to, kā piesaistīt līdzekļus un izveidot konkurētspējīgu komandu, jo uz doto brīdi ar to kas ir "Zemgales" kluba rīcībā, šī komanda izskatās tieši šāda kāda viņa ir un arī nākošgad viņa izskatīsies līdzīgi." Krūmiņš arī piebilda, ka daudz kas ir atkarīgs no tā, kāda izskatīsies LBL nākotnē, cik tajā būs spēcīgas komandas un cik šīs komandas būs profesionālas. "Visa Latvijas basketbola interesēs ir pēc iespējas ātrāk zināt, kas notiks nākošgad, neskatoties uz to, ka šogad vēl jāspēlē play-off. Lai basketbols būtu un tas attīstītos ir jāspēlē un uz šo brīdi Latvijas basketbola līgas augstākā divīzija manā uztverē ir stipri par šauru, viņai jābūt plašākai, jābūt vairāk komandām, arī zemajam galam ir jābūt līdzīgam." Par pašu spēli Krūmiņš īpaši neko komentēt nevēlējās, vien piebilda, ka viss ir redzams tehniskajā protokolā: "Ventspilniekiem ir daudz garāks rezervistu soliņš, līdz ar to beigās viņiem bija vairāk spēka. Ar mūsu ierobežotajiem resursiem ir grūti nospēlēt līdzīgi visu spēli."

  +4 [+] [-]

, 2010-04-07 23:21, pirms 14 gadiem
Varim Krūmiņam ir 100% tainsība par savu komandu.