Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Rock" iznīcina "Šiauliai" un tiek pie trešās vietas BBL kausā

Andrejs Siliņš

"Rock" iznīcina "Šiauliai" un tiek pie trešās vietas BBL kausā
Tartu "Rock"
Foto: delfi.ee

Negaidīti pārliecinošu uzvaru sestdien Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas spēlē par trešo vietu izcīnīja Tartu "TU/Rock", Rakverē notiekošajā spēlē ar 101:60 sagraujot "Šiauliai/Triobet" vienību no Lietuvas.

Vakar pusfinālos divi negaidīti rezultāti - "Rock" igauņu derbijā piekāpās mājiniecei "Tarvas", savukārt "Liepājas Lauvas" sakāva Šauļu komandu, tiekot finālā. Šodien spēles par vietām un pirmā no tām sākās jau dienas vidū, kad cīņā par trešo vietu laukumā devās "Rock" un "Šiauliai".

"Rock" izskatījās daudz pārliecinošāk un ar katru mirkli aizvien palielināja pārsvaru. Mača izskaņā tablo vēstīja graujošu 101:60 par labu Tartu komandai. Uzvarētāju rindās 17 punktus guva bijušais Rīgas VEF centrs Ivans Ņeļubovs, kuram arī piecas atlēkušās bumbas. 14 punkti un astoņas bumbas lietuviešu uzbrucēja Egīdija Dimšas kontā. "Šiauliai" vienības labā pa 11 punktiem sameta Vitauts Suļskis un 217 centimetrus garais centrs Ovīdijs Galdiks, kuram arī piecas bumbas zem groziem.

Finālā tiksies mājiniece "Tarvas" ar trim latviešu spēlētājiem (Juris Umbraško, Māris Ļaksa, Raitis Grafs) sastāvā un pagājušo divu sezonu Latvijas trešā labākā komanda "Liepājas Lauvas".

Pirms gada BBL kausu izcīnīja Rīgas VEF, finālā pieveicot Tartu komandu.