Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Latviešu stiprinātā "Tarvas" pārspēj Tartu un spēlēs BBL kausa finālā

Andrejs Siliņš

Latviešu stiprinātā "Tarvas" pārspēj Tartu un spēlēs BBL kausa finālā
Divi bijušie Rīgas VEF spēlētāji Raitis Grafs un Ivans Ņeļubovs šovakar viens pret otru igauņu labāko komandu sastāvos
Foto: delfi.ee

Trīs Latvijas basketbolistu pārstāvētā Rakveres "Tarvas" komanda piektdien savās mājās Baltijas Basketbola līgas (BBL) kausa izcīņas pusfināla spēlē ar rezultātu 90:84 visai pārsteidzoši pārspēja Tartu "Rock" vienību, iekļūstot finālā.

Pirms gada "Tarvas" ar Ronaldu Sirsniņu, Juri Umbraško un Kasparu Ciprusu ierindā kļuva par BBL Izaicinājuma kausa vicečempione, bet šogad spērusi soli uz priekšu attīstībā un piedalās ne vien Igaunijas un BBL čempionātos, bet arī FIBA Izaicinājuma kausa kvalifikācijā. Arī šogad komandu pārstāv trīs latvieši - uzbrucēji Juris Umbraško un Māris Ļaksa, kā arī centrs Raitis Grafs. Šī ir jau trešā sezona pēc kārtas, kad Rakverē spēlē latvieši - pirms divām sezonām komandu pārstāvēja Raimonds Vaikulis un Ivars Timermanis.

BBL kausa izcīņa pirmo reizi norisinās Rakverē.

Pirmajā pusfinālā "TU/Rock" sāka daudz labāk (10:2), taču Rakveres komanda pamazām iespēlējās, un Klarenss Džeksons pat izvirzīja "Tarvas" vadībā (15:14). Pirmā ceturkšņa izskaņā gan Tartu atkal pārņēma vadību (23:20). Otrajā ceturtdaļā Laksas produktivitāte palīdzēja turēt līdzi viesiem, bet aizsarga Reimo Tamma rezultativitāte ļāva "Tarvas" atkal izvirzīties vadībā (37:34). To izdevās noturēt līdz pat puslaika beigām - 43:41.

Pēc lielā pārtraukuma mājinieki jūtami palielināja apgriezienus un pirms pēdējām desmit minūtēm atradās vadībā jau ar 18 punktiem - 71:53. Tomēr pēdējā ceturksnī viesi no Tartu atjaunoja intrigu - četras ar pusi minūtes pirms beigām viesi deficītu bija samazinājuši uz pusi (81:72). Nepilnas divas minūtes līdz beigām Kristo Sāge panāca vairs tikai mīnus seši viesiem (81:87). Atlikušajā laikā gan "Tarvas" uzvaru neizlaida un iekļuva finālā - 90:84.

Rakveres rindās Māris Ļaksa spēlēja 25 minūtes, guva 16 punktus (2p. 3/7, 3p. 2/6, s.m. 4/4), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izprovocēja četras piezīmes, pārtvēra divas bumbas. Raitis Grafs 24 minūtēs guva deviņus punktus (2p. 4/6, s.m. 1/2), izcīnīja trīs bumbas, savukārt Juris Umbraško laukumā pavadīja 22 minūtes, guva deviņus punktus (2p. 3/5, s.m. 3/3) un izcīnīja četras bumbas zem groziem.

"Tarvas" labā 18 punktus guva Reimo Tamms, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas. "Rock" rindās 20 punkti, sešas bumbas un piecas piespēles Džastinam Ingramam, bet 18 punkti un piecas bumbas lietuviešu leģionāram Egidijam Dimšam.

Otrā pusfināla spēlē "Šiauliai" vienība eksaminēs vienīgo Latvijas pārstāvi turnīrā "Liepājas Lauvas".

  +2 [+] [-]

, 2012-09-28 20:08, pirms 12 gadiem
ka vefelis šiem varēja pakāst?

     [+] [-]

, 2012-09-28 20:53, pirms 12 gadiem
Maikls Skolfilds rakstīja: ka vefelis šiem varēja pakāst?
Tu jau nezini vai Tartu šodien spēlēja ar stiprāko sastāvu!

  +2 [+] [-]

, 2012-09-28 21:53, pirms 12 gadiem
Parsteigums,neliels man kaut kada Tarvas pieveic Igaunu superklubu