Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Janševics: "BBL Elitē maksimums četri Latvijas klubi"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Janševics: "BBL Elitē maksimums četri Latvijas klubi"
"VEF Rīga" jau nodrošinājusi vietu BBL Elites divīzijā

"Baltijas basketbola līgas Elites divīzijā šosezon spēlēs, maksimums, desmit klubi. Latviju pārstāvēs ne vairāk kā četri klubi," komentējot līgas 2009./2010. gada turnīra aprises, teica Latvijas Basketbola līgas direktors Jānis Janševics.

„Kā zināms, visi astoņi LBL pieteiktie klubi pagājušajā nedēļā nokārtoja pieteikšanās maksu Latvijas čempionātam. Turpinās „Barons/LMT”, SK „Valmiera”, „ASK Rīga” un „Liepājas lauvu” izvērtēšana dalībai Baltijas basketbola līgā, tiek pabeigts apkopot informāciju par klubu gatavību,” pirmdien teica Janševics.

Jau iepriekš dalībai BBL jaunajā sezonā apstiprināti Latvijas čempioni BK „Ventspils” un galvaspilsētas klubs „VEF Rīga” (ceturtā vieta LBL 2009). Viņiem klāt varētu nākt viena vai, labākajā gadījumā, divas vienības. Saraksta apstiprināšanu var ietekmēt arī pēdējā brīža izmaiņas, domā Janševics. „Ja kāds no klubiem, piemēram, trešdien noslēgs līgumu ar veselu Latvijas izlases basketbolistu, tas būs papildus faktors, kuru apsvērt, lemjot par galīgo vietu skaitu.”

Elites divīzijā varētu spēlēt no astoņām līdz desmit komandām. Divu Igaunijas klubu vidū tradicionāli būs Tartu „Rock” un Tallinas „Kalev/Cramo”, apstiprināto Lietuvas trio veidos Viļņas „Lietuvos Rytas”, Kauņas „Žalgiris” un BK „Šiauliai”. Iespējams, no Lietuvas varētu startēt arī ceturtā komanda, taču grūti iedomāties situāciju, ka Latvijas pārstāvniecība varētu būt lielāka.

Jaunumi Latvijas līgās
Šonedēļ skaidrākas kļūs LBL-2 aprises, teica Janševics. „LBL turnīra kontūras iezīmējušās, ar dažu dienu nobīdi sekos LBL-2 un Amatieru līga.”

Turpinās sarunas par Latvijas Sieviešu basketbola līgas jaunās sezonas formātu. LSBL 2009./2010. gada sezonas pirmajos divos apļos varētu piedalīties 8-9 komandas, ieskaitot abas profesionālās vienības „TTT Rīga” un SK „Cēsis”. 2010. gada sākumā 2 vai 3 Latvijas klubi turpinātu startu jaunizveidotajā Sieviešu Baltijas basketbola līgā (SBBL), pārējām 5-7 komandām sacenšoties vēl 2-4 Latvijas čempionāta apļos.

     [+] [-]

, 2009-08-24 17:34, pirms 15 gadiem
vefu ta dzīt prom vajag, šie bez rindas ielīda

  +8 [+] [-]

, 2009-08-24 17:35, pirms 15 gadiem
negribās banu,tāpēc par Janševicu labāk neko neteikšu,bet man jau liekas,ka šāda lieta(cik klubi spēlēs) būtu jāizvērtē bbl šefībai,nevis cienījamajam lbl direktoram,kurš nezin,kas notiek viņa paša saimniecībā.

  +8 [+] [-]

, 2009-08-24 17:37, pirms 15 gadiem
par vef es vispār brīnos,naudas nav,parādi,bet komplektējās uz nebēdu,ka tik nesanāk kā ask(ceru,ka tā nebūs).

  +2 [+] [-]

, 2009-08-24 17:52, pirms 15 gadiem
No četrām nosauktajām komandām varbūt vienīgi Barons var sakomplektēt kaut cik konkurētspējīgu komandu! Tas būtu cirks ,ja Valmierai-bez sastāva ,Liepājai-kura tāpat kā VEF vietu BBL nav izcīnījusi vai ASK- kurš nevar parādus nomaksāt, tiktu ļauts spēlēt BBL!!!Ne par velti BBL vadība nesteidzas ar lēmuma pieņemšanu ,jo Elites divīzijā vajag konkurētspējīgas komandas,diemžēl Latvijā tādu palicis pavisam maz!!! Labākā gadījumā BBL spēlēs trīs Latvijas komandas un tur nu Janševics nav vainīgs,ka valstī krīze!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-08-24 18:25, pirms 15 gadiem
:"„Ja kāds no klubiem, piemēram, trešdien noslēgs līgumu ar veselu Latvijas izlases basketbolistu, tas būs papildus faktors, kuru apsvērt, lemjot par galīgo vietu skaitu."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-24 18:57, pirms 15 gadiem
trakais v.4 rakstīja: a kādā tolkā šis raksts ir pie sieviešu basketbolā ''dāmas''?
Pēdējā rindkopā ir par dāmām, DAL gan pieminēta tikai garāmejot

  +2 [+] [-]

, 2009-08-24 18:59, pirms 15 gadiem
Labvēlis rakstīja: :"„Ja kāds no klubiem, piemēram, trešdien noslēgs līgumu ar veselu Latvijas izlases basketbolistu, tas būs papildus faktors, kuru apsvērt, lemjot par galīgo vietu skaitu."
Man domāt,ka te nu arī cienījamais Janševica Kungs ir iebraucis auzās,nez piemēram ar kuru Latvijas izlases spēlētāju Barons piemēram varētu noslēgt līgumu?
Kurš ir tas veselais un bez kluba?Un vai pats Janševica kungs ar būtu ar mieru piesponsorēt to klubu,kurš slēgtu līgumu ar kādu no izlases spēlētājiem?

  +2 [+] [-]

, 2009-08-24 19:12, pirms 15 gadiem
Zinot ka noteicējs BBL šogad ir Kehris kuram ir zobs uz Zonni, Baronam tiks meklētas visādas utis.. bet varbūt es tikai to nosapņoju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-24 21:58, pirms 15 gadiem
Obama 08 rakstīja: Pēdējā rindkopā ir par dāmām, DAL gan pieminēta tikai garāmejot
Kur Tu redzi kaut ko par DAL?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-08-24 23:16, pirms 15 gadiem
DrBelKinG rakstīja: Kadi paradi?
Neapmaksātie rēķini,algas. Tevis piemienētajā intervijā jau W skaidri pasaka,ka cer uz krievu naudu. Un tas nu ir tieši tas pats,kas bija ASK variantā-tērē naudu ar cerībām,ka atnāks kāds onkulis un vēlāk visu samaksās. Ja W ,pateicoties savam vārdam,ir kas sarunāts,tad labi. Es gan nevaru saprast ,kādu motīvu vadīti krievi(kuriem pašiem šobrīd ir čābīgi ar skanošo)dotu naudu katkādam Vef'am.
P.S. Tiem ,kam ir vēlēšanās pasmioeties pirms gulētiešanas ,iesaku izlasīt interviju ar LV basketbolu guru Dienā

     [+] [-]

, 2009-08-24 23:36, pirms 15 gadiem
cobra30 rakstīja: Zinot ka noteicējs BBL šogad ir Kehris kuram ir zobs uz Zonni, Baronam tiks meklētas visādas utis.. bet varbūt es tikai to nosapņoju
kādas utis? valmiera, liepāja vismaz ir uzsākusi treniņus.. vismaz ir kādi raksti internetā par to un abām komandām ir treneri!! kas ir baronam uz šo brīdi?? pliki vanaga vārdi : sastāvu drīz novāksim jo drīz spēlētāji paliks lētāki.... nezinu kāda izskatīsies komanda kas labi ja tiks savākta septembra vidū....tas ir labākais variants!

     [+] [-]

, 2009-08-25 14:01, pirms 15 gadiem
4uwis rakstīja: Vienkārši, lai BBL pievienojas 3LV komandas - BKV, VEF un BARONS(tādēļ, ka ASK un Lauvas neturēs līdzi līmeņa ziņā)..
nu nu, pēc Zonnes izteikumiem pavasarī, izskatās, ka piepildīsies "spēlēsim ar jauniešu komandu" variants.
Rīdzenes sporta skolā taču ir talantīgi puikas