Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalai" cīņa par pirmo vietu, "Valmierai" par nepalikšanu pēdējā

Emils Ozerinskis

"Jūrmalai" cīņa par pirmo vietu, "Valmierai" par nepalikšanu pēdējā
Eduards Hāzners
Foto: Edgars Vaivads

Baltijas Basketbola līgā 23. janvārī norisināsies divas spēles ar Latvijas komandu līdzdalību. "Jūrmala" izbraukumā ar "Šiauliai" cīnīsies par A apakšgrupas līderpozīciju, kamēr "Valmiera/Ordo" centīsies nepalikt pēdējie B grupā, savā laukumā uzņemot Kazahstānas "Barsy".

18:30 "Valmiera/Ordo" - "Barsy"
Baltijas līgā sezonas pēdējo mājas spēli aizvadīs Kristapa Valtera trenētā "Valmiera/Ordo". Valmieriešiem pēc šīsdienas spēles atlicis vēl viens mačs izbraukumā Tartū. Šodienas mačā var izšķirties B apakšgrupas pēdējās vietas liktenis. Valmieriešiem pie uzvaras nav izdevies tikt kopš pērnā gada 15. decembra, kad tika pārspēta tieši šīsdienas pretiniece "Barsy". Valmieriešiem izdevās atspēlēties no 15 punktu deficīta, spēles pagarinājumā izraujot uzvaru ar 88:85. Vidzemnieku rindās ar 30 punktiem panākumu kaldināja Jānis Kaufmanis, bet Kazahstanas komandā 24 punktus guva Pāvels Iļins. Ja valmieriešiem izdosies tikt pie panākuma arī otrajā cīņā, visticamāk komandai izdosies nosargāt sesto pozīciju B apakšgrupā. Pēc šī mača kazahiem vēl būs trīs spēles ar igauņu vienībām.

"Valmierai/Ordo" sastāvā pēdējās spēlēs pieteikts nav bijis un uz soliņa neatradās Niks Jansons, savukārt pēdējā cīņā LBL turnīrā pret "Ogri" potītes traumā iedzīvojās Anrijs Miška. Tādēļ ļoti sarežģīta situācija izveidojusies spēka uzbrucēja pozīcijā, kur lielas minūtes varētu būt jāspēlē 16 gadus vecajam jelgavniekam Danielam Gersonam, kurš šosezon BBL turnīrā vidēji guvis vienu punktu un izcīnījis 2,8 atlēkušās bumbas. Pēdējās spēlēs arī ļoti redzams bijis Dāvids Vīksne, paceļot savus rādītājus līdz 8,3 punktiem spēlē. Savukārt svarīgs pienesums uzbrukumā var tikt gaidīts no Eduarda Hāznera, viņam 11,3 punkti spēlē.

"Barsy" komandā galvenais punktu guvējs ir amerikāņu saspēles vadītājs Džons Teilors, kuram 17 punkti līdz šim trīs aizvadītos mačos. No vietējiem basketbolistiem Pāvels Iļins guvis 12,0 punktus. Tāpat valmieriešiem serba Aleksandra Vrzinas vadītajā komandā jāuzmanās no centra Mikhaila Jevstigņejva, kurš var uzbrukt grozam no dažādām distancēm, līdz šim gūstot 4,7 punktus.

Spēles tiešraide Sportacnetrs.com translācijā.

18:30 "Šiauliai" - "Jūrmala"
Izbraukuma spēlē Lietuvā Mārtiņa Gulbja trenētā "Jūrmala" var nodrošināt pirmo vietu B apakšgrupā. "Šiauliai" basketbolisti ir vienīgie, kuri vēl var paspēt aizlikt kāju priekšā kūrortpilsētas vienībai. Pirmajā cīņā "Jūrmala" savā laukumā Šauļu vienību pērspēja ar rezultātu 87:77, tādējādi iegūstot desmit punktu vadību, ko Antana Sireika komanda šovakar centīsies atspēlēt. Pirmajā komandu cīņā Latvijas komandu pretī uzvarai ar 17 punktiem veda Uģis Pinete, bet lietuviešu rindās pa 12 punktiem guva Donats Sabecks un Igns Vaitkus.

Perfekts regulārās sezonas noslēgums ļautu "Jūrmalai" nodrošināt mājas spēļu priekšrocības visā BBL izslēgšanas spēļu turnīrā, kas ņemot vērā divu spēļu formātu ir ļoti nozīmīga priekšrocība. "Jūrmalas" sastāvā komandas spēlējošais prezidents Edgars Jeromanovs Baltijas līgas turnīrā guvis 9,3 punktus un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles. Groza apakšā vienīgais leģionārs Deniss Krestiņins sakrājis 9,6 punktus un izcīnījis 6,1 punktu zem groza. Savukārt komandas snaiperim Uģim Pinetem 11,1 punkts vidēji mačā.

"Šiauliai" komandai sezonas laikā nomainījušies vairāki leģionāri. No vietējiem basketbolistiem labus sniegumu demonstrējis 20 gadus vecais centra spēlētājs Laurins Birutis, gūstot 14,1 punktu un savācot sešas bumbas zem groziem. Savukārt pieredzējušais amerikāņu spēka uzbrucējs Akīms Raints sakrājis 10,2 punktus, 5,2 atlēkušās bumbas un 3,2 rezultatīvas piespēles.

Mača translācija "Delfi.lt".

BBL turnīra tabula

VA grupaUZP+/-B grupaUZP+/-
1.Šiauliai7115+151Pieno Žvaigždes8117+300
2.Jūrmala7014+93Kalev/TLU6416+34
3.Avis Rapla4412+7Ogre6315+152
4.Port of Parnu3511-14Tartu University6315+77
5.Betsafe/Liepāja2711-155TTU3612-94
6.Tsmoki Minsk066-82Valmiera/Ordo2812-240
7-------Barsy179-229

Izmantotie avoti:
Baltic Basketball League

     [+] [-]

, 2018-01-23 11:57, pirms 6 gadiem
Wolmār, kā tur īsti ir ar Jansonu un Vīksnu? Te jau pirms dažām dienām bija gadījums, kad "traumētās Ventspils" "traumētais" Juciks pēkšņi izgāja laukumā un izārdīja Valkas aizsardzību ar 19 gūtajiem punktiem. Respektīvi, nezinot situāciju no komandas iekšenes, ir nekorekti un maldinoši rakstīt par šādām lietām, turklāt vēl to likt virsrakstā (par Ventspili)!

Barsiem pēdējos mačus vietējā čempionātā nespēlēja leģionārs Kuks. Lai gan, šādos mačos ne jau sastāvs nosaka spēles sižetu un iznākumu, tāpēc nav vērts spriedelēt.

     [+] [-]

, 2018-01-23 13:08, pirms 6 gadiem
Speciāli pa ģērbtuvi neko nemeklēju... Reāli pagājušajā mačā bija tā, ka Jansona nebija pat zālē (nepajautāju, kāpēc), mača laikā - cerams, ne pārāk smagi - potīti apskādēja Miška, bet Vīksne (ar E beigās!!!) spēlēja savu ierasto spēli.
Kā būs šodien? Prestižs ir laba lieta, protams, ja tāpēc nav jālec augstāk par vienu vietu un, nedod Dies, vēl kādu traumu kādam jādabū pirms LBL spēlēm, kuras Valmierai viennozīmīgi šosezon prioritāte, taču laikam arī nav gluži "dzīvības vai nāves" jautājums. Tā liek man domāt komandas joprojām īsais soliņš: kad tad, ja ne tagad?!

     [+] [-]

, 2018-01-23 13:30, pirms 6 gadiem
wolmar rakstīja: Speciāli pa ģērbtuvi neko nemeklēju... Reāli pagājušajā mačā bija tā, ka Jansona nebija pat zālē (nepajautāju, kāpēc), mača laikā - cerams, ne pārāk smagi - potīti apskādēja Miška, bet Vīksne (ar E beigās!!!) spēlēja savu ierasto spēli.
Kā būs šodien? Prestižs ir laba lieta, protams, ja tāpēc nav jālec augstāk par vienu vietu un, nedod Dies, vēl kādu traumu kādam jādabū pirms LBL spēlēm, kuras Valmierai viennozīmīgi šosezon prioritāte, taču laikam arī nav gluži "dzīvības vai nāves" jautājums. Tā liek man domāt komandas joprojām īsais soliņš: kad tad, ja ne tagad?!
Ui, piedod, pārrakstījos. Jā biju domājis Mišku. Jā, un arī kļūdījos ar burtu galotnē.

Bez vismaz pāris spēlētāju papildinājuma Valmierai ir gandrīz nereāli tikt LBL play-off. Šķiet, ka šobrīd ir pēdējais brīdis, kad vēl var aizķerties cīņā par play-off.

Ja par šodienu. Cik esmu redzējis, Valmieras puiši pēdējos mačos cīnās (un pretinieki viņiem to ļauj darīt). Bet par Barsy cīņassparu gan māc šaubas.