Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Žalgiris" algas nemaksā 4 mēnešus, Lietuvā parādā nav tikai 3 klubi

Agris Suveizda

"Žalgiris" algas nemaksā 4 mēnešus, Lietuvā parādā nav tikai 3 klubi
"Žalgira" bijušais īpašnieks Vladimirs Romanovs, kurš februāra izskaņā pameta klubu
Foto: Lietuvos rytas

Basketnews.lt publicējis pētījumu par algu izmaksu situāciju Lietuvas Basketbola čempionātā. Saskaņā ar portāla rīcībā esošo informāciju, tikai trīs klubi no 12 nav parādā spēlētājiem - tie ir "Juventus", "Šiauliai" un "Pieno Žvaigždes". Vairāki klubi ir parādā pat par četriem mēnešiem.

Basketnews.lt aptaujāja visu komandu menedžerus un trenerus un secināja, ka tikai trīs komandās no 12 tiek pildītas finansiālās saistības - pārējās vienībās spēlētāji nav saņēmuši algu par laika periodu no viena līdz pat četriem mēnešiem. Viens no klubiem, kurā netiek izmaksātas algas, ir Viļņas "Sakalai" - galvenais treneris Romualds Petronis portālam esot pastāstījis, ka šosezon atlīdzības par darbu nav bijis vispār.

"Šosezon neesmu saņēmis algu. Kādēļ komandu pameta Černeckis, Baņulis, Jezukevičs, Siņica? Šeit viss ir skaidrs jau ilgu laiku - jo viņi nesaņēma algu. Šodien dzirdam tikai solījumus. Iespējams, ir mēģinājumi kaut ko mainīt, bet pagaidām esam saņēmuši apaļu nulli. Sezona drīz beigsies," sacīja Petronis. Situācija komandā esot tik slikta, ka vairākiem spēlētājiem ir jālūdz vecāku palīdzība. Daudz labāk nav Palangas "Triobet" komandā, kur algas saņemtas vien divreiz. Tiesa, klubs tuvāko dienu laikā gaida pašvaldības palīdzību, ar ko cerēts nosegt lielāko daļu parāda.

Židrūns Urbons no Utenas "Juventus" sacīja, ka nesaprot, kā sezonu var iesākt tikai ar sponsoru solījumiem: "Galvenais ir plānot saskaņā ar savām iespējām. Nedrīkst būt tāda situācija kā tagad, kad alga kavējas par 3-4 mēnešiem. Pat galveno sponsoru zaudējums nedrīkst būt iemesls. Bet tagad situācija ir izgājusi pilnībā ārpus kontroles." Šobrīd četri klubi algu izmaksas kavē par četriem mēnešiem - Klaipēdas "Neptūnas", Palangas "Triobet", Viļņas "Sakalai" un arī valsts smagsvars Kauņas "Žalgiris".

"Neptūnas" problēmas sākās pēc tam, kad Eugēnijs Gentvils pagājušā gada novembrī pameta amatu Klaipēdas Ostā, un pilsētas vadība tikai šā gada janvārī sāka izmaksāt klubam naudu. "Neptūnas" saņēma pusmiljonu litu (ap 101 tūkstoti latu), taču klubs pieprasīja vēl miljonu - lai varētu startēt VTB līgā, kurā ceļa izdevumiem nepieciešami aptuveni 500-600 tūkstošus litu (101.5-121.9 tūkstoši latu). Taču šo finansējumu "Neptūnas", visticamāk, nesaņems - dome marta beigās sportam atvēlēs nedaudz vairāk nekā pusmiljonu, taču bez "Neptūnas" naudu gaida vēl trīs organizācijas.

"Kur ir politika, tur vienmēr sākas problēmas. Pilsēta mums palīdz ļoti maz, taču mums ir labi sponsori un pagaidām spēlētājiem maksājam laikus. Neesam nokavējuši nevienu dienu, teica "Pieno Žvaigždes" direktors Arūns Burkevičs. Liela pilsētas atbalsta nav arī "Prienai", no kā 1.7 miljonu litu (345 tūkstošu latu) nepieciešamā budžeta pilsētas nauda sastāda tikai desmito daļu. "Pagājušajā sezonā algas tika izmaksātas kā pēc Šveices pulksteņa, bet šogad mums bijušas nenozīmīgas aizkavēšanās, kuras ceram nokārtot tuvākajā nākotnē. Pagājušajā nedēļā samaksājām par janvāri un tuvākajā laikā ceram norēķināties arī par februāri. Ja ne par visu mēnesi, tad vismaz par daļu," teica "Prienai" direktors Aurims Bartuška.

Vēl pirms neilga laika Lietuvas basketbola flagmanis "Lietuvos Rytas" bija parādā par aptuveni trim mēnešiem, taču tagad parādsaistības ir gandrīz nokārtotas un algas no termiņa atpaliek minimāli. Tikmēr "Lietkabelim" izdevās lielu daudzumu naudas ietaupīt, šķiroties no četriem dārgākajiem spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
Čia gyvena krepšinis, čia krepšinio namai -...

  +6 [+] [-]

, 2013-03-15 12:27, pirms 12 gadiem
ceru, ka LV vismaz nav tik traģiski.. Derētu sportacentram painteresēties par mūsu situāciju!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 12:33, pirms 12 gadiem
Nikestyle rakstīja: ceru, ka LV vismaz nav tik traģiski.. Derētu sportacentram painteresēties par mūsu situāciju!
Manuprāt, visur izmaksā laikus, varbūt kādas mazas aizķeršanās kādam klubam, bet nekas vērā ņemams

  +4 [+] [-]

, 2013-03-15 12:46, pirms 12 gadiem
nopirktais suns rakstīja: Manuprāt, visur izmaksā laikus, varbūt kādas mazas aizķeršanās kādam klubam, bet nekas vērā ņemams
To tu nemaz nevari zināt visu. Gan jau, ka kaut kur ir problēmas.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-15 13:21, pirms 12 gadiem
Īpašnieki nozaguši visu naudu basketbolam. Pie mums situācija līdzīga - īpašnieki tik bāž kabatās, spēlētāji un treneri pēdējās vietās, pirmās vietās īpašnieku peļņa!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 13:27, pirms 12 gadiem
Pasaulē sportā naudas ir uzpūstas, tāpēc arī tāda situācija.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-15 13:53, pirms 12 gadiem
Ā nu tad ir skaidrs, kā bkv un barons tika Final4. Lietuvā nevienam nemaksā algas.

     [+] [-]

, 2013-03-15 13:54, pirms 12 gadiem
Interesanti ja speletaji nav sanjemushi pa visu sezonu algu no kaa vinji dzivo? Domajams speletaji ir iesaistiti totolizatoros,jo citas izejas vinjiem vienkarshi nav.

     [+] [-]

, 2013-03-15 14:21, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Ā nu tad ir skaidrs, kā bkv un barons tika Final4. Lietuvā nevienam nemaksā algas.
Ventpils salika Šiauliai, kas viens no trim klubiem , ka maksa algas un barons speleje pret rock, ka zinams Tartu nav Lietuva, tapec lūgtu tevi gudri nedi*st

     [+] [-]

, 2013-03-15 14:21, pirms 12 gadiem
nu jaaver ciet taa bodiite. cik reizes neilgaa laika posmaa var glabt to "superklubu"?
tagad Baltijaa arii basketa toni noteiks LV. par to jaidzer!

     [+] [-]

, 2013-03-15 14:39, pirms 12 gadiem
Tā ir,kad lešu basketbolistu meistarība tiek novērtēta augstāk,nekā Latvijā spēlējošiem.Laiks nolaisties uz Zemes un izvērtēt profesionālu klubu nepieciešamību pašā Lietuvā.Lai jau ir Žalgiris,Rytas,pārējie klubi ,lai spēlē amatieru līmenī.
Domāju,ka leīšu vidusmēra spēlētāji būtu pieprasīti Latvijā Igaunijā Eiropā Ķīnā Āzijā Antarktīdā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-03-15 16:51, pirms 12 gadiem
Domu_Lasītājs rakstīja: Ā nu tad ir skaidrs, kā bkv un barons tika Final4. Lietuvā nevienam nemaksā algas.
Tu, draudziņ, esi idiots uz pilnu slodzi... Barons apspēlēja igauņus un lauki apspēlēja Šiaulia (raxtā teikts ka šiem viss samaksāts). Šķiet ka tev sāp JEFa sliktā finansiālā situācija un tāpēc te rej...