Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Dārgais: "Pirmās četras minūtes Ventspilī bija grūtākās"

Emils Ozerinskis

Dārgais: "Pirmās četras minūtes Ventspilī bija grūtākās"
Kristaps Dārgais
Foto: Edgars Vaivads

Latvijas labākais danku meistars un BK "Ogre" uzbrucējs Kristaps Dārgais pēc krustenisko saišu traumas sadziedēšanas atgriezies laukumā un aizvadījis jau trīs spēles. Svētdien Dārgais devās savas komandas starta pieciniekā Baltijas līgas spēlē, ar sešiem punktiem un 11 atlēkušajām bumbām palīdzot ogrēniešiem uzvarēt Valmierā. Sarunā ar Sportacentrs.com Kristaps Dārgais atklāja, ka ar katru spēli laukumā jūtas aizvien labāk.

Spēle pret valmieriešiem sanāca saspringtāka nekā gaidīts. Kāpēc tā?
Var jau atkal vilkt ārā vecos "nenovērtējām pretinieku" un tamlīdzīgus. Domāju, šoreiz tā nebija. Tiešām slikti spēlējām aizsardzībā un pikīšos [pick and roll situācijās] Kauča un Edža darīja visu, ko gribēja. Tieši pašā sākumā viņiem iedevām pārliecību. Viņi abi atdeva labas piespēles jaunajiem, kuri savus momentus realizēja un arī ieguva pārliecību. Visi tie čaļi māk spēlēt, un basketbols šobrīd lielā mērā ir pārliecības spēle. Ja dabū pārliecību, tad arī viss notiek tālāk. Tas turpinājās arī otrajā puslaikā un nevarējām apturēt valmieriešu uzbrukumu. Beigās tā arī neapturējām, vienkārši paši sākām mest daudz vairāk, un uzbrukums uzlabojās. Pat neatceros, kad pēdējoreiz 112 punkti ir bijuši LBL vai BBL spēlē.

Beidzot esi atgriezies pēc traumas. Kādas ir sajūtas laukumā pēc tam, kad izlaisti gandrīz 14 mēneši?
Ar katru dienu tās paliek aizvien labākas un šodien laukumā jau jutos normāli. Bet, teiksim, pret "Ventspili" uzgāju un bija apjukums. Nezinu. Likās, ka gaismas no augšas spīd un nesaprotu, kas īsti notiek. Pirmās četras minūtes Ventspilī bija tās grūtākās. Iepriekšējā spēlē pret VEF jau jutos nedaudz labāk. Šodien jau kļuva vēl labāk. Viena lieta ir spēlēt treniņos, bet kas pavisam cits ir spēles. Treniņos nav nekādas vainas un varu iemest arī no apakšas, ko šodien neparādīju, bet spēlēs vēl pietrūkst.

Kādēļ tā pauze sanāca tik ilga? 14 mēneši tomēr ir ilgāk, nekā parasti krustenisko saišu trauma aizņem.
Uztaisīja operāciju un zaļo gaismu man iedeva tad, kad bija pagājis tieši gads un sešas dienas. Pēc traumas bija kādas trīs nedēļas līdz operācijai un tad bija vajadzīgas aptuveni divas nedēļas, lai sagatavotos pirmajām spēlēm. Kāpēc tā, grūti pateikt. Rehabilitācijā darīju, ko varēju. Ievēroju visus fiziskās sagatavotības treneru un fizioterapeitu norādījumus. Varbūt pie vainas tas, ka par ātru sāku lēkāt, skriet un darboties par simt procentiem. Tajā pašā laikā nebija nekādas indikācijas, ka celī ir tūska. Oktobra sākumā, kad sākās sezona, uztaisījām magnētisko rezonansi un parādījās, ka kaulā ir tūska. To var dabūt nost tikai ar atpūtu, līdz ar to sešas vai septiņas nedēļas sanāca izlaist. Tāpēc arī atgriešanās laukumā sanāca ilgāka nekā plānots. Nebūtu bijusi tūska, fiziski gatavs biju spēlēt jau oktobra vidū. Diemžēl nācās atpūsties vairāk.

Daudzas spēles šajā laikā pavadīji uz soliņa, skatoties spēles no malas. Kāds radās priekšstats? Kas ir labās lietas "Ogres" komandā un pie kā vēl sezonas turpinājumā varat strādāt?
Pie labajām lietām jāatzīmē tas, ka mums ir sabalansēts un līdzīgs sastāvs. Mums nav spēlētāji, kas ir stabilie rezervisti. Šodien redzējām - iznāca laukumā jaunais Dāvids Atelbauers un ļoti labi nospēlēja spēles galotnē. Mums katrā pozīcijā ir divi līdzvērtīgi spēlētāji - pluss vēl viens. Latvijas līmenī mums ir divi ļoti spēcīgi saspēles vadītāji. Otrie numuri ir spēcīgi. Trešajā pozīcijā ir Jānis Antrops. Man sanāk spēlēt pa trīs/četri. Divi labi ceturtie numuri un divi labi piektie numuri. Tas ir mūsu galvenais trumpis salīdzinot ar pārējām Latvijas Basketbola līgas komandām. Pie kā jāpiestrādā? Basketbolā vienmēr ir dažādas lietas, pie kā var piestrādāt. Šodien uzskatāmi redzējām, ka mūsu gadījumā tā ir aizsardzība. Protams, nevar izslēgt to, ka ierindā nebija komandas labākais aizsargs Rihards Zēbergs un arī Roberts Niedra pietrūka. Tie ir divi aizsargi, kas ļoti labi var spēlēt pret mazajiem, konkrēti šodien pret Kaufmani un Elksni. Visiem kopīgi jāsadala minūtes un jāspēlē labi kā komandai.

Pēdējās divās spēlēs cīnījāties ar Latvijas līgas līderkomandām "Ventspili" un VEF. Abās spēlēs cīnījāties līdzīgi, bija iespēja aizķerties un uzvarēt. Kāpēc pietrūka, lai šīm komandām iekostu?
Spēles beigās pazaudējām savas spēles pavedienu. Ja līdz tam esam forši skrējuši, kustinājuši bumbu iekšā, ārā un izdarījuši ekstra piespēles, tad šajos mačos tas pietrūka. Pret VEF ne tik izteikti, jo beigās guvām punktus no divpunktu zonas. Uzskatu, ka to maču uztaisīja Peress. Beigās viņš nodemonstrēja uzbrukuma paraugstundu. Savukārt iepriekšējos divos mačos pret "Ventspili" un vienā pret "Jūrmalu" tas bija tas, kas neļāva mums uzvarēt. Pēdējās trīs minūtēs salūztam un vairs nespēlējam to basketbolu, ar kuru esam atnākuši atpakaļ spēlē un uzvarējuši arī citas spēles.

Baltijas līga. Turnīrs, kuru atsevišķas komandas uzskata vairāk par treniņspēlēm. Kā ir "Ogrei"? Ko vēlaties sasniegt tieši Baltijas līgā?
Tādi konkrēti mērķi no kluba vadības vai treneriem nav pateikti. Tomēr skaidrs, ka pirmais mērķis ir "play-off" un izskatās, ka tajā jau esam iekšā. Tālāk jāpārvar pirmā kārta, un tad jau viss ir iespējams. Kā redzam, šogad vairs neviena komanda no Eirokausiem klāt nenāks. Visas turnīrā spēlējošās komandas ir uzvaramas, ko pierādījām līdzīgā spēlē Tartu. Grūtāk gāja pret Pasvāli. Noteikti varam cīnīties par otro kārtu un tālāk viss ir iespējams. Katrā ziņā, mēs noteikti neuzskatām BBL spēles par treniņmačiem vai atpūtas spēlēm, jo ar tādu domāšanu pienāks arī LBL spēle un vairs nevarēsi normāli nospēlēt. Esot 11 līdzvērtīgiem spēlētājiem, varam spēlēt agresīvi abos turnīros.

Par Latvijas līgu. Šosezon daudzām komandām sastāvi atjaunināti ar gados jauniem spēlētājiem. Teorētiski līmenis ir vājāks, bet kā tev izskatās līga salīdzinoši ar iepriekšējiem gadiem?
Sezonas laikā tas līmenis ir pacēlies. Pirmkārt, to var izskaidrot ar to, ka tā pati "Jēkabpils" sezonu sāka ar vienu sastāvu, bet šobrīd tā ir pavisam cita komanda, kurā ir astoņi deviņi pietiekami pieredzējuši spēlētāji. Viņi vairs nav tik vāji, cik vāja ir viņu bilance turnīra tabulā. Tāpat "Valmieras" kontekstā, šie visi ir jauni džeki, kas nobriest par vīriešiem. Viņi arī spēlē daudz labāk, nekā tas bija sezonas sākumā. Plus trīs līderi ir dabūjuši milzīgu pārliecību par saviem spēkiem un var iekost jebkurai komandai. Kopējais līmenis īpaši zems nav kļuvis. To pierāda arī neprognozējamās spēles un rezultāti. Arī "Latvijas Universitāte" joprojām spēj iekost jebkuram. Jebkura komanda var uzvarēt jebkuru. Varbūt, jaunākiem džekiem ir grūtāk pret VEF un "Ventspili", bet ar visiem pārējiem var sisties.

  +2 [+] [-]

, 2018-01-15 11:55, pirms 6 gadiem
Šķiet, ka arī Kārlis ļoti ilgi atguvās pēc ceļa traumas.
Prieks, ka Dārgais beidzot atgriezies laukumā. Nopietns pastiprinājums Ogrei.