Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Liepāja/Triobet" centīsies vēlreiz sarūgtināt Šauļus, tiešraide - Sportacentrs.com

"Liepāja/Triobet" centīsies vēlreiz sarūgtināt Šauļus, tiešraide - Sportacentrs.com
Uvis Helmanis, "Liepāja/Triobet" galvenais treneris
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā notiks divas spēles, un vienā no tām "Liepāja/Triobet" savā laukumā uzņems Lietuvas vienību "Šiauliai". Spēles sākums paredzēts plkst.17:00, un tiešraide – Sportacentrs.com.

Gan "Liepāja/Triobet", gan "Šiauliai" aizvadīs otro spēli šajā BBL sezonā. Liepājnieki pirmajā mačā ar 71:87 piekāpās "Barsy" vienībai no Kazahstānas, savukārt Šauļu basketbolisti izbraukumā ar 87:56 sakāva "Parnu" basketbolistus.

Spēlē pret "Barsy" pirms trim dienām Liepājas komandas rindās debitēja lietuviešu aizsargs Andrius Mažutis, kurš Kazahstānas klubam iemeta septiņus punktus. Rezultatīvākais 10.oktobra spēlē bija Ingus Jakovičs ar 16 punktiem.

Ar divām uzvarām liepājnieki sākuši jauno Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu, tiesa, panākumi nāca smagās cīņās. Pirmajā mačā Uvja Helmaņa vadītā komanda ar 74:70 pārspēja "Jūrmalas/Fēniksa" basketbolistus, bet otrajā tikai ar viena punkta pārsvaru uzveica "Turības" basketbolistus – 75:74.

Ar Šauļu komandu liepājnieki jau tikās pārbaudes turnīrā "Triobet LOC Cup", kur "Liepāja/Triobet" uzvarēja ar 87:85. Toreiz Latvijas komandai rezultatīvākais bija Kingslijs Oguči ar 22 punktiem, bet viesiem labākie bija uzbrucējs Džadsons Dilards (23p.) un aizsargs Darius Pakamanis (21p.).

Līdzīgi kā liepājnieki, Šauļu komanda arī paspējusi aizvadīt divus mačus vietējā čempionātā. Pēc neveiksmes (69:91) cīņā ar "Neptūnas" sekoja uzvara pār "LSU-Atletas" (91:74). Ar rezultativitāti komandas spēlēs izceļas ne vien minētie Dilards un Pakamanis, bet arī aizsargi Dereks Nīdhems un Eigirds Žukausks.

Otrajā dienas spēlē somu "Pyrinto" uzņems Tallinas "Kalev". Somiem tā būs pirmā spēle BBL, bet Tallinas vienība sezonas pirmajā mačā ar 88:86 uzveica Raplas "Tyco".

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League
LKL- Lietuvos krepšinio lyga