Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

BBL: "Ventspils" par uzvaru grupā, "Liepāja/Triobet" par vietu play-off

Rolands Eliņš

BBL: "Ventspils" par uzvaru grupā, "Liepāja/Triobet" par vietu play-off
Foto:Romāns Kokšarovs/F64

Baltijas basketbola līgā šodien paredzēta īpaši saspringta diena – regulāro sezonu noslēgs piecas Latvijas komandas, un četras no šīm spēlēm varēs vērot portālā Sportacentrs.com.

Ventspils olimpiskajā centrā ar maču pret „Siaulai” pēdējo grupu turnīra spēli aizvadīs „Ventspils”, un šajā spēlē tiks noskaidrots B grupas uzvarētājs. Gan „Ventspilij”, gan tās pretiniecei šobrīd ir pa deviņām uzvarām, līdz ar to matemātika vienkārša - šodienas uzvarētājs uzvar grupā.

Pirmajā savstarpējā spēlē izbraukumā „Ventspils” cieta zaudējumu ar 68:84, taču savā mājas laukumā ventspilnieki BBL vēl nav tikuši pārspēti. „Siauliai” tikmēr piekāpušies tikai Lietuvas komandām un arī tikai izbraukumā.

Savukārt par piekto vietu B grupā šodien Liepājā tiks izcīnīts duelis starp „Liepāja/Triobet” un „Lietkabeli”, turklāt šim mačam ir pat augstāka likme nekā Ventspils spēlei, jo tikai pirmās piecas komandas no katras grupas nodrošinās vietu astotdaļfinālā (vēl gan tajā iekļūs viena labākā sestā vieta). Pagaidām labākā pozīcijā ir Liepājas vienība, kurai par vienu uzvaru vairāk.

Pirmajā savstarpējā spēlē ar 81:80 uzvarēja „Lietkabelis”, līdz ar to zaudējums liepājniekiem neder gandrīz nekādā gadījumā. „Lietkabelis” sezonu Lietuvas čempionātā aizvada samērā neveiksmīgi un šobrīd ieņem tikai 11. vietu 12 komandu konkurencē (sešas uzvaras 21 spēlēs), taču tas nebūt nenozīmē, ka „Liepājai/Triobet” tādēļ klāsies vieglāk.

BK „Valmiera” jau nodrošinājusi vietu A grupas pieciniekā, taču mačs ar igauņu „Tarvas” solās būs aizraujošs tik un tā, jo noskaidrots tiks ceturtās un piektās vietas sadalījums. „Valmierai” ir par vienu uzvaru vairāk, taču savstarpējā spēlē „Valmiera” uzvarēja tikai ar četru punktu pārsvaru, tādēļ, lai nodrošinātu teorētiski vājāku pretinieku astotdaļfinālā, uzvara (vai zaudējums ar trim vai mazāk punktiem) nepieciešama arī šodien.

Bet Jēkabpilī viesosies Tallinas „Kalev”, kura pagaidām ir pēdējā vietā A grupā, taču vēl saglabā cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs. Tai, protams, vajadzīga tikai un vienīgi uzvara, taču „Jēkabpils” arī nez vai vēlēsies paļauties uz likteni un spēles iznākumu Valmierā, tādēļ panākums lieti noderētu, lai nodrošinātu trešo vietu grupā. Ja „Jēkabpils” pamanās zaudēt talliniešiem, bet „Valmiera” uzvarēt, tad trešo vietu ieņems „Valmiera”, jo abās savstarpējās spēlēs tā svinējusi uzvaru.

Visas četras iepriekš pieminētās spēles būs iespējams vērot portālā Sportacentrs.com, to sākums 17:00. Savukārt „Ventspils” un „Siauļiai” dueli par uzvaru grupā varēs skatīties arī Sportacentrs.com TV.

Šodien izšķirsies arī „Barons kvartāls” komandas vieta, proti, ceturtā vai piektā, turklāt tā tiks noskaidrota divās spēlēs. „Barons kvartāls” viesosies pie otro vietu jau nodrošinājušās „Tonybet”, bet „Juventus” sagaida spēle izbraukumā Tartu pret vietējo „Rock”. Gan „Baronam”, gan „Juventus” šobrīd ir pa piecām uzvarām, un pārsvars savstarpējās spēlēs Latvijas komandai, taču „Juventus” uzvara un „Barona” zaudējums var vietu kārtību apmainīt. Arī šo spēļu sākums 17:00.

BBL, 15. februāris

KomandasLaiks
Liepāja/Triobet-Lietkabelis17:00
Ventspils-Siaulai17:00
Tonybet-Barons kvartāls17:00
TU/Rock-Juventus17:00
Valmiera-Tarvas17:00
Jēkabpils-Tallina Kalev17:00

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-02-15 10:34, pirms 10 gadiem
BBL ir daudz sakarīgāka playoff izspēles sistēma nekā LBL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja