Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils" pret "delfīniem" - vai debitantei būs pirmā uzvara?

Andrejs Siliņš

"Jēkabpils" pret "delfīniem" - vai debitantei būs pirmā uzvara?
"Dolphins" treneris Pols Burks un aizsargs Edgars Jeromanovs
Foto: Juris Kalniņš

Šovakar pulksten 19:30 Jēkabpils Sporta namā vietējā "Jēkabpils" komanda pirmo reizi vēsturē uzņems Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēli, tiekoties ar Edgara Jeromanova pārstāvēto Norčēpingas "Dolphins" vienību no Zviedrijas.

Jēkabpilieši debijas spēli BBL jau aizvadījuši, pirms trim dienām Rakverē sīvā cīņā galotnē piekāpjoties "Tarvas" komandai (73:74). Neraugoties uz nopietnajiem iztrūkumiem sastāvā (ierindā nebija Kaspars Cipruss, nevarēja spēlēt Oskars Virsis, savainojumu spēles laikā guva Pāvels Veselovs), "Jēkabpils" kādu laiku bija iekrājusi pat divciparu skaitļa pārsvaru, tomēr spēka resursu pietrūka, un pirmā uzvara joprojām vēl nav izcīnīta.

To jāmēģina izdarīt šovakar, kad atjaunotajā Jēkabpils Sporta namā pirmo reizi norisināsies BBL spēle. Pretinieks gan visai nopietns - divkārtējā Zviedrijas čempione "Dolphins", kas gan pagājušajā sezonā palika ceturtajā vietā pašmāju čempionātā. Vakar "delfīni" sāka BBL sezonu ar pārliecinošu panākumu Valmierā (82:58), bet šodien jau ciemosies Jēkabpilī.

"Dolphins" galveno uzmanību šosezon pievērš vietējam čempionātam, pēc mača Valmierā atzina Edgars Jeromanovs. Saspēles vadītājs, kurš savulaik bijis arī Latvijas izlases kapteinis un piedalījieS "EuroBasket" finālturnīrā 2011. gadā, Norčēpingas vienībā spēlē kopš 2011. gada rudens un savā debijas sezonā palīdzēja "delfīniem" izcīnīt čempiontitulu.

"Dolphins" rindās ir arī cits savulaik Latvijā spēlējis aizsargs. Tas ir amerikānis Kendriks "Kens" Brauns, kurš pagājušajā sezonā stiprināja Jūrmalas ārējo līniju, taču sezonu izjauca savainojuma gūšana. Šo sezonu Brauns sācis teicami - Valmierā 9+7+7, bet divās Zviedrijas līgas spēlēs 11,5 punkti un 5,0 piespēles. Starp citu, "Dolphins"vietējo čempionātu sākusi ar diviem panākumiem.

Norčēpingas sastāvā ir pieci leģionāri - bez jau abiem minētajiem arī amerikāņu uzbrucējs Viljams Vokers, bosniešu spēka uzbrucējs Nemanja Sladoje un čehu centrs Jans Tomanečs. Tāpat komandā ir pieredzējušais Zviedrijas izlases centrs Joakims Kjelboms, kurš nesen notikušajā "EuroBasket 2013" finālturnīrā vidēji laukumā bija 20,4 minūtes, guva 5,4 punktus un izcīnīja 4,4 bumbas zem groziem.

Spēles tiešo translāciju būs iespējams vērot Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411. kanāls).

Latviešu duelis notiks arī otrā šīs dienas BBL mačā - Inga Bankevica Pasvales "Pieno Žvaigždes" viesosies Valgā, tiekoties ar Sanda Buškevica vadīto un Raita Grafa pārstāvēto komandu "Maks&Moorits". Spēle sāksies 19:00.

  +4 [+] [-]

, 2013-10-11 11:49, pirms 11 gadiem
Ļoti interesants duelis varētu būt. Tik žēl, ka tā spēle ar Dinamo un Latvijas futbola izlases spēli pārklāsies. Nesanāks visu spēli redzēt.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-11 12:02, pirms 11 gadiem
Jāsaka godīgi - BK Jēkabpils iespējams ir vienīgā komanda visā LBL, kas šosezon ir kļuvusi spēcīgāka, nekā pagājušo sezon... Jo skatoties uz rezultātiem un sastāviem visas komandas ir palikušas vājākas.... Tad lai vismaz tur veicas !

     [+] [-]

, 2013-10-11 12:07, pirms 11 gadiem
Šīsdienas spēlē piedalīsies Cipruss, Veslevovs, Virsis?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-11 12:44, pirms 11 gadiem
T.G.H. rakstīja: Jāsaka godīgi - BK Jēkabpils iespējams ir vienīgā komanda visā LBL, kas šosezon ir kļuvusi spēcīgāka, nekā pagājušo sezon...
pagaidām par to kļūšanu stiprākiem liecina tikai spēlētāju uzvārdi un (droši vien) arī algu saraksti.

     [+] [-]

, 2013-10-11 14:13, pirms 11 gadiem
jūs gribat teikt kad Jekabpils sanāk trešā vai pat otra bagātāka komanda LBL?

  +1 [+] [-]

, 2013-10-11 16:14, pirms 11 gadiem
Shmidzis rakstīja: Šīsdienas spēlē piedalīsies Cipruss, Veslevovs, Virsis?
Cipruss nespēlēs , abi pārējie spēlēs.

     [+] [-]

, 2013-10-11 16:15, pirms 11 gadiem
Džerijs5 rakstīja: jūs gribat teikt kad Jekabpils sanāk trešā vai pat otra bagātāka komanda LBL?
trešā