Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Šovakar Baltijas līgā "Valmieras" un "Jēkabpils" duelis

Andrejs Siliņš

Šovakar Baltijas līgā "Valmieras" un "Jēkabpils" duelis
Foto: bkjekabpils.lv

Šovakar pulksten 18:30 Vidzemes Olimpiskajā centrā Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē risināsies intriģējošs duelis starp "Valmieras" un "Jēkabpils" vienībām. Mača tiešraide Sportacentrs.com un Sportacenrs.com TV!

Valmieras un Jēkabpils komandu ceļi šajā sezonā krustosies bieži - abas komandas viena otru eksaminēs kā Latvijas čempionātā, tā Baltijas līgā. Līdz šim gan notikusi tikai viena spēle, taču - kāda! Latvijas čempionāta mačā 19. oktobrī Jēkabpilī lieliskā atmosfērā uzvarētāja noteikšanai bija nepieciešams papildlaiks, un tajā pārāka izrādījās mājinieku komanda - 88:82. Tā bija spēle, kad uzzinājām par Kaspara Ciprusa šķiršanos no jēkabpiliešiem, bet oficiāli vēl nebija zināms, ka dažas dienas vēlāk pieredzējušais centrs pievienosies valmieriešiem.

"Valmieras" rindās notikušas arī citas izmaiņas garajā galā - sadarbība netiek turpināta ar Zinti Plivdu, bet klāt nācis pašu valmieriešu produkts Viktors Iļjins, kurš gan tiek īrēts no Rīgas VEF. Edgara Tetera komandā tikmēr sastāva izmaiņu nav bijis, lai gan, iespējams, prasītos. Pēdējās divās spēlēs LBL turnīrā jēkabpilieši saskārušies ar problēmām pret meistarībā vājākām komandām ar plašākām rotācijas iespējām - pret "Saldu" 81:71 (38:41), pret "Barons kvartāls" 60:68 (24:42).

BB; A grupas oficiālajā tabulā "Valmiera" atrodas ceturtajā vietā, kamēr "Jēkabpilij" sestā vieta, tomēr jāņem vērā BBL īpatnība skaitīt punktus nevis uzvaru procentu. Ja tiktu ņemts vērā otrais (kas pie nevienāda spēļu grafika šķistu loģiskāks) jēkabpilieši ar 50% uzvarām būtu priekšā valmieriešiem ar 40% uzvarām.

"Valmieras" rezultatīvākais vīrs kā Latvijas, tā Baltijas līgā ir Jānis Kaufmanis - aizsarga kontā vidēji mačā 17,6 punkti un 4,0 atlēkušās bumbas. Baltijas līgā neviens cits spēlētājs nav sasniedzis vidēji desmit gūtus punktus mačā, taču bīstamu spēlētāju netrūkst. To starpā arī no VEF īrētais Dāvis Geks, kurš arvien labāk iejuties un pēdējā LBL spēlē pret LU jau kļuva par labāko punktu guvēju komandā ar 16 punktiem gandrīz 33 nospēlētajās minūtēs.

"Jēkabpils" rindās BBL turnīrā Rinalds Sirsniņš vidēji guvis 14,5 punktus un atdevis 4,8 rezultatīvas piespēles, šajā rādītājā iekļūstot visas līgas Top4. Vidēji vismaz desmit punktus guvuši vēl četri spēlētāji - Pāvels Veselovs, Mihals Hlebovickis, Trojs Bārnīss un Kamerons Randerss. Jādomā, ka savu labāko spēli vēl nav nospēlējis snaiperis Mārtiņš Kravčenko, kuram tikai vienā mačā izdevies realizēt vairāk nekā divus trīspunktniekus.

Spēles tiešraide Sportacentrs.com pulksten 18:30. To būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411. kanāls).

BBL 2013/2014

A grupa

VKomandaUZP
1.Pyrinto6113
2.Dolphins4210
3.Kalev248
4.Valmiera237
5.Tarvas237
6.Jēkabpils226
7.Tyco Rapla146

Vēl A grupā Edgara Jeromanova pārstāvētā Norčēpingas "Dolphins" (4-2, #2) mēģinās izcīnīt otro uzvaru pēc kārtas, viesojoties Raplā (1-4, #7). B grupā šodien Reiņa Strupoviča pārstāvētā kazahu "Barsy" (2-2, #5) viesosies Pērnavā (1-3, #7), savukārt C grupas cīņā Sanda Buškevica vadītā "Valga Maks&Moorits" (0-5, #7), ko pārstāv arī Raitis Grafs un Jurijs Aleksejevs, mājās tiksies ar citu kazahu vienību "Caspiy" (1-4, #6).