Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Deiviss: "Galvenais ir smags darbs"

Jānis Celmiņš

Deiviss: "Galvenais ir smags darbs"
Deivīns Deiviss
Foto: Jānis Priedītis

Basketbola kluba "Valmiera" uzbrucējs Deivīns Deiviss intervijā stāsta par janvāra mēneša vērtīgākā spēlētāja titula iegūšanu, hobijiem, un to, kā ir iejuties Latvijā.

Apsveicu ar janvāra mēneša MVP titula iegūšanu, kā jūties?
Es jūtos ļoti labi. Jebkurš apbalvojums, kuru es saņemu ir man nozīmīgs. Taču vēlos uzsvērt to, ka tas ir komandas darbs, jo mēs uzvarējām visas četras spēles janvārī, un tas nav tikai mans, bet gan visas komandas nopelns. Vēlos pateikties komandas biedriem par to, ka man ir piešķirts šāds apbalvojums.

Kā Tev tas izdevās?
Patiesībā uz katru spēli eju ar attieksmi, ka tā ir jāuzvar. Eju laukumā un daru to, kas man ir jādara, lai varētu uzvarēt spēlē. Arī šoreiz necentos katru reizi krāt punktus, bet gan pratu izmantot iespējas un kaut kā bumba arī iekrita grozā.

Kas ir pats svarīgākais, lai kļūtu par labu spēlētāju?
Smags darbs un nodošanās lietai, ko dari. Doties uz sporta zāli divreiz dienā un smagi strādāt. Tas ir tas, kas vajadzīgs – smags darbs. Nākt pat tad, ja īsti nav vēlēšanās, un cītīgi strādāt. Ir jāapzinās tas, ka treniņi ir tikai priekš tā, lai sagatavotos spēlēm. Ja trenēsies cītīgi, arī spēlēsi labi.

Tu teici, ka ir dienas, kad nejūties īsti tā, ka vēlētos trenēties, ko tad Tu dari?
Protams, tā dažreiz notiek. Viss, kas ir jādara, ir jāmotivē sevi un jāsaka sev, ka ir jātrenējas, jo Tev ir komandas biedri, kurus nedrīkst pievilt, jo viņi uz Tevi nākamajā spēlē paļausies.

Kāds ir vislabākais padoms, kā iemācīties dankot?
Man liekas, ka man vajadzētu vēl vairāk trenēties, jo pēdējās spēlēs esmu dažus dankus aizmetis garām. Pats svarīgākais ir pie tā piestrādāt. Kad es pirmo reizi to sāku, es to darīju daudz reižu, bez apstājas. Dankošanā trenējos jau apmēram deviņus gadus. Tas jau ir kļuvis par ieradumu. Es pat nezinu, ko ieteikt darīt svaru zālē vai kā trenēt kājas... Vai nu tu ar to piedzimsti, vai arī smagi trenējies, lai to sasniegtu. Man liekas, ka es ar to piedzimu.

Ko Tev patīk darīt, kad neesi basketbola laukumā?
Man patīk vienkārši relaksēties. Patiesībā tad, kad es neesmu treniņos es vienkārši guļu un skatos futbolu un basketbolu, kā arī dažādus ASV seriālus un šovus, kā arī "čatoju" ar draugiem. Pēc iespējas vairāk atpūšos, lai taupītu sevi spēlēm. Patīk spēlēt pokeru, bet nepatīk nodarboties ar sportu ārpus telpām, jo šeit priekš manis ir pārāk auksts.

Mīļākie TV seriāli?
Tikko pabeidzu skatīties "Izlaušanos". Patīk seriāls "Draugi", kuru mans draugs pielauza skatīties. Tikko sāku skatīties "Vampīru dienasgrāmatas" (smaida) un pašlaik esmu pirmajā sezonā. Īstenībā man patīk visa tā apsēstība ar vampīru filmām. Es skatos seriālus, kurus domāju, ka nekad neskatīšos.

Pie kurām kultūras atšķirībām ir visgrūtāk pierast?
Pirmkārt, valoda un tad nākamais smagākais moments ir ēdiens. Nav tā, ka man tas negaršo, bet dažkārt es uz to skatos un domāju "hmmm.. es laikam to tomēr nepagaršošu" (smaida). Dažkārt jūtos mazliet izolēts, jo kad vēlos ar kādu parunāties, tad tas ir grūti. Tad ir jāsāk mācīties latviešu valoda, bet tā ir ļoti grūta. Šeit nav kā ASV, un es esmu ārpus savas komforta zonas un man no tās ir jāizkāpj ārā, lai šeit komunicētu ar cilvēkiem. Dažkārt tas ir pozitīvi. Mēs ar komandas biedriem rīkojam dažādus kopīgus pasākumus, kas ir svarīgi, jo tie palīdz man iejusties šajā kultūrā.

Artūrs (komandas biedrs Artūrs Valeika) Tev arī palīdz...
Jā, Artūrs man palīdz daudz, jo pateicoties viņam es vieglāk spēju pierast pie visa šeit. Es to ļoti augsti novērtēju, bet tagad viņš nebūs divus mēnešus un nezinu kā man veiksies bez viņa šeit. Protams, mēs turpināsim sazināties, jo Artūrs man ir kā vecākais brālis.

Latvieši salīdzinājumā ar amerikāņiem nav tik atvērti...
Jā, latvieši nerunā daudz. Sabiedriskajos pasākumos latvieši iedzer, atveras un runā vēl vairāk. Somijā bija līdzīgi, kad cilvēki nerunāja tik daudz. Es nezinu, vai tas ir slikti, jo, piemēram, ASV cilvēki runā vienkārši bez jebkāda pamata un runā pārāk daudz par trakām lietām. Jāatrod ir īstais vidusceļš.

Šī ir Tava pirmā viesošanās Eiropā?
Jā, tas ir zināms kultūršoks, bet man liekas, ka tas ir labi, jo esmu bijis Somijā un tagad man ir pieredze Latvijā un ceru, ka nākotnē būs vēl vairākas pieredzes. Jebkurā gadījumā jāturpina smagi strādāt treniņos, lai spēlēs varētu rādīt vislabāko sniegumu. Vēlreiz vēlos pateikties komandas biedriem un visam kluba personālam, kas man palīdzēja tikt pie apbalvojuma, jo tas nav tikai mans, bet gan visas komandas apbalvojums.

Izmantotie resursi:
bkvalmiera.lv

  +9 [+] [-]

, 2010-02-10 16:53, pirms 14 gadiem
Normāls vecis. Priekš amerikāņa nepierasti centīga attieksme!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-10 17:01, pirms 14 gadiem
cilvēks ar attieksmi, retums mūsdienu basketbolā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-02-10 17:53, pirms 14 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: Domāju gan, ka čalim tādā Valmierā ir reāli garlaicīgi
būtu rīgā bijis, būtu esīts, pussy, party, weed, vidēji 15:48 min laukumā, 6,8 pts, 3,4 reb per game un pavasarī ar kāju pa D un ārā no komandas

Labi vien ir, ka savā karjeras sākumā nonācis valmierā kur sevi var veltīt tikai basketbolam un nevis muļķībām kas var sagandēt visu tālāko karjeru

  +2 [+] [-]

, 2010-02-10 18:00, pirms 14 gadiem
Jā, latvieši nerunā daudz. Sabiedriskajos pasākumos latvieši iedzer, atveras un runā vēl vairāk.

  -2 [+] [-]

, 2010-02-10 18:37, pirms 14 gadiem
īstenībā jau galvenie ir Č.Noriss un K.Lipmans =/

  +1 [+] [-]

, 2010-02-10 19:07, pirms 14 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: Domāju gan, ka čalim tādā Valmierā ir reāli garlaicīgi
klubā ir biežs viesis

     [+] [-]

, 2010-02-10 22:23, pirms 14 gadiem
extazy89 rakstīja: klubā ir biežs viesis
Multiklubaa neesu redzeejis viņu!

  +2 [+] [-]

, 2010-02-11 01:47, pirms 14 gadiem
chubaki rakstīja: Multiklubaa neesu redzeejis viņu!
paskaties cītīgāk... vai vnk bildes...