Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

G. Galvanovskis: Jāpieliek punkts konfliktiem

Jānis Celmiņš

G. Galvanovskis: Jāpieliek punkts konfliktiem
Guntars Galvanovskis, BK “Valmiera” valdes priekšsēdētājs
Foto: www.bkvalmiera.lv

"BK "Valmiera" neatzīst kārtību kādā tiek anulēti visi iepriekšējie spēļu rezultāti, kas ir klajā pretrunā ar starptautiskajiem FIBA noteikumiem," intervijā atzīst BK "Valmiera" valdes priekšsēdētājs Guntars Galvanovskis. Intervijā tiek pārrunātas arī citas aktualitātes Latvijas basketbolā.

Pēdējā laikā vērojama konfrontācija starp LBL vadību un atsevišķiem basketbola klubiem...
Vēlos sākt nevis ar kādas puses kritizēšanu, bet esmu gatavs nākt ar iniciatīvu un pielikt punktu konfliktam, kas izveidojies sakarā ar "Ķeizarmeža" izslēgšanu no LBL līgas. Jāatzīst, ka līdzšinējais dialogs starp LBL vadību un tajā spēlējošajiem basketbola klubiem nav bijis konstruktīvs – pirmkārt, problēmjautājumi nav jārisina ar masu mediju starpniecību, otrkārt, šobrīd saziņa starp klubiem un LBL notiek elektroniski vai telefoniski. Šādi, Latvijas basketbolam visnotaļ nozīmīgi, lēmumi būtu jāpieņem tikai kopējās sanāksmēs, kurās piedalās visi klubi. Ierosinu turpmāk vismaz reizi divos mēnešos rīkot kopējās sanāksmes, kurās tiktu runāts par basketbola attīstību Latvijā. Mūsu basketbola "saimniecība" jau tā ir maza un nebūtu saprātīgi plēsties un tāpēc, manuprāt, visām pusēm ir jāsēžas pie "apaļā galda" un jākonsolidējas vienam vienotam mērķim – par basketbola attīstību Latvijā.

No LBL 1.divīzijas tika izslēgts "Ķeizarmežs", kāds ir Jūsu viedoklis par šādu rīcību?
Manuprāt, pirms pieņemam lēmumus ir jāizvērtē katra lēmuma konsekvences: ne tikai īstermiņa ieguvumi, bet, ko tas dos Latvijas basketbolam tuvākā un tālākā nākotnē. Jā, atzīstu, ka BK "Ķeizarmežs" bija nenokārtotas saistības, taču no otras puses komandā spēlēja vairāki talantīgi jaunie spēlētāji, piemēram, 1993.gadā dzimušie Siliņš, Strazdiņš, Pāže, un, pāris perspektīvi spēlētāji, kuriem diemžēl citos klubos neatradās vieta sastāvā. Jāatzīmē, ka arī citiem klubiem, spēlēs pret "Ķeizarmežu", bija iespēja spēles laiku dot gados jauniem, perspektīviem spēlētājiem, kurus citās, principiālākās spēlēs, nevarēja izmantot. Man ir grūti spriest par kluba iekšējiem procesiem, bet acīmredzams ir fakts, ka kluba prioritāte, atšķirībā no dažiem vadošajiem Latvijas basketbola klubiem, bija jauno spēlētāju attīstība. Vai Latvijas čempionvienības BK "Ventspils" spēlētāji Bērziņš, Kalve un Blaus nav "Ķeizarmeža" audzēkņi? Starp citu, BK "Valmiera" neatzīst kārtību kādā tiek anulēti visi iepriekšējie spēļu rezultāti, kas ir klajā pretrunā ar starptautiskajiem FIBA noteikumiem. Tādēļ gan mēs, gan citi LBL klubi (piemēram, "Barons") ir izsūtījuši oficiālu vēstuli LBS ar lūgumu atcelt attiecīgos punktus.

Kas vēl ir tie aktuālie jautājumi, par kuriem sanāksmēs būtu jāvienojas?
Klubiem ir jārunā ne tikai par "Ķeizarmeža" gadījumu, bet arī par citām aktivitātēm, kas saistītas ar Latvijas Basketbola līgas mārketinga stratēģiju. Ir atsevišķi mēģinājumi no LBL puses kaut ko darīt lietas labā, taču kopējas mārketinga stratēģijas nav. Mēs, BK "Valmiera" un es kā kluba valdes priekšsēdētājs, būtu gatavi palīdzēt šādu stratēģiju izveidot un īstenot to dzīvē. Mums jau šobrīd ir vairākas idejas, ko būtu vērts realizēt.. Ar nostalģiju atceros iknedēļas basketbola apskatus televīzijā... LBL vajadzētu uzstādīt mērķi sasniegt maksimāli plašu auditoriju, jo daudzās Latvijas pilsētās, piemēram, Daugavpilī, Bauskā, Rēzeknē vai Kuldīgā nav augstākā līmeņa basketbola komandas un caur šiem apskatiem būtu iespējams konkrētajos reģionos popularizēt basketbolu, līdz ar to arī bērniem un jauniešiem rastos daudz lielāka interese par šo sporta veidu. Konkrēta veida mārketinga aktivitātes ir ļoti būtiskas arī basketbola kluba atbalstītājiem, jo tādējādi klubiem būtu vieglāk strādāt ar esošajiem un potenciālajiem sponsoriem. Rezultātā veidotos zināma veida atgriezeniskā saite.

No vienas puses ir vajadzīgas aktivitātes, bet vai Jums neliekas, ka, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, komandu vidējais līmenis ir krities?
Gribētu noraidīt publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka šī gada LBL komandu sastāvu ziņā ir daudz vājāka kā iepriekšējos gadus. Jā, iespējams, nedaudz, bet, piemēram, "VEF Rīga" un BK "Valmiera" sastāvs, manuprāt, ir spēcīgāks salīdzinājumā ar pagājušās sezonas sastāvu un arī pārējie LBL 1.divīzijas klubi, vismaz pagājušās sezonas kontekstā, ir līdzvērtīgā līmenī. Protams, nevienam nav noslēpums, ka komandu budžeti, salīdzinājuma ar iepriekšējiem gadiem, ir daudz mazāki, bet arī šādos apstākļos klubi ir nokomplektējuši savus sastāvus pietiekami spēcīgus. No intrigas viedokļa čempionāts šogad ir tik līdzīgs, ka uzvarētāju gandrīz nevienā spēlē nav iespējams prognozēt. Šobrīd ar interesi tiek gaidītas play-off cīņas, jo tās noteikti būs aizraujošas. Apsveicami, ka sportacentrs.com nodrošina daļēju spēļu translāciju, tomēr, lai sasniegtu plašāku auditoriju būtu nepieciešama translācija televīzijā. Ceru, ka play-off cīņas tiks atspoguļotas kādā no Latvijas vadošajām televīzijām, jo šobrīd vienīgās spēles, kas tiek translētas, ir vērojamas Viasat Sport Baltic kanālā, kas diemžēl nav pieejams lielākajam vairumam Latvijas iedzīvotāju.

Nākamais būtiskais ķēdes posms visā basketbola sistēmas attīstībā ir nacionālo izlašu jautājums...
Domāju, ka vajadzētu pēc iespējas ātrāk aizmirst vasaras notikumus, jo tas nav nācis par labu ne darbā ar atbalstītājiem un sponsoriem, ne attiecībā uz jaunatnes audzināšanu.. Informācijai nevajadzēja nonākt publiskajā telpā, bet noticis ir tā kā noticis.. Manuprāt, izlasē ir jāspēlē visiem spēcīgākajiem spēlētājiem, piemēram, arī Kambalam un Biedriņam, jo no izlases panākumiem būs atkarīga arī turpmākā Latvijas basketbola ilgtspējīga un sekmīga attīstība. Izlases panākumi garantē arī papildus jauniešu interesi par basketbolu, kā arī piesaista līdzjutējus un atbalstītājus.

Interviju sagatavoja:
Kate Glika
BK "Valmiera" sabiedrisko attiecību speciāliste

  +4 [+] [-]

, 2010-02-15 22:09, pirms 14 gadiem
Vēl pirms dažām dienām Janševics rakstīja, ka vienīgie, kam ir iebildumi, ir Barons. Kurš tad meloja?

Situāciju no LBL skatu punkta skaidro Jānis Janševics: ''Pirms lēmuma pieņemšanas tika veiktas konsultācijas ar visiem sešiem līgas klubiem. Vienīgais klubs, kam bija iebildumi, bija ''Barons''.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-15 22:15, pirms 14 gadiem
Valmiera piektdien brīdināja LBL vadību (Janševica kungu) par to ka pirmdien tiks iesniegts iesniegums arī no BK "Valmiera". Jānis Janševics nav melojis.

  +5 [+] [-]

, 2010-02-15 22:16, pirms 14 gadiem
Sakarīga intervija... Cik tad tam čalim (Galvanovskim) gadu? Šosezo Valmiera tiešām patīkami pārsteidz - jauns un, šķiet, perspektīvs treneris, fantastiska atdeve ar ierobežotiem spēlētāju resursiem, tiešām būs interesanti playoffi!

  +2 [+] [-]

, 2010-02-15 22:16, pirms 14 gadiem
Kārlis Villerušs rakstīja: Vēl pirms dažām dienām Janševics rakstīja, ka vienīgie, kam ir iebildumi, ir Barons. Kurš tad meloja?
Lai arī iepriekš varēja mierīgi rullēt un darīt ko un kā grib,izskatās ka šoreiz JJ šis lēmums un paziņojumi būs liktenigi. Un cerēsim ka tieši tā arī būs.

 +11 [+] [-]

, 2010-02-15 22:22, pirms 14 gadiem
Barons, Valmiera nav apmierināti, Krisjānis Kļaviņš nav apmierināts ar Janševicu un LBS. Izlasēm izgāšanās, diskvalifikācijas, pirms sezonas nevar izlemt, kuru komandu ASK vai Baronu sūtīt uz BBL, sieviesu basketbolā maina visu čempionātu sezonas vidū, pieņem nepamatotus lēmumus.
Kā tādi @#$^&^@!&* var strādāt? Jau sen viņiem bija jāatkāpjas.

Kas ir apmierināti vispār ar viņa darbībām? tie, kas viņam maksā? Tad arī tos jāsoda pēc pilnas programmas, pietiek ņirgāties par Latvijas basketbolu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-02-15 22:36, pirms 14 gadiem
Arī Liepāja un Zemgale nepiekrīt JanšvicA k-ga traktējumam....Bet Vai tad kādam LBS tas interesē?

  +1 [+] [-]

, 2010-02-15 23:59, pirms 14 gadiem
Vispar japabrinas, ka tads frukts, ka Janscevics vispar var ko vadiit....komentejot F1(ja to var saukt par komenteshanu).....ntas sezonas no vietas....nespej atskirt pilotus....un kur nu vel kadu strategiju....tad rodas jautaajums, ko vins vispar var izlemt un attistiit.....manas acis vins ir caurkritis zurnaalists....kas kautko ir sagrabstijis.....tadam nekompitentam cilveekam, nau vietas ne LBS...ne ZZS

  +1 [+] [-]

, 2010-02-16 09:07, pirms 14 gadiem
1.Keizarmežam ar savu sastāvu bija jāspēlē LBL 2. divīzijā un parādiem divu gadu garumā nav nekāda attaisnojuma!!! Vai Jums ,cienītie ,baltmaizi veikalā arī dod par brīvu???
2.Rezultātus anulēt nedrīkst, jo nospēlēts vairāk,kā 50% no spēlēm!!! Lai tagad LBS atmaksā klubiem iztērētos līdzekļus par spēļu organizēšanu ar Ķeizarmežu!!! Lai atmaksā ceļa izdevumus un tiesneši lai atdod savas nopelnītās naudas,jo spēles taču nav notikušas!!!
3.Taisnība Galvanovskim, PLAY OFF būs interesanti, tikai jautājums, kuras būs tās četras komandas, kuras cīnīsies par medaļām, ka tik nesanāk liela vilšanās!!!

  -1 [+] [-]

, 2010-02-16 09:24, pirms 14 gadiem
Politikānis ķeras pie runāšanas ,bet šaubos vai tiks līdz darbiem.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-16 09:32, pirms 14 gadiem
NobodyIsPerfect rakstīja: Smieklīgi.. un tas iedomīgais Janševics vēl kko murgoja, ka redz Barons esot vienīgais klubs, kam ir kkādas pretenzijas - izrādās, ka tādas ir VISIEM!! Loģiski, ka BKV ir ieguvēji, ka pārējiem klubiem tabulā tiek atņemtas tās 6 uzvaras pār ķeizi un izskatās, ka LBS kā pakalpiņi pieņem lēmumus par labu Lembergam.. Žēl gan.
Ja viens duraks sēž augstā amatā, tad par palīgu vajag ne mazāk lielu duraku. Un tā mums pilna Latvija ar tādām iestādēm. Duraks durakam draugs.

     [+] [-]

, 2010-02-16 09:44, pirms 14 gadiem
Visu cieņu G.Galvanovskim, par darbiem, kuri šosezon ir īstenojušies Valmieras komandas sniegumā! Mazāki līdzekļi, ne spilgtu zvaigžņu, bet labs rezultāts un galvenais sniegums JEGKURĀ spēlē. Esmu liepājnieks, bet cienu Valmieru par skatāmu spēli!
Par LBS - smieklīgāka organizācija nav dzirdēta un redzēta! Vai Jūs zināt, cik valstīs vēl nav KAUSA izcīņa? Ko? Ā, TIKAI LATVIJĀ!!! Un kāpēc nav? Jo to vajadzētu organizēt LBS, bet tad taču ir jāstrādā... :-)
Cik gadus LBL nav ģenerālsponsora!!! Igauņiem ir (G4S); Lietuvai šķiet arī, bet LV nav bijis, nav un izskatās ka arī nebūs!
Lēmums par Ķeizarmežu - jautri, ko lai citu saka. Kāds "gudrais JJ" izdomā un nolemj: būs tā un šitā, kas tiešām ir pretrunā ar noteikumiem un pat LOĢIKU, kas LBS ir sveša lieta!
Par LBL PLAY-OFF, tur nu gan beidzot ir intriga kā nekad.
PAR LAUVĀM!

  +1 [+] [-]

, 2010-02-16 10:05, pirms 14 gadiem
Pareizi vārdi , jo kurš kuram ir vajadzīgs LBL un LBS BASKETBOLA KLUBIEM vai otrādi