Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Jeromanovs sekmē "Dolphins" uzvaru BBL

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Jeromanovs sekmē "Dolphins" uzvaru BBL
Edgars Jeromanovs
Foto: bbl.net

Vienīgajā šodien aizvadītajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē tikās divas A grupas komandas Tallinas "Kalev" un Norčepingas "Dolphins", kuru pārstāv Edgars Jeromanovs. "Dolphins" vienība, spēlējot viesos, otrajā puslaikā veica izšķirošo izrāvienu, gūstot uzvaru ar rezultātu 77:62.

Abas komandas līdz šim šosezon nebija tikušās, nelielā favorītu statusā tomēr esot "Dolphins" basketbolistiem. "Dolphins" komanda uzvaras gadījumā saglabātu otro vietu A grupā, bet, ja uzvarētu "Kalev", tad tieši Tallinas komanda ieņemtu šo otro pozīciju.

Mača iesākums labāks padevās "Dolphins" komandai, kas prata izvirzīties vadībā ar 7:2. Nākošajā pusotrā minūtē situācija strauji mainījās, vadību pārņemot mājiniekiem (9:8). Neilgi pēc tam Edgars Jeromanovs ar precīzu tālmetienu ievadīja viesu 8:0 izrāvienu. Spēle turpināja ritēt kā pa viļiem līdz pat pirmās ceturtdaļas beigām, abām komandām veicot pa nelieliem izrāvieniem. Pēc 10 spēlētām minūtēm rezultāta tablo vēstīja 22:18 "Dolphins" labā. Otrās ceturtdaļas ievadā "Kalev" komanda turpināja atspēlēties un spēja arī pārņemt vadību. Tas gan notika tikai uz īsu brīdi. Pēc četrām nospēlētām minūtēm viesi bija atjaunojuši sešu punktu pārsvaru (34:28). Turpmākajās minūtēs noteikumus laukumā diktēja "Kalev" basketbolisti, veicot 11:0 izrāvienu, kas ļāva iegūt piecu punktu pārsvaru (39:34). Līdz pirmā puslaika beigām situācija īpaši nemainījās, "Kalev" atrodoties vadībā ar rezultātu 44:40.

Trešā ceturtdaļa izvērtās par pagrieziena punktu spēlē. Tās ievadā komandas cīnījās līdzīgi, bet tad "Dolphins" basketbolisti veica 11:0 izrāvienu, iekrājot astoņu punktu pārsvaru (61:53). Izšķirošo spēles daļu labi iesāka "Kalev" komanda, bet vairāk par četriem punktiem atspēlēt nespēja. Viesi uzreiz veica 12:3 izrāvienu, nostiprinot savu vadību (73:60). Tas šoreiz izrādījās izšķiroši. Pēdējās minūtēs "Dolphins" vienība turpināja audzēt savu pārsvaru, izcīnot panākumu ar rezultātu 77:62.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 21 punktu un 10 atlēkušajām bumbām bija Joakims Kjelboms, bet 17 punkti un 11 atlēkušās bumbas Viljama Vokera kontā. "Kalev" komandas labā attiecīgi 23 un 18 punktus guva Kaido Saks un Reimo Tamms.

Edgars Jeromanovs šajā mačā nospēlēja 26 minūtes un 23 sekundes, kuru laikā guva 10 punktus (2pts 2/5, 3pts 2/4), izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja trīs rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu piespēli, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja vienu personisko piezīmi, spēli noslēdzot ar +/- koeficentu 15.

Izmantotie resursi:
Baltic Basketball League