Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Šķēle: "Ja nebūtu "Kalev", iespējams, basketbolu vairs nespēlētu"

Andrejs Siliņš

Šķēle: "Ja nebūtu "Kalev", iespējams, basketbolu vairs nespēlētu"
Armands Šķēle
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Nedomāju, ka biju tik švaks, arī miljonu neprasīju, taču nevienam nebiju vajadzīgs. Ja nebūtu "Kalev", kas mani tobrīd paņēma, ļoti iespējams, basketbolu šobrīd vairs nespēlētu," intervijā "Sporta Avīzei" vēl pirms ievietošanas slimnīcā un sasirgšanas ar meningītu sacīja latviešu basketbolists Armands Šķēle.

Armands intervijā atklāj, ka vienubrīd iezagušās domas par basketbolista karjeras beigšanu: "Tik tālu bija aizgājis, ka pat nevarēju tikt Latvijas komandās. Protams, bija kaut kādi iemesli, traumas, taču - ja divas normālas Latvijas komandas nevar tevi vienkārši paņemt sastāvā un dot iespēju... Nedomāju, ka biju tik švaks, arī miljonu neprasīju, taču nevienam nebiju vajadzīgs. Ja nebūtu "Kalev", kas mani tobrīd paņēma, ļoti iespējams, basketbolu šobrīd vairs nespēlētu. Taču viņi uzdrošinājās paņemt mani no pilnīgākās bedres un deva iespēju. Kādu izmantoju, kādu varbūt ne, taču treniņos atdevu sevi par simt procentiem - lieku roku uz sirds. Spēlēs kaut kas nesanāca biežāk, taču kopumā varu teikt, ka pārliecību esmu atguvis. Sapratis, ka kādam varbūt vēl esmu vajadzīgs un varu būt noderīgs. Šobrīd arī fiziski jūtos ļoti labi."

Tāpat Armands atklāti stāsta par karjeras līkločiem un iespējām, kas palaistas garām, tiesa, ne paša vainas dēļ "Bija arī Maskavas "Dinamo", kas bija gatavs mani ņemt par 600 000 dolāru sezonā," laiku, kad spēlētāju vēl saistīja līgums ar "Baronu", atcerējās Šķēle, "Taču [Ivo] Zonne parūpējās, lai tas nenotiktu. Zonne man izdarīja daudz laba, taču arī daudz slikta. Negribu par to īpaši runāt, taču viņš mani nelaida prom, jo pašam vajadzēja. Runāja par mani sliktu, lai citi mani neņemtu, sak - kam jums viņš tāds un šāds vajadzīgs. Bet pašam, redz, tikmēr vajadzēja..."

Ar šāda rakstura problēmām basketbolists saskāries jau agrā karjeras posmā: "Tas pats notika arī Polijā. Tolaik mani 19-20 gadus vecu džekiņu gribēja izpirkt Madrides "Real". Ņemt kā otro numuru aiz muguras [amerikānim Luisam] Bulokam. Bet "Anwil" paprasīja 500 000... Ko es varēju darīt? Manā līgumā nebija punkts par to, kāda summa jāmaksā tam, kas gribētu mani izpirkt, tāpēc klubs varēja teikt, cik grib. Jūtot, ka interesējas tādas komandas, protams, viņi prasīja pamatīgu "piķi". Kaut gan viņi jau tā uz mani labi nopelnīja."

Aizvadītās sezonas laikā Šķēle neslēpa, ka vēlētos mēģināt atgriezties augstākā līmenī nekā spēj piedāvāt Tallinā, un iespējas esot bijušas. Aizsargu komandā vēlējusies redzēt "Ventspils" vienība, taču Armands vēlējies līgumā punktu, ka ir iespēja aiziet, ja tiek atlaists treneris Vētra. "Jā, tas bija viens. Otrs - gribēju līgumu uz diviem gadiem, bet viņi tikai līdz sezonas beigām. Salīdzinot ar "Kalev", līgums īstermiņā man būtu bijis labāks, taču man bija svarīgi nodrošināties arī uz nākamo sezonu. Uz to "Ventspils" nebija ar mieru, process sabremzējās un beigās paliku Igaunijā."

Tāpat ne reizi dzirdētas runas par Šķēles potenciālo pievienošanos Latvijas čempionei Rīgas VEF, un zināma līmeņa sarunas esot notikušas... "Šķiet, viņiem jau 3-4 reizes bijušas visādas sapulces par šo... Es jau vairs nevaru saprast, kurš runā taisnību, kurš melo! Tik sarežģītas bija visas tās "čakarēšanās". Vienreiz, otrreiz, "vai tu nāksi", "nu, tad šoreiz tiešām" utt. Tad jā, tad nē, tad atkal jā un tad atkal - nē... Vienā brīdī tas jau kļuva smieklīgi. Ja ne, tad ne. Tad nav vairs ko tālāk runāt. Cik var atkal kādu pierunāt vai kādu sarunāt! Ja nevajag, nevajag, tā arī pasakiet! Viss taču kārtībā un saprotams - visiem izpatikt nav iespējams."

"Jā, es labprāt spēlētu VEF. Esmu to jau teicis. Sezonas laikā skatījos, man patīk, kā viņi spēlē. Daudz pazīstamu spēlētāju, ar kuriem būtu viegli spēlēt kopā. Iespēja būt mājās - jā man tas patiktu. Taču, ja negrib, negrib - ko man darīt..."

Pilna intervija ar Armandu Šķēli jaunajā "Sporta Avīzes" numurā. Elektroniski to iespējams lasīt šeit: Sporta Avīze. 2012.gada 27.numurs...

1 2 45 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2012-07-09 23:29, pirms 12 gadiem
Cik gan žēl,ka nevarēs viņš izlasei palīdzēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2012-07-09 23:31, pirms 12 gadiem
Turies un veseļojies razbainiek...

  +9 [+] [-]

, 2012-07-09 23:43, pirms 12 gadiem
Mazāk svešķermeņus savās nāsīs būtu rāvis, ne smadzeņu plēve iekaistu, ne kas cits piemestos..

Veseļojies un nedari muļķības, ar ķermeni nav ko spēlēties!
Slēpts komentārs: Skudriniekss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-07-09 23:48, pirms 12 gadiem
Jācer, ka Šķēle turpinās karjeru arī pēc šīs šaizes ar meningītu- tomēr puisim joprojām ir labākais caurgājiens mūsdienu LV basketbolā, ļoti labas un neordināras piespēles, laukumu ar' pārredz pa pirmo. Viens no retajiem LV basketbolistiem, kura spēli tiešām ir bauda skatīties arī neitrālam skatītājam.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-09 23:54, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: iesnu zāles savādāk jau nelieto, tik caur degunu?!
Ir arī tabletes pret iesnām. Pats esmu lietojis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2012-07-10 00:00, pirms 12 gadiem
Izklausās kā tāda veca vīra stāsti par saviem spožajiem jaunības laikiem un ļaunajiem onkuļiem, kas viņam ik pa laikam darījuši pāri:

1) nav nemaz tik vecs, lai vēl vienu kārtīgu 3 sezonu uzrāvienu paspēt;
2) karma nav mazais bērns - visu kas viņam nācis pāri, pats arī godīgi nopelnīja ar savām sadzīves aktivitātēm. Būtu viņam pat nkaut 50% A.Irbes rakstura, būtu mums NBA/Eirolīgas zvaigzne.
3) spēlētprasme, treniņu attieksme un atdošanās basketbolam nekad nav bijusi džeka vājā puse, bet ja tev atsaka vietējie, tad vari aizdomāties cik negatīvi tiek vērtēta visa "bagāža", kas tev velkas līdzi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-10 00:09, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: Pieļauju, ka Turcijā ir netikai cietās un šķidrās ziepes, bet arī gaistošās. Ehh, Andžo, Andžo, kas tik vien nav Turcijā, un kas ir Latvijā.

Tad būtu sadabūjis tās Turku tabletes un iedevis Armandam.
Sāka kut kas nelabi ost ...no rietumu puses.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-10 00:15, pirms 12 gadiem
Cik žēl... Bij' tik perspektīvs spēlētājs. Īpatnējs... šāda saspēlnieka mums vēl nebij' bijis. Ja ar tā saucamo galvu būtu bijis viss kārtībā, tad noteikti, ka spēlētu Madridē vai kaut kādā citā ACB klubā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-10 00:31, pirms 12 gadiem
electric rakstīja: Cik žēl... Bij' tik perspektīvs spēlētājs. Īpatnējs... šāda saspēlnieka mums vēl nebij' bijis. Ja ar tā saucamo galvu būtu bijis viss kārtībā, tad noteikti, ka spēlētu Madridē vai kaut kādā citā ACB klubā.
Saspēlnieks?

  +4 [+] [-]

, 2012-07-10 00:34, pirms 12 gadiem
no visiem Latvijas basketbolistiem tieši viņa spēle ir bijusi visskaistākā! cerams ar veselību būs ok un vēl spēs parādīt kas ir kas

Armands Skele mix
- YouTube

  +3 [+] [-]

, 2012-07-10 00:43, pirms 12 gadiem
būtu labi, ja Sportacentrs pasekotu Armanda veselībai un uzrakstīt, kad kādi jaunumi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-07-10 00:49, pirms 12 gadiem
Jābeidz, Armand, Tev spēlēties ar dzīvību. Pēc sezonas vēl ir redzēts ar baltu degunu... Šī varētu būt Tava pēdējā iespēja. Neesi tik vecs, lai tiktu atpakaļ. Veiksmi un galvenokārt veselību. Tā ir vissvarīgākā. No visiem ''baigās vasaras'' spēlētājiem vissimpātiskākais, jo ir gatavs vienmēr, nevis kā pārējie meklē simts un vienu attaisnojumu. Protams, izņemot Blūmu. Novelku cepuri viņa priekšā, lai arī šogad nespēlē! Šķiet, arī AB ir tuvu broke ass white nigga statusam pēc dažām informācijām. Dods devējam atdodas. Kad tikai to viņi sapratīs. Profesionāls sports+ lavish lifestyle ilgtermiņa nav savienojams

  +2 [+] [-]

, 2012-07-10 00:51, pirms 12 gadiem
electric rakstīja: Cik žēl... Bij' tik perspektīvs spēlētājs. Īpatnējs... šāda saspēlnieka mums vēl nebij' bijis. Ja ar tā saucamo galvu būtu bijis viss kārtībā, tad noteikti, ka spēlētu Madridē vai kaut kādā citā ACB klubā.
Viņa talants mierīgi atļāva, manuprāt, spēlēt arī aiz okeāna. Eiropā tādu spēlētāju praktiski nebija

  +1 [+] [-]

, 2012-07-10 00:59, pirms 12 gadiem
sito noskatoties zeel paliek kad vairs muusu izlase tada nesanaaks nekad atpakal kopaa! Armandam veseliibu
kungs rakstīja: no visiem Latvijas basketbolistiem tieši viņa spēle ir bijusi visskaistākā! cerams ar veselību būs ok un vēl spēs parādīt kas ir kas

http://www.youtube.com/watch?v=BhiGmJDXhz8
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-07-10 04:26, pirms 12 gadiem
žēēl Ka Letiņu klubi gan Ventspils,gan Vef negrib šamējo paņemt bet ta vietā kadu melno,strībolistu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-10 07:30, pirms 12 gadiem
FIKUSS.

  +3 [+] [-]

, 2012-07-10 10:26, pirms 12 gadiem
kungs rakstīja: http://www.youtube.com/watch?v=BhiGmJDXhz8
Nu re te var redzēt, kā latviešu basketbolisti nodzēra un nošnauca nevien savu karjeru, bet visu basketbolu Latvijā. ASK-Barons tie tik bija laiki, kad pat tribīnēs asinis lija...

Šnepam vajadzētu katru 17 gadīgo gurķi, kas ies profesionālajā basī, izsaukt un rādīt kā var nodzert karjeru.

     [+] [-]

, 2012-07-10 11:56, pirms 12 gadiem
Nāk prātā teiciens: "Dievs nav mazais bērns" . Katrs saņem ko pelnijis un ar kādu attieksmi attiecies pret savu darbu. Izlietu ūdeni nesasmelsi...nodzēra savas karjeras labākos gadus...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-10 15:21, pirms 12 gadiem
ja bet kad skele saka spidet pirmo reizi latvijas kreklaa tiešām likas ka šis dzeks aizies augstu ,taču redz kaa dzive izvertusies

  +1 [+] [-]

, 2012-07-10 15:29, pirms 12 gadiem
Lai tik viss ir kartībā ar veselību.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-10 16:11, pirms 12 gadiem
Buutu Real speleejis

     [+] [-]

, 2012-07-10 16:48, pirms 12 gadiem
Beidzot Āmens kā kārtīgs vecis skaidri un gaiši pasaka, kas un kā ir bijis, pie kā ir bijis vainīgs un pie kā ne, cepuri nost par atklātību vecim

  -4 [+] [-]

, 2012-07-10 17:17, pirms 12 gadiem
jūs toč esat jocīgi te pievēmuši savus komentārus ka šis varēja būt tas un tas, es arī varēju būt prezidents.
Ieteiktu jums atgriesties realitātē un skatīties kas viņš ir, nevis kas viņš varēja būt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 45 komentāri