Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Valmiera/Ordo" pret vēl nezaudējušo "Pieno žvaigždes"

"Valmiera/Ordo" pret vēl nezaudējušo "Pieno žvaigždes"
Uvis Helmanis un Raimonds Gabrāns
Foto: bkvalmiera.lv

Šovakar "Olybet" Latvijas Basketbola līgā (LBL) risināsies viena spēle, "Valkai/Valgai" mājās uzņemot "Ogri/Kumho Tyre", bet "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) mačā "Valmiera/Ordo" uzņems "Pieno žvaigždes". Šis mačs tiešraidē būs skatāms Sportacentrs.com TV kanālā.

Jura Umbraško vadītā "Valkas/Valgas" komanda sezonu atklāja ar uzvaru pār LU (89:82), bet pēc tam zaudējusi četros mačos pēc kārtas un šobrīd ieņem priekšpēdējo pozīciju tabulā. No četriem latviešiem efektīvākais bijis Ivars Rihards Žvīgurs, kurš vidēji guvis 16 punktus, kā arī izcīnījis piecas atlēkušās bumbas, izprovocējis sešas piezīmes, atdevis 1,4 rezultatīvas piespēles un pārtvēris 1,2 bumbas.

Igaunijas čempionātā gan Valgas vienībai klājies labāk - tur četri panākumi un divi zaudējumi ļāvuši iekārtoties tabulas pirmajā pusē un šobrīd komanda atrodas ceturtajā vietā. Arī uz Igaunijas parketa visvairāk punktu sametis Žvīgurs, vidēji gūstot 14,4 punktus. Vismaz desmit vidēji guvuši arī pārējie latvieši - Sandis Silavs (10,8), Kristaps Kanbergs (10,3) un Artūrs Bricis (10,0).

"Ogre/Kumho Tyre" Latvijas čempionātā piedzīvojusi jau piecus zaudējumus pēc kārtas, kas pēc labā sezonas sākuma atsviedis komandu astoto pozīciju tabulā. Labi, ka pozitīvās emocijas izdevies iekrāt cīņas Baltijas līgā, kur jau trīs panākumi pēc kārtas. Guntis Sīpoliņš astoņos mačos Latvijā vidēji guvis 11,8 punktus un izcīnījis 4,3 bumbas. 10,6 punktus pievienojis komandas kapteinis Gints Antrops.

Pagaidām Latvijas čempionātā nevienu tik spožu spēli, kādas izdevušās Baltijas līgā, nav izdevies aizvadīt Kārlim Apsītim (Latvijā 9,4 punkti un 4,3 bumbas, Baltijā - 17 punkti un 7,3 bumbas). Varbūt šovakar tas izdosies, viesojoties Igaunijas mazpilsētā? Kaspars Bērziņš aizvadījis vien divas cīņas savas dzimtās pilsētas komandā un nebūs laukumā arī šovakar, jo basketbolistam to turpina liegt veselības problēmas.

Spēles sākums 19:00.

Sportacentrs.com tiešraidē: "Valmiera/Ordo" pret "Pieno žvaigždes"

Nākamā ogrēniešu pretiniece Baltijas līgā būs Pasvāles "Pieno žvaigždes" vienība, pret ko šovakar cīnīsies Latvijas čempione "Valmiera/Ordo". Vidzemniekiem nedēļas nogalē izdevās atgūt neitrālu bilanci Latvijas čempionātā (4-4), bet Baltijā pagājušajā nedēļā piedzīvota sakāve pret "Jēkabpili" (59:78). Tiesa, ja pret jēkabpiliešiem laukumā devās astoņi spēlētāji, tad nedēļas beigās Rīgā pret LU spēlēja jau desmit.

Mārtiņš Laksa (roka) un Haralds Kārlis (ceļgals) turpina atgūties no savainojuma, Kārsona Purifoja (ceļgals) dienas Valmierā pēc savainojuma gūšanas jau ir skaitītas, bet labā ziņa ir tā, ka laukumā beidzot atgriezies Artūrs Bērziņš. Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijas vērtīgākais spēlētājs pret LU spēlēja pirmās minūtes kopš pavasara un 15 ar pusi minūtēs izcēlās ar deviņiem gūtiem punktiem, kā arī trim bumbām zem groziem.

Pretī stāsies "Pieno žvaigždes" no mazās Pasvāles (ap astoņiem tūkstošiem iedzīvotāju), kas Baltijas līgā startē bez zaudējumiem. Sīvākā cīņa pasvāliešiem izvērtās Jēkabpilī (76:72), pārējās spēlēs beigu pārsvars bijis ne mazāks par divdesmit punktiem. Ukraiņu centrs Andrijs Agafonovs vidēji guvis 12,8 punktus (3p. 50%), ar 11,3 izcēlies amerikāņu aizsargs Dīdžejs Belentains, bet desmit punktus un 4,7 bumbas pievienojis Eirolīgā spēlējušais Latvijas čempions (Rīgas ASK 2007) Stepons Babrausks.

Arī Lietuvas čempionātā "Pieno žvaigždes" startējusi solīdi, desmit spēlēs izcīnot piecus panākumus. Nedēļas nogalē gan tika piedzīvota sagrāve Viļņā pret bijušo Babrauska komandu "Lietuvos Rytas" (57:94). Vidēji rezultatīvākais Lietuvas čempionāta cīņās arī bijis Agafonovs (12,6+6,3ab). 12,4 punktus un 7,7 rezultatīvas piespēles atdevis otro sezonu komandā spēlējošais amerikāņu aizsargs Deriks Lovs. 12,4 punktus pievienojis arī divus metrus garais uzbrucējs Osvalds Olisevičs, kuram izdevies savākt arī 5,6 bumbas.

Bijušā Maskavas apgabala "Khimki" trenera-asistenta Ramūna Cvirkas rīcībā klubs nodevis rīcībspējīgu sabalansētu sastāvu, kas oktobrī spēja sagādāt problēmas varenajam Kauņas "Žalgirim" (82:86) un neatstāt variantus ambiciozi nokomplektētajai ULEB Eiropas kausa debitantei "Lietkabelis" (69:88), tāpat uzveikta FIBA Eiropas kausā pārliecinoši startējošā "Vytautas" (75:70).

Šīs spēles sākums pulksten 18:30 un mača tiešraide Sportacentrs.com un televīzijas kanālā Sportacentrs.com TV!

Triobet BBL 2016/2017, B grupa

VKomandaSUZP
1.Pieno žvaigždes4408
2.Jēkabpils4317
3.Ogre/Kumho Tyre4317
4.Valmiera/Ordo3215
5.TTU4135
6.Tarvas4044
7.Borisfen3033

, 2016-11-08 13:53, pirms 8 gadiem
Interesanti, nedaudz nostaigāja handikaps uz Valmieru. Vakar iedeva +5, šorīt nokrita līdz +3,5, bet tagad ir +7,5. Vai tam ir kāds zemteksts?
, 2016-11-08 17:53, pirms 8 gadiem
Šodien piena zvaigznēm laukumā jau it kā būšot Tailers Larsons no pagājušās sezonas Jēkabpils modeļa.
, 2016-11-08 18:04, pirms 8 gadiem
Atceroties pēdējo spēli pret LU, tad šodien Valmiera varētu paņemt + spēle mājās.
Koeficienti Valmierai pie vienas vietas, pagājušajā sezonā arī Valmierai bija visulaiku no 2-3 koeficienti un tāpat bija uzvaras
, 2016-11-08 18:17, pirms 8 gadiem
nevezis ir leišu lejasgala klubs, bet Pasvāle kā vidusmēra komanda pagaidām ir BBL favorīts. Ceru, ka savā laukumā Valmiera būs konkurētspējīga
, 2016-11-08 19:46, pirms 8 gadiem
specha rakstīja: nevezis ir leišu lejasgala klubs, bet Pasvāle kā vidusmēra komanda pagaidām ir BBL favorīts. Ceru, ka savā laukumā Valmiera būs konkurētspējīga
Nevežis "izteikta" lejasgala komanda: 7.vieta 4-6, bet Pieno Žvaigždes kā "top komanda" uzreiz virs Nevežis 6.vietā ar 5-5! :-)
2016. gadā Artūrs Bērziņš "Valmieras/Ordo" rindās trešo reizi karjerā kļuva par Latvijas čempionu 
Foto: bkvalmiera.lv
14

Artūrs Bērziņš liek punktu spēlētāja karjerai

Bijušais Latvijas valstsvienības basketbolists un trīskārtējais Latvijas čempions Artūrs Bērziņš 30 gadu vecumā veselības problēmu dēļ nolēmis likt punktu profesionāla sportista karjerai, Bērziņš atklāja Sportacentrs.com.
BK "Ventspils" un tā atbalstītāji: vienīgais Latvijas klubs, kuram izdevās uzvarēt Baltijas līgā
Foto: Aivars Ķesteris, f64
17

Baltijas Basketbola līga pēc 14 gadu darba beidz pastāvēt

Baltijas basketbola līga (BBL) pārtrauks darbību, trešdien, 13. jūnijā, žurnālistiem apstiprināja Lietuvas basketbola līgas (LKL) prezidents Remigijs Milašis. Paziņojums izskanēja īsu brīdi pēc tam, kad tika apstiprināta Latvijas-Igaunijas vīriešu čempionāta izveide.
Lonzo Bola viesošanās Lietuvā nebūs pārāk ilga
Foto: 15min.lt
35

Bolu šovs beidzies: skandalozā ģimene pametīs "Vytautas" un Lietuvu

Prienu "Vytautas" priekšā noslēdzošās spēles Lietuvas Basketbola līgā, taču Lamelo un Liandželo Boli kopā ar savu tēvu Lavāru pametīs valsti un atgriezīsies Amerikā.