Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

BBL: "Jēkabpils" izsēj pārsvaru un zaudē, "Ventspils" grauj

Jānis Pārums

BBL: "Jēkabpils" izsēj pārsvaru un zaudē, "Ventspils" grauj
Uzbrukumā Ronalds Zaķis
Foto: bkventspils.lv

Šovakar Baltijas Basketbola līgas turnīru ar atšķirīgām sekmēm sāka Latvijas klubi – "Jēkabpils" spraigā mača galotnē piekāpās Rakveres "Tarvas", savukārt čempioni "Ventspils" sagrāva "Barsy".

Tarvas - Jēkabpils

Pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā un desmitminūtē noslēdzas neizšķirti – 24:24. Otrajā ceturksnī jēkabpiliešiem izdevās iegūt piecu punktu pārsvaru (37:32), tomēr līdz puslaika izskaņai to neizdevās noturēt un pirmās divdesmit minūtes tika noslēgtas ar viena punkta deficītu – 46:47.

Otrā puslaika sākums "Jēkabpilij" izdevās lielisks – veiksmīga darbība aizsardzībā un uzbrukumā ļāva apsteigt pretiniekus un atrauties desmit punktu attālumā – 64:54. Līdz ceturtdaļas beigām gan mājiniekiem izdevās četrus punktus atspēlēt – 64:58. Noslēdzošajā ceturksnī "Tarvas" spēja sadeldēt starpību arī līdz minimumam un nedaudz vēlāk arī izvirzīties vadībā. Spraigā spēles galotnē jēkabpiliešiem pirmajā BBL spēlē nācās atzīt pretinieku pārākumu – 73:74.

Jēkabpils kluba rindās 16 punktus guva Trojs Māršals Bārnijs, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles un pārtvēra trīs bumbas. Rinalda Sirsniņa rēķinā 14 punkti.

"Tarvas" komandā Māris Ļaksa laukumā pavadīja 14 minūtes un 16 sekundes, guva sešus punktus (2p. - 0/4, 3p. - 2/3), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, nopelnīja trīs personiskās piezīmes un izprovocēja vienu aizsardzības piezīmi, savukārt Juris Umbraško 24 minūtēs un 23 sekundēs arī guva sešus punktus (2p. - 0/1, 3p. - 2/6), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, nopelnīja divas piezīmes, izprovocēja vienu aizsardzības piezīmi un vienreiz kļūdījās.

Ventspils - Barsy

Spēles rezultātu ar diviem precīziem soda metieniem atklāja viesi, bet mača trešajā minūtē Sandis Valters realizēja tālmetienu, izvirzot savu komandu vadībā – 3:2. Nedaudz vēlāk ar precīziem uzbrukumiem izcēlās arī Vairogs un Zaķis, panākot jau +5 ventspilnieku labā – 7:2. Ceturkšņa otrajā pusē pēc kārtējā Zaķa rezultatīvā uzbrukuma "Ventspils" ieguva pat 11 punktu pārsvaru (17:6), tomēr atlikušo triju minūšu laikā "Barsy" to izdevās sadeldēt uz pusi – 22:17. Otrajā ceturksnī Roberta Štelmahera vadītajai komandai izdevās atjaunot vairāk nekā desmit punktu pārsvaru un lieliski aizvadītas puslaika beigas pārtraukumā ļāva doties jau ar +17 – 45:28.

Trešā ceturtdaļa nebija tik rezultatīva kā pirmās divas, taču "Ventspils" uzņemto kursu turpināja un palielināja savu pārsvaru arī šajā desmitminūtē – 60:38. Pēc Iļjas Gromova metiena ceturtā ceturkšņa vidū mājiniekiem izdevās panākt pat +27, bet mačs noslēdzās ar 24 punktu pārsvaru – 71:47. BBL turnīrs sākts pārliecinoši.

Ventspilniekiem rezultatīvākais ar 11 punktiem bija Ronalds Zaķis (viņam arī sešas atlēkušās bumbas), savukārt pa desmit punktiem guva SandisValters un Akselis Vairogs.

Bankevicam uzvara un seši punkti

Sekmīgi BBL turnīru iesāka arī Ingus Bankevics un viņa pārstāvētais klubs "Pieno zvaigzdes", kas savā laukumā ar 77:53 (19:6, 20:14, 18:19, 20:14) apspēlēja "Caspiy". Bankevics spēlēja 22 minūtes un 39 sekundes, guva sešus punktus (1p. - 1/4, 2p. - 1/4, 3p. - 1/7), izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, nopelnīja četras piezīmes, kā arī izprovocēja četrus aizsardzības pārkāpumus.

Izmantotie resursi:
Main

  +3 [+] [-]

, 2013-10-08 20:55, pirms 11 gadiem
Viegla uzvara BBL čempioniem!

  +3 [+] [-]

, 2013-10-08 21:00, pirms 11 gadiem
Nu izskatās, ka Zaķis beidzot rādīs klasi šogad. izskatās atkopies pēc traumām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-10-08 21:20, pirms 11 gadiem
rezgalis007 rakstīja: Nu izskatās, ka Zaķis beidzot rādīs klasi šogad. izskatās atkopies pēc traumām.
Protams, ka prieks par Zaķi. Ja Feibers nepārliecinoši spēlē, tad vismaz Zaķis spelē daudz labāk kā iepriekšējā sezonā.

  +3 [+] [-]

, 2013-10-08 21:33, pirms 11 gadiem
Nu Teteris te ir vismazāk pie vainas, bet ar atsevišķiem spēlētājiem domāju, ka varētu būt nopietna saruna par šo spēli, jo visi redzēja, kas notika. Faktiski jautājums vienkāršs. Kauns ir? Jebkurā gadījumā šis nebija tas pretinieks, no kura pirmajā puslaikā ielaist 47 punktus, un vēl jo vairāk - atdot faktiski uzvarētu spēli beigās. Nenormālais kļūdu skaits, absolūtā pasivitāte aizsardzībā pirmajā puslaikā, koncentrēšanās trūkums, un pats sliktākais - necīnīšanās līdz galam ļoti daudzās spēles situācijās - tas viss ir šoreiz par mums. Nav runa par rezultātu šoreiz, bet gan par spēles kvalitāti. Bez 100% atdeves nebūs uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-10-08 22:09, pirms 11 gadiem
Nu nevarēja dot Tarvas uzbrukumos regulāri otro, trešo iespēju, būt pirmajiem pie atlecošās bumbas, bet atdot viņu pretiniekiem, neaizskriet atpakaļ, nesamainīties, atļaut mest brīvus trīspunktniekus bez jebkādas pretestības, n-tās reizes pa spēli nostaigāt... un vispār - agresīvai spēlei aizsardzībā ir jābūt no pirmās minūtes līdz pēdējai nevis epizodiski. Pie +10 spēles 3.ceturtdaļā neviens sevi cienošs pretinieks neatļaus atslābināties. Pieredzējušiem spēlētājiem, kādu komandā netrūkst, tas nu būtu jāsaprot. Ir jāturpina cīnīties ar pilnu atdevi. Jā, traumu guva Veselovs, radās problēmas, bet tieši šajā situācijā no komandas prasījās parādīt raksturu. Ar agresīvu aizsardzību spēli bija iespējams uzvarēt pārliecinoši. Diemžēl... Nu nevar tā!

  +1 [+] [-]

, 2013-10-09 08:00, pirms 11 gadiem
Bankevics truļus uz nebēdu lidinājis.