Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Sandis Valters: "Liels prieks par uzvaru"

Jānis Celmiņš

Sandis Valters: "Liels prieks par uzvaru"
Sandis Valters
Foto: Romualds Vambuts

Viens no pagājušās nedēļas spilgtākajiem notikumiem Latvijas basketbolā bija Rīgas ASK uzvara pār Kauņas „Žalgiri”. Par to arī šīs nedēļas kluba blogā, kura autors ir komandas kapteinis Sandis Valters.

„Man personiski ir ļoti liels prieks par uzvaru pār „Žalgiri”, lai gan turnīra tabulā mums tas neko daudz nenozīmēja. Spēle mums izdevās. Ja vēl pirmajā puslaikā mums bija problēmas ar „Žalgira” ātro uzbrukumu, tad otrajā jau to apturējām, spēlējot kā līdzīgs ar līdzīgu. Ceturtajā ceturtdaļā izsējām desmit punktu pārsvaru. Atkal sākām kaut ko gaidīt, mēģinot nobremzēt viņu tempu. Vajadzēja turpināt spēlēt jau iesāktajā ritmā un domāju, ka tad viss būtu kārtībā. Ja mēs mēģinām novilcināt spēles laiku, tad spēles pavediens mums pazūd, nav vairs ātro uzbrukumu, lēnā spēlē rodas problēmas uzbrukumā. Beigas nospēlējām sekmīgi, kas mums deva šo vēsturisko panākumu. Priekiem daudz laika nav, jo jau aiz kalniem nav nākamās svarīgās spēles.

Pēdējās trijās spēlēs pašam ir sanācis izdarīt lielu tālmetienu skaitu. Pret „Žalgiri” izmetu veselus 14, bet tāda bija mūsu taktika. Varbūt tikai viens vai divi metieni no manas puses bija sasteigti. Principā tie visi bija mani metieni. Neviens no tiem nebija „zilais”, varbūt vienīgi avantūrisks bija pēdējais, ko izdevās iemest. „Žalgira” centra spēlētāji pēc „pick `n roll” sadarbības nenāca ārā, līdz ar to regulāri paliku brīvs. Treneris jau šādu viltību bija izdomājis sen un apzināti šo sadarbību spēlējām uz viņu piekto numuru.

Pagājušajā nedēļā spēlējām arī ar Gulbeni. Spēli iesākām labi, bet beigas atkal sanāca nekādas. Jau ceturtās ceturtdaļas sākumā laikam domājām, ka spēle beigusies, un visi nedaudz palaidās. Turpmāk jāmēģina pret daudz vājākiem pretiniekiem vairāk mobilizēties un saņemties visas spēles garumā. Īstenībā nav nemaz tik viegli to izdarīt. Pašam šī bija melnā diena. Bija problēmas ar vēderu, kas varbūt arī ietekmēja manu sniegumu, bet kā attaisnojumu to minēt nedrīkst. Trāpīt grozā nevarēju vispār. Kā bija tā bija. Varbūt nebiju līdz galam nokoncentrējies.

Trešdien gaida spēle ar „Barons” komandu. Esam dažādās situācijās – viņiem katru nedēļu ir teju vai divas spēles, bet mums desmit dienu periods bez spēlēm. Mans uzskats ir tāds, ja nedēļā ir divas spēles, tad tas ir ļoti labi. Domāju, ka tas labāk palīdz ieiet formā, nekā visu laiku darboties tikai treniņos. „Baronam” pašreizējā situācija pirms trešdienas ir priekšrocība.

Andrius Mažutis ir ļoti labi iekļāvies mūsu kolektīvā. Viņš ļoti ātri apguva visas kombinācijas. Ar viņu vispār nav nekādu problēmu. Smiļjans Pavičs vēl apgūst mūsu spēles stilu. Treniņi pierāda, ka arī viņš ir labi iejuties un šeit viss būs kārtībā. Abi čaļi ir spēlēt un komandai palīdzēt griboši. Uzskatu, ka mums tas ir labs papildinājums.

Pie jauna trenera ir tikusi Latvijas izlase. Man par šo serbu treneri patlaban nevar būt nekāds viedoklis, jo es viņu vienkārši nepazīstu. Un viņš mani arī nepazīst. Latvijas izlasei ieliek treneri, kurš nepazīst nevienu spēlētāju. Tas nav īsti nopietni. Bet, nu, laiks rādīs. To kāds viņš būs, mēs redzēsim tikai vasarā. Pluss varētu būt, ka tagad visi spēlētāji būs vienādās starta pozīcijās. Tomēr pāris vadošie komandas spēlētāji ir jāzina vairāk nekā uzvārdu līmenī.”

Izmantotie resursi:
www.askriga.lv

Slēpts komentārs: garnett
Slēpts komentārs: Jury

  +5 [+] [-]

, 2008-03-07 19:08, pirms 17 gadiem
Par treneri pilnībā piekrītu Sandim !!!

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 19:28, pirms 17 gadiem
tad jau redzesim ka latvijas izlasei iesun tad tik spriedisim ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-03-07 20:01, pirms 17 gadiem
ko ta shis klausaas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-03-07 20:43, pirms 17 gadiem
Baronsfans a tu klausies Zambijas filharmonikus ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-07 21:14, pirms 17 gadiem
backstreet boys un vitniju hjuustoni un veel shaadas taadas peerles bija..

  +7 [+] [-]

, 2008-03-07 21:24, pirms 17 gadiem
Vispār jau iet runa par basketbolu.
Un par gaumi nestrīdās. (mūzikas)
Sandis pret Žalgiri sameta daudz punkltus - tātad tas ir labi, jo mūsējie uzvarēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-03-07 23:10, pirms 17 gadiem
besi ara ka tu baronsfan vnm lien kur tuev nevajag

  +2 [+] [-]

, 2008-03-08 08:00, pirms 17 gadiem
interesanti palasīt kometārus
Raksu arī
Saņa laikam sāk atdzīvoties! Tas priecē!!!
Sāk atgriezties superkomanda!
Man tie jaunie liekas arī tādi saprātīgi!
Par LV treneri ir taisnība, nu tā gliuži ne vienmēr var!

  -1 [+] [-]

, 2008-03-12 11:54, pirms 17 gadiem
laikam veeders beidza saapeet peec tam kad naacaas paarraxtiit liigumu par to, ka vairs nevar buhaat sabiedriskaas vietaaas

un jaa - arii man nepatiik tavs muuzikas stils - D sanhezz, nesaprotu kaa tu vareeji vinju achukaa raut