Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:985, Did:0, useCase: 3

EuroBasket2017: sākas cīņa par pēdējām 11 ceļazīmēm

27 valstu komandas no 31. augusta līdz 17. septembrim kvalifikācijas turnīrā cīnīsies par ceļazīmēm uz Eiropas basketbola čempionāta finālturnīru, kas nākamgad šajā pašā laikā notiks Helsinkos, Telavivā, Klužā-Napokā un Stambulā. Finālturnīrā vietas jau garantētas 13 komandām – turnīra rīkotājvalstīm, kā arī Riodežaneiro olimpisko spēļu un olimpisko kvalifikācijas turnīru dalībniecēm. Arī Latvijas valstsvienībai.

Kvalifikācijas turnīru dalībnieces sadalītas septiņās grupās (sešās pa četrām komandām, vienā – trīs). Ceļazīmes uz finālturnīru saņems visu grupu uzvarētāji, kā arī četras labākās starp otro vietu ieguvējām (salīdzinot 2. vietu ieguvēju bilanci, vērā tiks ņemt rezultāti, kas sasniegti spēlēs katras grupas pirmā trijnieka ietvaros).

A grupa: Beļģija, Islande, Kipra, Šveice;

B grupa: Austrija, Dānija, Nīderlande, Vācija;

C grupa: Bosnija un Hercegovina, Krievija, Zviedrija;

D grupa: Baltkrievija, Igaunija, Polija, Portugāle;

E grupa: Bulgārija, Kosova, Slovēnija, Ukraina;

F grupa: Albānija, Gruzija, Melnkalne, Slovākija;

G grupa: Lielbritānija, Luksemburga, Maķedonija, Ungārija.

Tiesības spēlēt EuroBasket2017 finālturnīrā jau ir šādā 13 komandām:

olimpiskā turnīra dalībniecēm – Serbijai, Spānijai, Lietuvai, Francijai, Horvātijai;

olimpiskā kvalifikācijas turnīra dalībniecēm – Itālijai, Grieķijai, Latvijai, Čehijai;

EuroBasket2017 rīkotājvalstīm – Turcijai, Izraēlai, Somijai, Rumānijai.

EuroBasket2017 finālturnīrs risināsies pēc pērn izmantotas sistēmas, taču priekšsacīkstēs spēļu grafiks būs izretināts. No 31. augusta līdz 7. septembrim četrās valstīs tiks izspēlēti četri grupu turnīri ar sešu komandu līdzdalību. Pa četrām labākajām komandām dosies uz finālspēlēm Stambulā. 9. un 10. septembrī notiks astotdaļfināla mači, 12. un 13. septembrī – ceturtdaļfināli, 14. un 15. septembrī – pusfināli, 17. septembrī – finālspēle.

Pirmo reizi pēdējo 30 gadu laikā EuroBasket tiks izcīnītas tikai tituls un trīs medaļu komplekti, bet netiks dalītas ceļazīmes uz Pasaules kausa izcīņu vai olimpiskajām spēlēm.

2017. gada novembrī sāksies Pasaules kausa’2019 kvalifikācijas spēles, kuru norisei divu sezonu laikā izbrīvēti seši “logi” klubu sacensību kalendārā. Divpakāpju sacensībās Eiropas komandas sadalīs 12 ceļazīmes uz Ķīnu – vairāk, nekā Eiropai ticis jebkad iepriekš, turklāt bez kādām Wild card dalīšanām par lielu naudu. Savukārt Pasaules kausa izcīņas turnīrā tiks noskaidrotas komandas, kuras piedalīsies Tokijas olimpiskajās spēlēs un olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.