Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:985, Did:0, useCase: 3

Ainars Bagatskis: "Badingera jautājums" nav pats svarīgākais

Ainars Bagatskis: "Badingera jautājums" nav pats svarīgākais
Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

 Valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis, izmantojot īsu pārtraukumu pamatdarbā – Kijevas Budiveļņik spēļu grafikā, uz dienu bija iegriezies Rīgā un informēja Latvijas Basketbola savienības valdi par situāciju Latvijas izlasē, septembrī paredzētā Eiropas čempionāta kontekstā. Pēc valdes sēdes treneris atbildēja uz basket.lv jautājumiem.

 

LBS valde, tāpat, kā ikviens līdzjutējs, gaida pilnu izlases kandidātu sarakstu...

Saprotu, tomēr vēl nevaru nevienu iepriecināt ar pilnīgu konkrētību. Sastāva kontūras man pašam, protams, ir skaidras, taču līdz klubu sezonas beigām vēl ir trīs mēneši, kuru laikā var gadīties dažādas neparedzētas lietas, kas var piespiest pārskatīt lēmumu. Pagaidām droši varu teikt, ka uz treniņnometni uzaicināsim 18 spēlētājus.

Tai skaitā arī tos, kuri pēdējā laikā izlasē nav spēlējuši?

Protams. Gan Kristaps Janičenoks, kurš izlasē nav spēlējis trīs gadus, gan Jānis Blūms, kurš bija ar mums 2011.gadā Šauļos ir apliecinājuši, ka vēlas spēlēt Eiropas čempionātā. Tā ir patīkama ziņa. Tāpat gan es, gan visa komanda būsim ļoti priecīgi, ja mums atkal pievienosies Andris Biedriņš, kurš, manuprāt, tieši Latvijas izlasē ir nospēlējis savas labākās spēles. Ceru uz pozitīvu atbildi, bet pagaidīsim NBA sezonas beigas.

Vēlmi atgriezties izlasē paudis arī Kaspars Kambala, bet Armands Šķēle pagājušajā vasarā to jau mēģināja izdarīt , diemžēl slimības dēļ jau pēc dažām dienām izgāja no ierindas...

 Šķēles gadījums atgādina, cik svarīgi ir izturēties pret savu veselību. Izlases treniņnometnē atlaides nevienam netiks dotas – ja spēlētājs nav gatavs būt ierindā no pirmās dienas, izturēt slodzi un konkurenci, labāk palikt malā. Gan attiecībā uz abiem minētajiem, gan Žani Peineru  septiņreiz jānomēra, līdz pieņemsim lēmumu.

 Vai ir izredzes valstsvienības sastāvā ieraudzīt Čeizu Badingeru – NBA spēlētāju, kura māte ir latviešu izcelsmes amerikāniete?

Basketbola savienības darbinieki ir sazinājušies ar Badingera aģentu un saņēmuši pieklājīgu atbildi ar lūgumu atsūtīt piedāvātos noteikumus...

Par lietas būtību. Esmu pārliecināts, ka nacionālajām izlasēm vajadzētu iztikt bez naturalizētajiem spēlētājiem. Jā, Eiropa praksē it kā soļo citā virzienā, taču, piemēram, Serbija un Lietuva, joprojām iztiek tikai saviem spēkiem un man tāds ceļš šķiet simpātiskāks. Turklāt Latvijas iepriekšējā pieredze ar naturalizētajiem spēlētājiem nav bijusi veiksmīga.

Protams, ņemot vērā Badingera latviskās saknes, viņš varētu būt patīkams izņēmums. Īpaši gadījumā, ja kāds no mūsu labākajiem basketbolistiem kaut kādu iemeslu dēļ nepievienotos komandai. Taču būtu svarīgi, lai pats spēlētājs ne tikai gaidītu labu piedāvājumu no Latvijas puses, bet arī pats pēc savas iniciatīvas vai kāda potenciāla komandas biedra uzaicināts praksē nepārprotami izrādītu vēlmi spēlēt Eiropas čempionātā. Šovasar Badingeram būs svarīgs brīdis, jo beidzas pirmais līgums ar NBA klubu un ir iespēja pāriet daudz labāk apmaksātu spēlētāju kategorijā. Vai tādā brīdi viņa plānos iekļausies spēlēšana Eiropā?

Sarunas ar viņu katrā ziņā tiks turpinātas, taču aicinu visus mūsu atbalstītājus „Badingera jautājumu” neuztvert ka vissvarīgāko un izšķirošo. Daudz lielāka nozīme, manuprāt, būs tam, kā čempionātam sagatavosies vis komanda. 

Kāpēc gatavošanās plānā iekļauta treniņnometne Slovēnijā?

Eiropas čempionāta spēlēsim 1200 metrus virs jūras līmeņa, tāpēc arī sagatavošanās posmā dosimies uz kalniem. Finansiāli tas nebūs daudz dārgāk, kā trenējoties Latvijā.

Iepriekš ilga atrautība no mājām izraisījusi arī nepatīkamas sekas – spēlētāji psiholoģiski saguruši jau pirms cīņām...

Kinofilmā Sapņu komanda 1935, kas, starp citu, atstājusi labu iespaidu uz daudziem basketbolistiem, jau labi bija redzams, ka komanda vislabāk saliedējas grūtībās, nevis komfortā. Jā, vieglu dzīvi nesolu nevienam, bet, ja izturēsim, varēsim pretiniekiem sagādāt vēl lielākas grūtības. Arī pārbaudes mačiem pretiniekus esam izvēlējušies pēc principa: jo grūtāk, jo labāk.  Spēlēsim ar Slovēniju, Turciju, Serbiju, Itāliju, Horvātiju, Rīgā ar Krieviju... Protams, centīsimies uzvarēt katrā mačā, bet bilance mani neinteresēs. Līdz 4.septembrim, kad sāksies Eiropas čempionāta cīņas. 

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-02-26 13:57, pirms 11 gadiem
Divas uzvaras būs!!

  +7 [+] [-]

, 2013-02-26 14:03, pirms 11 gadiem
Blūms - tieši tas, kas vajadzīgs visvairāk.

Janičenoks, Biedriņš, Šķēle - par pilnu ņemšu tad, kad redzēšu kādu no viņiem labi sagatavotu un motivētu piedalāmies EČ spēlē.

Kambala - laikam jau problēma ir viņa vēlmē būt līderim. trenerim derētu atcerēties, ka pēdējo gadu labākās spēles Eiropas čempionātos (Turcija 2001, pa kādai arī citos turnīros) Latvijas izlasei ir bijušas tās, kurās Kambala ir laukumā un ir komandas līderis.

Bedingers - būtu jau labi! nav viņš nekāds parasts naturalizēties gatavs mellais, par kuriem Bagatskis intervijā runā.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-26 14:12, pirms 11 gadiem
jaa ja visus labakos savacam nu negribas musejos saukt par grupas pastarisiem-drizak par pastarisiem sauktu Makedoniju vai Bosniju!

  +4 [+] [-]

, 2013-02-26 14:24, pirms 11 gadiem
Daukis rakstīja: Blūms - tieši tas, kas vajadzīgs visvairāk.

Janičenoks, Biedriņš, Šķēle - par pilnu ņemšu tad, kad redzēšu kādu no viņiem labi sagatavotu un motivētu piedalāmies EČ spēlē.

Kambala - laikam jau problēma ir viņa vēlmē būt līderim. trenerim derētu atcerēties, ka pēdējo gadu labākās spēles Eiropas čempionātos (Turcija 2001, pa kādai arī citos turnīros) Latvijas izlasei ir bijušas tās, kurās Kambala ir laukumā un ir komandas līderis.

Bedingers - būtu jau labi! nav viņš nekāds parasts naturalizēties gatavs mellais, par kuriem Bagatskis intervijā runā.
Nū, pret Horvātiju, kas, manuprāt, bija vispār LV labākā spēle pēdējos padsmit gados, KK nebija

Par Kambalu jāatceras dažas lietas šobrīd, ko daži līdzjutēji spītīgi piemirst - ārā nav 2003. gads, Kambalam 35 gadi, nav viņš tas spēlētājs, kas bija Efes un Real formā. Šobrīd bliež Turcijas otrajā līgā...

  +3 [+] [-]

, 2013-02-26 14:36, pirms 11 gadiem
patiesībā Bagatskim nebūs viegli izvēlēties 18nieku, ko aicināt uz pirmo treniņu, jo visiem līdzšinējiem izlases spēlētājiem klāt nāk Blūms, Janičenoks, cerams, arī Biedriņš, Šķēle. tāpat šosezon labi spēlē Kalve. ja vēl zem jautājuma pieskaitām klāt Ādolfu, Jahoviču, Kambalu, kā arī tādus spēcīgos klubos spēlējošus spēlētājus kā "mazo" Porziņģi, Siliņu, Ošenieku + LBL labākos, piemēram, Jāni Bērziņu. Bagijam būs ko padomāt...

 +11 [+] [-]

, 2013-02-26 14:39, pirms 11 gadiem
KarstgalvisLaur4a rakstīja: Kaut kàdas Diplomàtiskas atrunas,kur tad K.Valters palika?
Valteru pa gabalu no izlases! pārāk liels ldiots, lai nemtu izlasee. sajuks itkai gaisu.. twiteri nodlrsis visu lv basketbolu, pusi izlases speletaju.. neviens vinu tur negrib un vins nav vajadzigs..

  -4 [+] [-]

, 2013-02-26 14:52, pirms 11 gadiem
Latviesi pasi sevi padara par apsmieklu, negirbas jau neko sliktu teikt, bet cilveku, kurs dzimis Latvijaa un parstav Latvijas izlasi ar prieku un centibu (Rudnevs) izsmej un sauc par krievu un bez maz vai gatavi izsutit cilveku, bet personu, kura dzimusi Amerika, kura sasitibas ir tik vien, kaa vina vectevs dzimis Latvijaa, un kurs nekad nav bijis un redzejis Latviju, visi gaida atplestaam rokam. Ironiski, episki, zemiski un tizli, viss ko varu teikt. Es labpratak redzetu, kaa musu pasu puisi cinas un kvai zagee visiem pec kartas, tomer kopaa un par Latviju, nevis redzet kkadu ASV pilsoni, kura vienigais motivs varetu but tas, kaaa spelet jebkura vaslts izlase, jo USA basketbola izlase vinam nemuzam netikt.

  +8 [+] [-]

, 2013-02-26 14:53, pirms 11 gadiem
kungs rakstīja: Valteru pa gabalu no izlases! pārāk liels ldiots, lai nemtu izlasee. sajuks itkai gaisu.. twiteri nodlrsis visu lv basketbolu, pusi izlases speletaju.. neviens vinu tur negrib un vins nav vajadzigs..
It kā jau vajadzības sevišķas vairs nav: ārējie Strēlnieks, Blūms, Bertāns, maby Šķēle. Kristaps te tikai gaisu jauktu.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-26 15:20, pirms 11 gadiem
noladets rakstīja: Latviesi pasi sevi padara par apsmieklu, negirbas jau neko sliktu teikt, bet cilveku, kurs dzimis Latvijaa un parstav Latvijas izlasi ar prieku un centibu (Rudnevs) izsmej un sauc par krievu un bez maz vai gatavi izsutit cilveku, bet personu, kura dzimusi Amerika, kura sasitibas ir tik vien, kaa vina vectevs dzimis Latvijaa, un kurs nekad nav bijis un redzejis Latviju, visi gaida atplestaam rokam. Ironiski, episki, zemiski un tizli, viss ko varu teikt. Es labpratak redzetu, kaa musu pasu puisi cinas un kvai zagee visiem pec kartas, tomer kopaa un par Latviju, nevis redzet kkadu ASV pilsoni, kura vienigais motivs varetu but tas, kaaa spelet jebkura vaslts izlase, jo USA basketbola izlase vinam nemuzam netikt.
Man gan pilnīgi pretējs viedoklis: Ja Badingers vēlēsies un attieksies pret LV ar cieņu, pie tam būs reāls palīgs, tad tikai PAR viņa iesaistīšanu. Par Rudņevu - ja nav attieksme pret valodu, tad nav ari pret valsti un tādam neatkarīgi no meistarības ir jāierāda vieta!
Par Lielu Latviju!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-02-26 15:45, pirms 11 gadiem
Vēl viena pozitīva lieta, kas var būt tikai pluss - Bagijs ieguvis papildus pieredzi un pārliecību, strādājot Ukrainā, vadot itin stipru Eiropas kausu klubu. Veicas viņam arī pavisam labi.

  +5 [+] [-]

, 2013-02-26 16:31, pirms 11 gadiem
tāda sajūta, ka dažiem mājās ir ikonas ar valtera un ko sejām, pie kurām 5x notiek lūgšanu skaitīšana.
citi cels Latvijas basketbola izlases prestižu, cīnīsies par tikšanu uz čempi un tad atnāks tie, kuri uzskata, ka trenerim uz ceļiem jārāpo viņu priekšā, un tiks iekļauti izlasē...baigi forši, ne?

  +3 [+] [-]

, 2013-02-26 16:32, pirms 11 gadiem
Pārbaudes spēlēs neslikti pretinieki...

  -1 [+] [-]

, 2013-02-26 17:04, pirms 11 gadiem
Nezinu lv izlasei vins nodaretu kaa est un + vel gribetu Kambi ar Biedrinu redzet , bet tas ir tikai manas domas jau daudzi doma ka shie speletaji ir norakstami.

  +4 [+] [-]

, 2013-02-26 17:24, pirms 11 gadiem
noladets rakstīja: Latviesi pasi sevi padara par apsmieklu, negirbas jau neko sliktu teikt, bet cilveku, kurs dzimis Latvijaa un parstav Latvijas izlasi ar prieku un centibu (Rudnevs) izsmej un sauc par krievu un bez maz vai gatavi izsutit cilveku, bet personu, kura dzimusi Amerika, kura sasitibas ir tik vien, kaa vina vectevs dzimis Latvijaa, un kurs nekad nav bijis un redzejis Latviju, visi gaida atplestaam rokam. Ironiski, episki, zemiski un tizli, viss ko varu teikt. Es labpratak redzetu, kaa musu pasu puisi cinas un kvai zagee visiem pec kartas, tomer kopaa un par Latviju, nevis redzet kkadu ASV pilsoni, kura vienigais motivs varetu but tas, kaaa spelet jebkura vaslts izlase, jo USA basketbola izlase vinam nemuzam netikt.
Varbūt dēļ Rudņev veidīgajiem (nedomat īsto Rudņeu) Latvijā nav dzimis Badingers, tāpat kā daudzi citi kuri bija spiesti bēgt.

  +2 [+] [-]

, 2013-02-26 17:37, pirms 11 gadiem
noladets rakstīja: Latviesi pasi sevi padara par apsmieklu, negirbas jau neko sliktu teikt, bet cilveku, kurs dzimis Latvijaa un parstav Latvijas izlasi ar prieku un centibu (Rudnevs) izsmej un sauc par krievu un bez maz vai gatavi izsutit cilveku, bet personu, kura dzimusi Amerika, kura sasitibas ir tik vien, kaa vina vectevs dzimis Latvijaa, un kurs nekad nav bijis un redzejis Latviju, visi gaida atplestaam rokam. Ironiski, episki, zemiski un tizli, viss ko varu teikt. Es labpratak redzetu, kaa musu pasu puisi cinas un kvai zagee visiem pec kartas, tomer kopaa un par Latviju, nevis redzet kkadu ASV pilsoni, kura vienigais motivs varetu but tas, kaaa spelet jebkura vaslts izlase, jo USA basketbola izlase vinam nemuzam netikt.
un руднев motivācija ir kāda? varētu domāt, ka, dzīvo viņš krievijā, viņam būtu izredzes spēlēt izlasē ja cilvēks neciena šo valsti, tad nafik mums viņu? nevaru iedomāties, ka vācijas izlases turki un poļi atļautos to, ko atļāvās товарищ руднев

  -3 [+] [-]

, 2013-02-26 17:46, pirms 11 gadiem
Kristaps valters bus izlase ,jo vins pateica,kad speles, jo vins grib spelet un palidzet

  +2 [+] [-]

, 2013-02-26 18:06, pirms 11 gadiem
guncis52 rakstīja: Pārbaudes spēlēs neslikti pretinieki...
Sheit ari darbins bus LV mafijai

  +4 [+] [-]

, 2013-02-26 18:10, pirms 11 gadiem
pikolo rakstīja: un руднев motivācija ir kāda? varētu domāt, ka, dzīvo viņš krievijā, viņam būtu izredzes spēlēt izlasē ja cilvēks neciena šo valsti, tad nafik mums viņu? nevaru iedomāties, ka vācijas izlases turki un poļi atļautos to, ko atļāvās товарищ руднев
pilnīgi piekrītu,cilvēkam ir jāciena savu valsti,valsts valodu un līdzjutējus,izlase ir KOMANDA,nevis zvaigzīšu savārstījums,ja džeki grib sisties par savu valsti,tad viņi to darīs!

  +3 [+] [-]

, 2013-02-26 18:32, pirms 11 gadiem
Kam mums Valters, ja mus ir Strelnieks un Blums, Jeramanovs ar nav slikts

  -3 [+] [-]

, 2013-02-26 18:44, pirms 11 gadiem
Nevajag mums Badingeru, lai speelee Kalve vai Timma

     [+] [-]

, 2013-02-26 22:07, pirms 11 gadiem
Jā par Kristapu Valteru (KV) diplomātiski noklusējis. Pieļauju, ka tur Bagijam ir personīga barjera, kurai viņš nespēj tikt pāri. Tad tā lai arī pasaka, ka nespēj strādāt ar KV. Tīri no sportiskā varējuma viedokļa salīdzinot ar Stēlnieku, kurš samēra labā klubā ir rezervists KV ir komandas motors. Arī Blūms ir labāks 2.numura pozīcija. KV salīdzināt ar Jeromanovu nav nopietni, jo līmeņi ir atšķirīgi.
Ceru, ka labākie kandidāti tomēr tiks vērtēti (arī Kalve, Porziņģis un Siliņš) un ja KV vai Kambalu neņems tad arī godīgi pateiks, ka nespēj ar viņiem sastrādāties.

  -1 [+] [-]

, 2013-02-26 22:47, pirms 11 gadiem
pikolo rakstīja: un руднев motivācija ir kāda? varētu domāt, ka, dzīvo viņš krievijā, viņam būtu izredzes spēlēt izlasē ja cilvēks neciena šo valsti, tad nafik mums viņu? nevaru iedomāties, ka vācijas izlases turki un poļi atļautos to, ko atļāvās товарищ руднев
Jaa Krievijas izlasee ir pilns ar top 10 bundesligas snaiperiem tak domaa ko runaa, protams, ka tiktu vismaz pie kandidatiem jau nu noteikti.
Un Badingers jau nu pilnigi noteikti bus tas, kurs runas tev latviesu valodaa. Ja vinam uzdos jautajumu par to kad runas tad atbilde butu ka macas un, pateiktu divus vardus latviski smiedamies, bet padomaa vai tiesam tas ir tas ko vins domaatu, jeb tas butu tas, kas pateikts, lai fani priecigi un pasam mieriga sirds. Viss ko es saku, ka tiri naturalizet amerikani pilnigi un galigi mums nevajag, lai dod spelet musu pasu jaunajiem un pieredzejusajie un viss bus kedaa