Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:985, Did:0, useCase: 3

EuroBasket2017 izloze: Latvija otrajā grozā, grupas turnīra vietu zināsim otrdien

Otrdien, 22. novembrī plkst.16 Stambulā sāksies 2017. gada Eiropas basketbola čempionāta finālturnīra izloze, kurā 24 komandas tiks sadalītas četrās grupās. EuroBasket2017 risināsies no 31.augusta līdz 17.septembrim. Priekšsacīkstes notiks Helsinkos (Somija), Klužā-Napokā (Rumānija), Stambulā (Turcija) un Telavivā (Izraēla), izslēgšanas turnīrs risināsies Stambulā. 

LATVIJAS POZĪCIJA. EuroBasket2015 izcīnītā 8. vieta Latvijas valstsvienībai nodrošinājusi vietu izlozes 2. grozā. Šoreiz mūsu komandai ir pilnīgi vienādas iespējas nokļūt Helsinku, Klužas-Napokas, Stamulas un Telavivas grupās, jo neviena no 2. groza komandām nav izraudzīta kā rīkotājvalsts partnere – visu četru sadalījumu izšķirs aklā izloze.

RĪKOTĀJI UN PARTNERVALSTIS. Ņemot vērā EuroBasket2015 veiksmīgo pieredzi, arī šoreiz FIBA deva iespēju rīkotājiem izraudzīties pa vienai partnerei, visupirms ņemot vērā marketinga apsvērumus. Somijas Basketbola federācija izraudzījās Islandes izlasi un tās līdzjutējus, Rumānija – kaimiņus no Ungārijas, Izraēla – Lietuvu, Turcija – Krieviju.

GROZOS SPORTISKAIS PRINCIPS. Kā jau pēdējos turnīros ierasts, FIBA visas komandas grozos sadalījusi saskaņā ar iepriekšējos turnīros – EuroBasket2015, olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā un EuroBasket2017 kvalifikācijas turnīrā – sasniegtajiem rezultātiem. 1. un 2.grozā EuroBasket2015 labākās astoņas komandas, 3.grozā EuroBasket2015 devītā komanda Horvātija, kā arī vēl trīs vienības, kuras 2015. gadā zaudēja astotdaļfinālā, bet bija atbrīvotas no EuroBasket2017 kvalifikācijas spēlēm kā finālturnīra rīkotājas. Tālākajos grozos komandas sarindotas saskaņā ar kvalifikācijas turnīrā sasniegto bilanci, bet rangu tabulu noslēdz viena grupas turnīra rīkotāja Rumānija, kas 2015. gadā palika ārpus finālturnīra.

GRUPU ALFABĒTS. Izlozes gaitā katrai no četrām priekšsacīkšu grupā tiks piešķirts savs burts, tā iezīmējot arī komandu iespējamos ceļus izslēgšanas turnīrā. Proti, astotdaļfinālā savā starpā cīnīsies A un B, kā arī C un D kvartetu vienības. Ceturtdaļfināla pāri gan varēs veidoties no visdažādākajām grupu kombinācijām.  

TUKŠAIS TREŠAIS GROZS. Trešajā grozā iekļautas trīs rīkotājvalstu komandas (Izraēla, Turcija un Somija) tātad ceturtajai vienībai – Horvātijas izlasei – nav cita ceļa, kā vien uz Rumānijas pilsētā Klužā-Napokā paredzēto grupas turnīru.

TIKAI PAR MEDAĻĀM. Pirmo reizi kopš 1991.gada Eiropas čempionātam nebūs atlases funkciju, jo ceļazīmes uz nākamo Pasaules kausa izcīņu tiks dalītas īpašā kvalifikācijas turnīrā, kas sāksies 2017.gada novembrī.

EuroBasket 2017 - grupas 

GrozsHelsinkiKluža-NapokaStambulaTelaviva
1.   Lietuva
2.    
3.SomijaHorvātija*TurcijaIzraēla
4. UngārijaKrievija 
5.    
6.IslandeRumānija  

EuroBasket 2017 - pārējo komandu sadalījums izlozes grozos 

1.SpānijaFrancijaSerbija 
2.GrieķijaItālijaČehijaLatvija
3.Horvātija   
4.SlovēnijaGruzija  
5.VācijaBeļģijaPolijaMelnkalne
6LielbritānijaUkraina  

Sacensību sistēma

1.posms (31.augusts - 7. septembris): 4 grupu turnīri. A un B grupās spēles sāksies 31.augustā un turnīrs risināsies līdz 6.septembrim pēc shēmas 1 kārta - brīvdiena - 2 kārtas - brīvdiena - 2 kārtas. C un D grupās spēles sāksies 1. septembrī un risināsies līdz 7.septembri pēc shēmas 2 kārtas - brīvdiena - 2 kārtas - brīvdiena - 1 kārta.

7. un 8. septembris - grupu četras labākās komandas pulcējas Stambulā.

Astotdaļfināls: 9.septembrī spēlē A un B grupas komandas (A1-B4, A2-B3, B2-A3, B1-A4), 10.septembrī spēlē C un D grupas komandas ((C1-D4 C2-D3, D2-C3, D1-C4).

Ceturtdaļfināls: 12. un 13. septembrī.

Pusfināls: 14. un 15. setpembrī.

Finālspēles par 3. un 1. vietu: 17. septembris.