Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:985, Did:0, useCase: 3

Valdis Voins: Sešu gadu laikā sperts liels solis uz priekšu

Valdis Voins: Sešu gadu laikā sperts liels solis uz priekšu
Latvijas valstsvienība: atgriešanās Eiropas labāko astoņniekā pēc 14 gadu pārtraukuma.
Foto: FIBAEurope.com

Četras uzvaras deviņās spēlēs un izcīnīta 8.vieta (atkārtots valstsvienības labākais sasniegums kopš neatkarības atgūšanas), apstājoties soli no pašu izvirzītā mērķa – ceļazīmes uz olimpisko kvalifikācijas turnīru (tiesa, saglabājot izredzes tajā spēlēt, ja kāda no augstāk esošajām Eiropas komandām tiks pie rīkošanas tiesībām) –  Latvijas valstsvienības paveikto EuroBasket2015 turnīrā komentē Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins:

Paldies komandai ar galveno treneri Ainaru Bagatski un kapteini Jāni Blūmu priekšgalā. Par spīti daudziem robiem sastāvā ir aizvadīts labs turnīrs, izcīnot svarīgas uzvaras pār līdzvērtīgiem pretiniekiem un godam nocīnoties ar tādām basketbola lielvarām kā Francija, Grieķija un Lietuva. Viss kolektīvs pelnījis vislielāko atzinību par godprātīgu darbu divu mēnešu garumā, uz šo laiku noliekot malā savas personiskās un savu darba vietu – klubu – intereses.

Pirms sešiem gadiem sarežģītā situācijā uzņemoties valstsvienības vadību, treneris Bagatskis kopā ar saviem palīgiem pacietīgi veidoja jauno komandas modeli, kurš ar katru turnīru uzlaboja sniegumu un pozīcijas Eiropas rangu tabulā. Tagad, pārdzīvojot par neveiksmi pēdējā spēlē ar Čehiju, nevajadzētu aizmirst, ka Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā spēlējām tikai otro reizi 22 atjaunotās neatkarības gadu laikā. Turklāt mums joprojām ir jauna komanda, kura, papildinoties ar dažādu iemeslu dēļ šoreiz ārpus ierindas palikušajiem spēlētājiem un jaunajiem talantiem, nākamajā lielajā turnīrā atkal varēs pretendēt uz augstu vietu.

Vēlreiz paldies trenerim Ainaram Bagatskim un viņa palīgiem, paldies pieredzējušajiem spēlētājiem Kristapam Janičenokam un Jānim Blūmam, paldies Dairim Bertānam, Jānim Strēlniekam un citiem jaunās paaudzes līderiem, kuru attieksme pret valstsvienību un sportiskā izaugsme ir paraugs jauniešiem.

Protams, īstam sportistam vienmēr gribas sasniegt ko vairāk, un par neveiksmi veiksmi spēlē ar Čehiju sirds visvairāk sāp pašiem komandas dalībniekiem. Objektīvi vērtējot mūsu resursus, lieliem pašpārmetumiem nav vietas. Tomēr niansēs vienmēr var izdarīt labāk. Tāpēc, kad mazliet norims spēļu saceltās emocijas, Latvijas valstsvienības startu Eiropas 39.čempionātā vērtēs Basketbola savienības Treneru komisija un valde. Liksim kopā galvas, lai tiktu skaidrībā, kur tika pieļautas kļūdas un kas jādara, lai tās novērstu.

Bet – šis olimpiskais cikls Latvijas komandai vēl nav beidzies, jo pašu izcīnītā 8.vieta cerību tomēr spēlēt olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā mums atstāj līdz FIBA izpildkomitejas sēdei novembrī, kur tiks sadalītas kvalifikācijas turnīru rīkošanas tiesības.

Basketbols turpinās. Nākamgad pirmo reizi visas sešas Latvijas jauniešu izlases būs pārstāvētas Eiropas jaunatnes čempionātu A divīzijās. Mūsu talantus aizvien vairāk pamana Eiropas basketbola lielvalstu klubi. Tas sagādā arī problēmas, jo ne vienmēr spēlētāju plāni saskan ar izlases plāniem. Taču jauno talantu pieplūdums palielina konkurenci un izvēles iespējas – tā ir laba ziņa. Tuvojas Latvijas Basketbola līgas 25.sezona, kas būs bagāta interesantām spēlēm un, jāver, pieteiks jaunus talantus arī valstsvienībai.

Un vislielākais paldies mūsu 6.spēlētājam – līdzjutējiem, kuru atbalsts palīdzēja komandai. Gan Rīgas posma dienās, gan arī finālspēļu laikā sajūtas pie Arēnas un Rīgas centrā apliecina, ka basketbola svētki ir izdevušies. Ceru, ka šajās dienās ceļu uz sporta skolām atradīs daudzi nākamie basketbolisti, kuri pēc gadiem 10-15 priecēs visu Latviju, kā to divas nedēļas darīja mūsu komanda.

  -3 [+] [-]

, 2015-09-18 23:56, pirms 9 gadiem
WTF

  +4 [+] [-]

, 2015-09-19 00:04, pirms 9 gadiem
Kambis + Raimis, vot tie bij laiki!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2015-09-19 00:04, pirms 9 gadiem
Taisnība vien ir, tik jāaizmirst pēdējā spēle pēc iespējas ātrāk spēlētăjiem un būs labi

     [+] [-]

, 2015-09-19 00:05, pirms 9 gadiem
Gudrībā un briedumā sākās lejupslīde

  +3 [+] [-]

, 2015-09-19 00:05, pirms 9 gadiem
Sogad tomeer bija 18+ izlase, atseviskjas speeles 14+

  +4 [+] [-]

, 2015-09-19 00:48, pirms 9 gadiem
Ko tas voins tur muld?! Sviests!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-09-19 01:45, pirms 9 gadiem
Voinam beidzot vajadzētu sākt strādāt, jo pie tā ka mēs stāvam uz vietas nevis ejam soli pa solim uz priekšu vainīga ir tieši LBS. Neko dižu šajā čempionātā neparādījām nospēlējām savā līmenī uzvarējām tos, kas jāuzvar un zaudējām tiem kam bija jāzaudē tā kā esam tur kur esam un nevajag tagad stāstīt, ka ir sasniegts labs rezultāts, jo rezultāta nav, jo 8. vai 24. vietai starpības nav nekādas - vairāk uztrauca pati spēle, jo visās nospēlētajās spēlēs spēlētāji bija sasieti un smagnēji - spēlētāji no kuriem bija gaidāms lielaks pienesums nospēlēja slikti.
tāpat vairāk jāvelta uzmanība jauniešu atbalstam, jo Latvijas jauniešu basketbolā visi vienādi ir aptuveni līdz 10-11 gadu vecumam un tad jau sākas vecāku maciņu biezums un tas neļauj attīstīties spēlētājiem, kuri nāk no reģioniem, jo spēļu prakse viņiem ir vāja, bet fiziskā bāze ir krietni labāka par tiem, kas spēlē Rīgas komandās - Reģionu komandām nav iespējas braukt uz turnīriem ārpus Latvijas, jo vecāki to vienkārši nevar atļauties savukārt LBS tam naudu nedod, jo viņiem it kā tās neesot - redz leišiem ir mums nav - atšķirība ir tā, ka leiši ir sava sporta veida patrioti, a mums galvgalī sēž cilvēki, kuriem savs maks vienmēr būs tuvāks par sporta veida attīstību - navar teikt, ka nav nekas darīts, bate turpat nevar teikt, ka kāds kk dara.

     [+] [-]

, 2015-09-19 06:45, pirms 9 gadiem
Valdi, Valdi, labāk būtu paklusējis...Varbūt vēl pieņemšanu ar fanfarām pie prezidenta

  +5 [+] [-]

, 2015-09-19 07:36, pirms 9 gadiem
Viens mazs jautājums pampakam (tādi ir visi policijas ģenerāļi, varbūt vien nelaiķis Blonskis nē) Voinam. Rīgas posms, Latvijai piecas spēles. Biļetes pilnībā tika iztirgotas tikai uz mačiem ar leišiem un estiņiem, stipra un pamatota aizdoma, ka tas bija kaimiņu līdzjutēju nopelns. Pārējās trīs brīvo vietu bija acīmredzami daudz. Secinājums - cenas (lielākas nekā Lillē!) bija nepaceļamas. Slēdziens: pampakam Voinam olas vajag iespiest durvju šķirbā un nekādā ziņā viņam neļaut muldēt par sasniegumiem un nopelniem. Kāds viņam vispār sakars ar basi? Esmu bijis saistīts ar basi 35 gadus, to mudaku neesmu manījis nekur. Trenējies trīs mēnešus ceturtajā klasē? Nu tad viņu vajag paaugstināt vismaz par feldmaršalu! Bet neaizmirst par olām, tās jāspiež!

  +1 [+] [-]

, 2015-09-19 08:21, pirms 9 gadiem
Tipiski vietējā kangaru režīma teksti. Melnu vālēt baltu

  +1 [+] [-]

, 2015-09-19 08:38, pirms 9 gadiem
Tikai spēlē pret Grieķiem izdevās gūt vairāk par 80 punktiem, kur grieķi īpaši neiespringa.

Pagajušajā čempionātā bilance beigās bija 4-4, pie tam bija jāspēlē ar daudz nopietnākiem pretiniekiem

Ņemot vērā vēl pustukšo Arēnu neredzu nekādu soli uz priekšu, drīzāk veiksmi

Un jā kļūdas ir jāizvērtē + būtu labi paziņot faniem kas tiks darīts lai tās novērstu

  +6 [+] [-]

, 2015-09-19 10:00, pirms 9 gadiem
Jautājums Novikam.Kā tur ar to čehu lauvas ādu.Vai tikai tev čehi nav kaut ko novilkuši,teiksim bikses? Plātīzeri nolādētie.

     [+] [-]

, 2015-09-19 14:13, pirms 9 gadiem
Tas ka basketbolā viņš ir auns piekrītu, bet pēc būtības viņš ir "kāzu ģenerālis" un ļoti cenšas un jāatdzīst salīdzinot ar amēbu Kehri tomēr ir uz uz stipri augstāka plaukta un stāv un krīt par basītiLai tādi būtu katrā sporta veidā.
žurnaļuga rakstīja: Viens mazs jautājums pampakam (tādi ir visi policijas ģenerāļi, varbūt vien nelaiķis Blonskis nē) Voinam. Rīgas posms, Latvijai piecas spēles. Biļetes pilnībā tika iztirgotas tikai uz mačiem ar leišiem un estiņiem, stipra un pamatota aizdoma, ka tas bija kaimiņu līdzjutēju nopelns. Pārējās trīs brīvo vietu bija acīmredzami daudz. Secinājums - cenas (lielākas nekā Lillē!) bija nepaceļamas. Slēdziens: pampakam Voinam olas vajag iespiest durvju šķirbā un nekādā ziņā viņam neļaut muldēt par sasniegumiem un nopelniem. Kāds viņam vispār sakars ar basi? Esmu bijis saistīts ar basi 35 gadus, to mudaku neesmu manījis nekur. Trenējies trīs mēnešus ceturtajā klasē? Nu tad viņu vajag paaugstināt vismaz par feldmaršalu! Bet neaizmirst par olām, tās jāspiež!

  +2 [+] [-]

, 2015-09-19 16:49, pirms 9 gadiem
lidotajs rakstīja: Tas ka basketbolā viņš ir auns piekrītu, bet pēc būtības viņš ir "kāzu ģenerālis" un ļoti cenšas un jāatdzīst salīdzinot ar amēbu Kehri tomēr ir uz uz stipri augstāka plaukta un stāv un krīt par basītiLai tādi būtu katrā sporta veidā.
Kurā nozīmē stāv un krīt? Sēž, TV translācijā skaidri redzēju - sēž. Blakus Straujumai un Vējonim, madam Laimdota vēl ar kaut kādu bēreneli padusē. Man negribas visus sūdus gāzt virsū tikai Šnupim, tāpēc vēlreiz saku - Voins (kaut vai zicpriekšsēdētājs Funts) vainīgs! Ja kāds vēl to nezina, tad rīkotāji pieprasīja samaksu arī no arēnas ložu saimniekiem (apmeklētājiem). 15 eiro un pēc katras spēles ārā (uz nākamo vakara spēli - atkal 15 eu) un nekādu sarunu! Un tas ir štrunts, ka biezais samaksājis daudzus tūkstošus par ložas īri uz sezonu...
Prasta alkatība neļāva piepildīt arēnu ar latviešu līdzjutējiem, ja man nav taisnības, tad lai Gunča Keisels pats to te pasaka...
P.S. Cik ostas ģenerālis samaksāja pats par VIP vietiņu tribīņu apakšā? Ah neko? Dīvaini, jo bija taču jāpelna...

     [+] [-]

, 2015-09-20 15:48, pirms 9 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Viens mazs jautājums pampakam (tādi ir visi policijas ģenerāļi, varbūt vien nelaiķis Blonskis nē) Voinam. Rīgas posms, Latvijai piecas spēles. Biļetes pilnībā tika iztirgotas tikai uz mačiem ar leišiem un estiņiem, stipra un pamatota aizdoma, ka tas bija kaimiņu līdzjutēju nopelns. Pārējās trīs brīvo vietu bija acīmredzami daudz. Secinājums - cenas (lielākas nekā Lillē!) bija nepaceļamas. Slēdziens: pampakam Voinam olas vajag iespiest durvju šķirbā un nekādā ziņā viņam neļaut muldēt par sasniegumiem un nopelniem. Kāds viņam vispār sakars ar basi? Esmu bijis saistīts ar basi 35 gadus, to mudaku neesmu manījis nekur. Trenējies trīs mēnešus ceturtajā klasē? Nu tad viņu vajag paaugstināt vismaz par feldmaršalu! Bet neaizmirst par olām, tās jāspiež!
Zurnaluga, ja esi bijis basi 35 gadus tad vajadzetu atcereties Voinu, kas bija policijas basketbola kluba prezidents daudzus gadus...Anonimi olas iespiest jau esi gatavs visai drosi izskatas, bet reizem par vardiem ari ir jaatbild.. Nu nedrikst cilveku, kas iespejams sasniedzis 10x vairak dzive ka neko nevienam
neizsakos zurnalists subjektivi rupji nolamat nu nevar, Jurcik..

     [+] [-]

, 2015-09-20 20:22, pirms 9 gadiem
EVER rakstīja: Zurnaluga, ja esi bijis basi 35 gadus tad vajadzetu atcereties Voinu, kas bija policijas basketbola kluba prezidents daudzus gadus...Anonimi olas iespiest jau esi gatavs visai drosi izskatas, bet reizem par vardiem ari ir jaatbild.. Nu nedrikst cilveku, kas iespejams sasniedzis 10x vairak dzive ka neko nevienam
neizsakos zurnalists subjektivi rupji nolamat nu nevar, Jurcik..
Policijas sporta kluba priekšnieks bija nevis Voins, bet Alfons Gailītis, viņu gan es pazīstu. Voinu - neesmu nekad pie laukuma agrāk manījis.