Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:985, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: Galotnē serbiem pasniedzām pārāk daudz dāvanu

Bagatskis: Galotnē serbiem pasniedzām pārāk daudz dāvanu
Valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis: pārbaudes turnīrā Celjē viena uzvara, divi zaudējumi un daudz informācijas pārdomām.
Foto: budivelnyk.ua

Latvijas vīriešu valstsvienība pārbaudes turnīru Celjē pabeidza ar zaudējumu Serbijas komandai – 54:67 (11:14, 33:33, 49:49), un četru komandu konkurencē finišēja trešajā vietā. Pirmo izcīnīja mājiniece Slovēnijas izlase. Nākamās pārbaudes spēles Latvijas valstsvienība aizvadīs ceturtdien un piektdien (8. un 9.augustā) Arēnā Rīga, sacenšoties ar Krievijas izlasi. Spēļu sākums plkst.19:30, biļetes var iegādāties Biļešu servisa tirdzniecības vietās. Eiropas čempionāta finālturnīrs četrās Slovēnijas pilsētās sāksies 4.septembrī.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis:

„Kamēr laukumā darījām to, kas bija sarunāts – apmēram no devītās līdz 35.minūtei – spēle bija līdzīga vai mums bija neliels pārsvars. Bet pēdējās minūtēs līdz galam neizdarītas lietas aizsardzībā un nerealizētas drošas iespējas uzbrukumiem mūs iedzina pamatīgā bedrē. Varbūt pēc mēneša, kad ar serbiem būsim nospēlējuši Eiropas čempionāta finālturnīrā, varēsim teikt, ka šāds pavērsiens šodienas mačā bijis tālredzīgs. Taču tagad gan neteikšu, ka kaut kas tāds bija plānots. Žēl, ka īss bezatbildības mirklis pārsvītroja visu, ko iepriekš bijām sastrādājuši. Mums punkti nāca ar kārtīgu darbu, bet beigās serbiem daudzus punktus uzdāvinājām un viņi prasmīgi šīs dāvanas pieņēma. Viens nepacēla roku, otrs nepareizi norotēja... Pietrūkst konsekvences darbībās visas spēles garumā.

No principiem neatkāpšos – grēkāžu uzvārdus publiski nesaukšu. Tikai atkārtošu, ko teicu jau pirms turnīra – uz treniņos iekrātā noguruma fona labi var redzēt, kas kurš ir. Kurš ir cīnītājs jebkuros apstākļos, un kurš mentāli nav tik stiprs, lai pārvarētu fiziski smagus brīžus. Šodien spēles iznākumu izšķīra raksturs un serbu līderiem tas izrādījās stiprāks. Tagad katram ir iespēja izvērtēt savu sniegumu, un visiem kopā jātiek skaidrībā par komandas raksturu. Laiks vēl ir.

Šajā turnīrā esam ieguvuši priekšstatu gan par atsevišķiem spēlētājiem, gan mūsu taktisko variantu efektivitāti. Jautājuma zīmju vēl daudz, tāpēc secinājumus nesasteigsim. Katram pirmo spēļu veiksminiekam vēl būs iespēja apstiprināt stabilitāti, bet neveiksminiekam – pierādīt, ka nepārliecinošais sniegums Celjē bija tikai nejauša epizode. Rezervju snieguma uzlabošanai vēl daudz. Piemēram, šajā turnīra mēs faktiski spēlējām bez trīspunktniekiem, kas tradicionāli bijis iedarbīgs ierocis (pa spēlēm 8/27, 3/26, 4/19).

Pirmdien lidojam uz Rīgu, otrdien atsāksim treniņus. Ierindā paliek visi 16 spēlētāji, turklāt mums pievienosies U20 izlases līderis Jānis Bērziņš.

Nevienam no 14 basketbolistiem, kuri piedalījās pirmajās pārbaudes spēlēs, veselība nav pasliktinājusies. Arī Jānis Blūms šodien bija gatavs spēlēt, bet jau iepriekš bija nolemts, ka viņš un arī Kristaps Janičenoks piedalīsies tikai divās spēlēs no trim. Andrejs (Šeļakovs), šķiet, jau otrdien varēs trenēties ar pilnu jaudu. Žaņa Peinera veselības stāvokli izvērtēsim īpaši. Jebkurā gadījumā kandidātu loku gatavojamies samazināt tikai pirms pārbaudes mačiem Horvātijā 18. un 19.augustā.”

Latvijas valstsvienības statistika un spēļu grafiks: basket.lv/viriesu_izlase/show-nt-team

Slēpts komentārs: Ahmeds

  +6 [+] [-]

, 2013-08-04 22:21, pirms 11 gadiem
Tu par kuru spēli runā? Neredzēju nevienu pērienu, vismaz šodien.
Ahmeds rakstīja: Nu kārtīgs pēriens no serbiem.....

  -2 [+] [-]

, 2013-08-04 22:28, pirms 11 gadiem
Tu par kādām dāvanām runā....

  +4 [+] [-]

, 2013-08-04 22:33, pirms 11 gadiem
5 punkti pa ceturtdaļu!
Slēpts komentārs: Ahmeds

  +2 [+] [-]

, 2013-08-05 00:08, pirms 11 gadiem
Pilnīgi piekrītu visam trenera teiktajam.
Serbu trenera žesti un komunikācija ar saviem spēlētājiem līdz pat pēdējai ceturtdaļai bija mūsu izlases labās spēles sekas.
Pēdējā ceturtdaļā nepaņēmām vairākas atlēkušās bumbas zem sava groza, īsti nenosedzām serbu metienus, tie iekrita un mūsējiem uznāca 'besis' un galīgs nogurums.
Galvenais ir nesteigties ar izlases kandidātu svītrošanu. Šajās trīs spēlēs vairākiem spēlētājiem labs sniegums mijās ar 'padošanos nogurumam'. Protams, manuprāt ir spēlētāji, kuru vieta izlasē būtu tā kā skaidra - K. Bērziņš, Bertāns, Šķēle, Blūms. Šie spēlētāji to var zaudēt tikai ja zaudēs savu raksturu nākamās spēlēs, jo viņiem savas stiprās puses ir tomēr mazliet spēcīgākas nekā tālākiem izlases kandidātiem.
Kaut gan katram no viņiem var atrast kur ir jāpieliek - Bērziņam soda metieni, Šķēlem kļūdu skaits utml.
Šodien pozitīvi pārsteidza Rolands Freimanis. Kā pa viļņiem gāja M. Meieram un Zaķim.
Arī spēlēs pret Krieviju savās mājās būs iespēja paskatīties kuram no atlikušajiem kandidātiem ir vislielākā vēlme spēlēt izlasē.
Un tomēr, jāpatur prātā, ka ja mūsējie grib un ir fiziski gatavi, tad viņi VAR! Un tā ir laba motivācija viņiem visiem!

  +2 [+] [-]

, 2013-08-05 02:51, pirms 11 gadiem
Žēl ka Šeļakovam un Peineram nav iespēju parādīt sevi.pirmās pārbaudes garām,ceram uz snieguma uzlabošanos un gaidam lielo basi jau Rīgā

  +1 [+] [-]

, 2013-08-05 09:39, pirms 11 gadiem
Cīnījās puiši. Parādīja, ka var cīnīties kā ar līdzīgiem. Ja sakristu truļi, tad jau spēles iznākums būtu savādāks. Laiks vēl ir, jāgatavojas, un čempī,domāju, būs spēcīga komanda.