Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:985, Did:0, useCase: 3

Bagatskis: Kad pietiek pacietības uzbrukumā, ir arī kārtība aizsardzībā

Bagatskis: Kad pietiek pacietības uzbrukumā, ir arī kārtība aizsardzībā
Kaspars Bērziņš: 13 punktu un 8 atlēkušās bumbas valstsvienības uzvarētajā spēlē ar Turcijas izlasi.
Foto: pzkosz.pl

Latvijas vīriešu valstsvienība pārbaudes turnīrā Celjē otrajā spēlē pārspēja pasaules vicečempioni Turcijas izlasi – 66:61 (18:19, 36:35, 50:45). Turcijas komandu izdevies uzvarēt pirmo reizi valstsvienības vēsturē. Svētdien plkst.18:30 Latvijas komanda spēlēs ar Serbijas komandu, kas pirmajā mačā ar 78:63 pieveica Turciju. Spēli translēs LTV7. Komandas gatavojas Eiropas čempionāta finālturnīram, kas četrās Slovēnijas pilsētās sāksies 4.septembrī.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis:

„Pamatpiecnieks (Bertāns, Šķēle, Kuksiks, Artūrs Bērziņš un Zaķis) bija savādāks, nekā pirmajā mačā un nesolu, ka eksperimenti beigušies. Ar pliku meistarību Eiropas elites komandas apspēlēt nevaram, tāpēc jācenšas pretiniekus pārsteigt un jāuztur augsts spēles temps. Abus mērķus var sasniegt, izmantojot plašu spēlētāju rotāciju. Turklāt mūsu komplektācija, īpaši aizsardzības līnijā, ļauj plaši manevrēt, izmantojot atsevišķu spēlētāju labākās īpašības.

Kamēr pacietīgi spēlējām uzbrukumā un metām tad, kad bija pamats to darīt, viss bija kārtībā arī aizsardzībā un turkiem tā ļoti nepatika. Taču, tiklīdz sākām steigties, pretinieki uzreiz to izmantoja, nodemonstrēdami lielisku pāreju no aizsardzības uzbrukumā. Patīkami, ka tādos neveiksmju brīžos tomēr nekritām panikā un, saglabājot vēsas galvas, nepakļāvāmies turku provokācijām. Turklāt saglabājām veselīgu agresivitāti, tai skaitā pie pretinieku groza izcīnot 18 bumbas (visā spēlē atlēkušās 46-41). Domāju, ka iznākums atbilda spēles gaitai.

Kvalitatīvu spēles posmu mūsu izpildījumā bija vairāk nekā pirmajā mačā. Tas attiecas gan uz visas komandas spēli, gan atsevišķu spēlētāju darbību. Piemēram, debitants Jānis Timma šodien jau bija labāk iejuties komandas spēlē, kas viņam jāapgūst no jauna. Arī Mārtiņš Laksa viņam atvēlētās minūtes nostrādāja ļoti labi, aizsardzībā veiksmīgi darbojoties pret Turkoglu. Valstsvienībā nav iespējams visiem dot vienādi lielu spēles laiku, tāpēc svarīgi ir nevis „cik?”, bet gan „kā?” tu nospēlē savas minūtes.

Priecē, ka šodien parādījās vairāk „ekstra” piespēļu, kurām sekoja brīvi metieni no labām pozīcijām. Tie gan varētu būt precīzāki (trīspunktnieki 3/25, divpunktnieki 18/38), bet ceru, ka precizitāte līdz Eiropas čempionātam atlikušajā mēnesī vēl nāks klāt.

Rīt ar serbiem būs jauna spēle un jauns sastāvs. Lēmums tiks pieņemts pēc rīta treniņa. Par laimi, jauni savainojumi mūsu izvēli neietekmēs un arī Jānis Blūms, šķiet, būs gatavs spēlēt.”

Latvijas komandas statistika un spēļu grafiks: basket.lv/viriesu_izlase/show-nt-team

  +1 [+] [-]

, 2013-08-03 21:58, pirms 11 gadiem
Un ja vēl 3punktnieki sāks krist iekšā, tad jau būs riktīgi labi. Cerams līdz čempim piešaus Slovēnijas grozus un cerams, ka x faktors Šķēle būs atkal vecais labais Šķēle.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-03 22:16, pirms 11 gadiem
Visvairāk kas nepārliecina ir Kuksiks..abās spēlēs ne brīvos 3pt ielikt varēja ne tīri 1vs1 nosegt.

  +3 [+] [-]

, 2013-08-03 22:20, pirms 11 gadiem
Ir patīkami, ka mūsu izlase gan iepriekšējā, gan šajā spēlē parādīja raksturu. Pēc vairākām neveiksmīgām epizodēm spēlētājiem nenolaižas rokas un nav juceklis laukumā vai 'vainīgā' meklēšana, bet katrs vēl cītīgāk dara savu darbu līdz tiek lauzta spēles gaita.
Patika, ka A. Šķēle rūpīgi gatavojas katram soda metienam, jo dažreiz spēlētāji aizmirst, ka iegūtais punkts spēles laikā tomēr ir tāds pats punkts kā spēles beigās un pavirši mest soda metienus ir necieņa pret komandas biedriem. Šodien ar soda metieniem viss bija gandrīz kārtībā izņemot vienīgi četrus pēc kārtas garām aizmestos sodiņus K. Bērziņa izpildījumā un man nepatika vēl arī sasteigtais pirmais soda metiens kuru izpildīja Strēlnieks pašās spēles beigās.
Patika Mārtiņa Meiera sniegums. Neskatoties uz soda metienu precizitāti tomēr turpina patīkami pārsteigt Kaspars Bērziņš, kurš kļūst par Latvijas izlases nopietnu balstu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Blūma tālmetieni nevar nepalikt atmiņā. Dairis Bertāns šodien parādīja kāpēc viņš ir viens no izlases līderiem.
Patika, ka mūsējie šodien redzot ka neizdosies vienatnē nokļūt zem groza jo pretim izskrien 2 sedzēji prātīgi atspēlēja brīvam komandas biedram, nevis izmeta bezcerīgu metienu.
Ja mūsu izlase ne tikai 'skrien un met' bet spēlē gudri un daudzveidīgi, tad sirds priecājas vērot šādu spēli. Vēl ir laiks pilnveidot un turpināt uzlabot savu spēli.
Nepatika vienīgi tas, ka pēdējā ceturtdaļā tika aizmesti garām vairāki pilnīgi brīvi metieni.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-03 22:35, pirms 11 gadiem
Ainār, pirmo reizi noticu Tev , lai izdodas mums visiem! Paldies jau par paveikto!