Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1353, Did:0, useCase: 3

LJBL U19 finālturnīri: ceturtdaļfināli ar intrigām, tomēr atbilstoši rangu tabulām

LJBL U19 finālturnīri: ceturtdaļfināli ar intrigām, tomēr atbilstoši rangu tabulām
Klāvs Strazdiņš un BS Rīga/DSN: uzvara Swedbank LJBL finālturnīra ceturtdaļfinālā.
Foto: Romualds Vambuts

Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas U19 grupu ceturtdaļfināla spēlēs gan puišu, gan meiteņu konkurencē uzvaras izcīnīja komandas, kuras pamatturnīros bija ierindojušās pirmajās četrās vietās. Sestdien no plkst.13 Daugavas sporta namā risināsies pusfināla spēles. Finālmači svētdien Arēnā Rīga - plkst.11:20 spēlēs meitenes, plkst.13:20 cīņu sāks puiši. 

 

Ceturtdaļfinālā sīvākā cīņas izvērās starp pamatturnīra ceturtās un piektās vietas ieguvējiem.

Mačā Liepāja (4.vieta) - Valmiera (5.) pirmajā ceturtdaļā kurzemnieki panāca ievērojamu pārsvaru (27:15), ko valmierieši pakāpeniski sadeldēja: pēc puslaika 47:37, pēc trešās ceturtdaļas 60:51, trīs minūtes pirms spēles beigām 63:60. Tomēr galotnē Liepājas komanda nospēlēja aukstasinīgāk un daudzveidīgāk - 72:65. Uzvarētājiem Ingus Jakovičs guva 24 punktus, Roberts Krastiņš 18. Zaudētājiem Jānis Bērziņš guva 28 punktus (metieni no spēles 10/35) un izcīnīja 19 atlēkušās bumbas.

Ķeizarmežs (7.vieta) ļoti veiksmīgi aizvadīja pirmo puslaiku mačā ar BS Rīga (2.) - 33:29. Taču otrajā puslaikā Ķeizarmeža nedaudzos līderus nomāca nogurums, piezīmju nasta un pretinieku aizsardzība - 92:44 BS Rīga labā. Uzvarētājiem Dāvis Geks guva 18, Artūrs Lūsis 15 punktus, zaudētājiem Elvis Endzels 18.

Pamatturnīra uzvarētāji BS Rīga/DSN pārspēja BS Rīga/Rīdzene ar 80:58. Uzvarētājiem Juris Kalniņš guva 17 punktus, Klāvs Strazdiņš 13, zaudētājiem Ričards Žarinovs 12.

Ventspils Spars - BS Rīga/Jugla 63:49. Andrejs Gražulis 21, Toms Leimanis 18; Jānis Eiduks 17.

Ceturtdaļfināla spēles komentē Latvijas U18 izlases galvenais treneris Guntis Emdzels:

"Rezultāti apstiprina sezonas laikā iedibinātās rangu tabulas likumsakarību, kaut gan dažas spēles varēja to sagrozīt.

Liepājas komandai mačā ar valmieriešiem uzvaru nodrošināja kolektīvāka spēle. Valmiera slikti sāka, tad, ar visas komandas spēkiem panāca lūzumu, taču galotnē atkal pārāk paļāvās uz savu līderi Bērziņu. Rezultāts apstiprināja, ka komandas spēks ir lielāka vērtība.

Ķeizarmežam jau tā nav spēlētāju pārbagātība, un kadru problēmas palielināja Kārļa Muižnieka nespēlēšana slikti sekmju dēļ. Basketbolistam tomēr jāprot ne tikai trāpīt grozā, bet arī sakārtot savu dzīvi ārpus laukuma. Kamēr līderi bija svaigi, komanda izrādīja cienīgu pretestību Rīgai, taču resursu pietrūka. 

No U18 izlases kandidātiem iepriecēja Dmitrija Brizgalova atgriešanās laukumā un saturīgais sniegums pēc savainojuma sadziedēšanas. Citādi īpašu pārsteigumu nebija. Gribētos no šiem spēlētājiem sagaidīt ne tikai labu individuālo statistiku, bet arī lielāku ieguldījumu komandas spēles sakārtošanā un stabilizēšanā. Labākajiem jābūt atbildīgiem ne tikai par sevi, bet arī par visu komandu un savas dotības jāizmanto visas komandas interesēs.

Sestdien būs ļoti interesanti pusfināli - neriskēšu prognozēt uzvarētājus."

Puišu turnīra pusfinālā sestdien plkst.17 spēlēs BS Rīga/DSN - Liepāja, plkst.19 BS Rīga - Ventspils Spars.

     [+] [-]

, 2012-05-05 12:25, pirms 12 gadiem
Ja to(sekmes) nopietni pārbaudītu, tad ļoti daudzi 'kadri' tomēr piedalīties nevarētu.