Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2468, Did:0, useCase: 3

Kārums kauss: jauni vārdi, pozitīvas emocijas un akcijas uzvarētāji

Kārums kauss: jauni vārdi, pozitīvas emocijas un akcijas uzvarētāji
Kārums kauss: azarts, ātrums un emocijas.
Foto: Romualds Vambuts

Jaunā gada pirmajā nedēļas nogalē Rīgā un Mārupē risinājās VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas rīkotās Kārums kausa izcīņas otrā posma turnīri U10 un U11 grupās. Starp 97 komandām, kuras aizvadīja pa četrām spēlē, bija gan sporta skolu vienības, gan arī vispārizglītojošo skolu kolektīvi. Kārums kausa izcīņas trešais posms risināsies pavasara brīvdienās vairākās Latvijas pilsētās.

Puišu konkurencē U10 grupā bez zaudējumiem pagaidām cīnās BJBS „Rīga/DSN”, BJBS „Rīga/A.Kraukļa VEF BS” un Ādažu komandas, bet U11 grupā – BJBS „Rīga/DSN” un Valmiera. Meiteņu sacensībās U10 grupā tikai uzvaras ir Rīgas 3.BJSS komandai, bet U11 grupā par konkurences asumu liecina tabula – četrām komandām ir pa vienam zaudējumam. Trīs no tām ir tradicionālas meiteņu turnīru favorītes – 3.BJSS, Daugavpils un BJBS „Rīga/TTP”. Toties ceturtā ir pārsteigums – Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas basketbolistes VEF LJBL rīkotajās sacensībās tik augstu uzkāpušas pirmo reizi.

Berģu mūzikas un mākslas pamatskolas komandu treneris Dainis Ļeļevs:

„Novembrī apritēja divi gadi kopš vadu skolas basketbola pulciņu. Primārais mērķis bija sagādāt bērniem kustību prieku. Nostāties starp bērniem un datoriem. Bet, ja reiz kaut ko darām, tad darām nopietni. Trenējamies trīsreiz nedēļā, brīvdienās meklējam iespēju uzspēlēt. Jau divas vasaras bijušas treniņnometnes. Darbs dod augļus, rezultāti pamazām uzlabojas.

Skolas nosaukums liecina par akcentu uz mūziku un mākslu, taču basketbols nav pabērna lomā. Visam jābūt harmonijā – tā domā gan skolas, gan Garkalnes novada vadība. Mums ir jauni formastērpi, varam piedalīties sacensībās.

Skola nav liela, tāpēc nevaram izveidot komandu tikai no viena vecuma bērniem. Meitenes pieteicām U11 grupā, bet kopā spēlē gan 2004.gadā dzimušās, gan arī gadu un divus jaunākas. Puišu komanda spēlē U10 grupā (Kārums kausa posmā bilance 2-2). Bērni aug, bet līdz, cerams, augs arī skola, kļūstot par vidusskolu un paplašinot telpas. Arī tiekot pie jaunas sporta zāles, kas jau ir projekta stadijā.”

Ar pozitīvām emocijām no Rīgas mājup devās arī mazie brengulieši.

Brenguļu pamatskolas komandas treneris Sandis Bukšs:

„Brenguļu pamatskolā basketbola pulciņš darbojas otro gadu. Divreiz nedēļā trenējamies divās grupās. Pašiem mazākajiem, tai skaitā bērnudārzniekiem, mācu pašus pamatus, ar otro trešo klašu skolēniem strādājam nopietnāk. Kārums kausa izcīņā pirmo reizi startējām pirms gada un piedzīvojām četrus zaudējumus. Nākamajos divos turnīros izcīnījām pa vienai uzvarai, tagad mājup braucām ar bilanci 2-2. Patīkami!

Tomēr rezultāts mums nebūt nav pats galvenais. Pirmkārt, prieks, ka bērni iemācās strādāt kā komanda – aizstāvēt viens otru, sadarboties. Otrkārt, lauku bērniem ceļojums uz Rīgu ir Piedzīvojums, par kuru basketbolistus apskauž. Paldies pašvaldībai un skolas direktorei Sandrai Kaufmanei, kas palīdz, kā vien var. Bija autobuss, spēlējam jaunos formas tērpos. Pulciņā ir 15 bērni, bet, lai motivētu un radinātu pie disciplīnas, jau rudenī pateicu, ka uz turnīriem brauks tikai tie, kuri būs labi trenējušies, mācījušies, uzvedušies. Tagad nebraucēji klausās stāstos un prasa: kas man jāizdara, lai nākamreiz varētu braukt?

Brenguļos bērni mācās tikai līdz ceturtajai klasei. Divi labi puikas, kas tagad mācās Valmierā, jau trenējas sporta skolā. Arī pašlaik komandā ir perspektīvi bērni – gan puiši, gan meitenes. Ceru, ka basketbols viņiem būs iekritis sirdī uz visu mūžu.”

**

Kārums kausa izcīņas otrā posma laikā noslēdzās akcija "Ēd gardos Kārums sieriņus, krāj iepakojumus un laimē balvas!"

10 izlozētie Kārums biezpiena sieriņu krāšanas akcijas uzvarētāji:

Kārlis Pastars (2062...; DSN/Konstantinovs)

Dita Hadaņonoka (2833...; Kandava)

Madara Balandina (2659...; Talsi/Roja)

Ilgonis Pīrs (2683...;Berģu pamatskola)

Ilva Arbidāne (2593...; Saldus)

Elīza Upīte (2593...; Saldus)

Daniela Voiciša (2625...; Rēzeknes BJSS)

Renārs Sondors (2949...; SC Mārupe)

Mareks Aseriņš (2000...; SC Mārupe)

Tomass Veigulis (2640...; Jugla)

Pielikumā dalībnieki, kuri saņem veicināšanas balvas (nogādāsim ar sporta skolu palīdzību vai sazinoties personīgi).