Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:982, Did:0, useCase: 3

NBL: Studentu komandas pieber intrigas piparus

NBL: Studentu komandas pieber intrigas piparus
SK "Cēsis" (Sigita Džarcāne - ar bumbu) pret "RSU/Merks (Kate Aizsila) - pirmajā duelī pārāka bija studentu komanda.
Foto: SKCesis.lv (Zigismunds Zālmanis, Nikon)

Nordea basketbola līgas čempionāta otrajā nedēļā savā starpā pirmo reizi spēlēja Latvijas labākās komandas un pieteikums sezonas galvenajām intrigām iznāca daudzsološs – divi negaidīti rezultāti četrās spēlēs. No 21. līdz 27.oktobrim NBL notiks piecas spēles, starp kurām īpašu uzmanību piesaista divas: trešdien Diagnostikas centra zālē „Latvijas Universitāte” uzņems „RSU/Merks”, bet sestdien Liepājā viesosies SK „Cēsis”. Pagājušās nedēļas bilance vienā teikumā.

„RSU/Merks” (1-0):  kā jau treneris Aivars Vīnbergs bija cerējis, spēle Cēsīs iezīmēja gan komandas potenciālu (plaša spēlētāju rotācija un iespēja uzturēt augstu spēles tempu, daudzpusīga un radoša spēle uzbrukumā pirmajā puslaikā, precīzi trīspunktnieki un aktīva aizsardzība),  gan trūkumus (nestabilitāte, problēmas uzbrukumā saskaroties ar agresīvu pretdarbību vai zonu, robi individuālajā meistarībā); jācer, ka uzvara (61:55) neliks pārāk augstu novērtēt plusus un nenovērsīs uzmanību no mīnusiem, kurus sezonu palēni iesākošā „Cēsu” komanda šoreiz piedeva pārāk viegli.

„TTT Rīga” (2-0): tikai astoņu spēlētāju sastāvā spēlējošās vicečempiones ne tikai sagrāva savas juniores (125:35) , bet arī jau pirmajā puslaikā izgaisināja liepājnieču cerības savērpt intrigu (44:24 un beigās 86:58) – ar interesi gaidīsim nopietnākus eksāmenus.

„Latvijas Universitāte” (1-0): uzvara Liepājā (70:59) ir signāls, ka pēc divu sezonu pauzes studentu komanda nebūs tikai statiste vien – par vietu pirmajā sešniekā vēl būs nopietna cīņa, ja vien labajam sākumam būs turpinājums.

SK „Cēsis” (0-1): zaudējums mačā ar „RSU/Merks” (55:61) bija pelnīts, apliecinot, ka nepilnās trīs nedēļās saliedētu komandu nevar izveidot pat no vismeistarīgākajām basketbolistēm, tiesa, pat tādā situācijā no valstsvienības dalībniecēm gribējās sagaidīt spilgtākus un stabilākus individuālās meistarības apliecinājumus; netika īsti skaidrs - pilna jauda aizsardzībā tikai otrajā puslaikā tika ieslēgta tāpēc, ka spēlētājas vēl nav gatavas tādā režīmā nospēlēt visas 40 minūtes vai nevarība pirmajā puslaikā tomēr skaidrojama ar nenoskaņošanos un/vai savu iespēju pārvērtēšanu pirms spēles.

„Vega 1/Liepāja” (0-2): 59:70 pret „Latvijas Universitāti” liecina, ka būs krietni jāpastrādā, lai vārdos paustās ambīcijas iegūtu varēšanas segumu.

„TTT Juniores” (0-1): cieņa pret pieredzi ir laba lieta, tomēr 35:125 pret „TTT Rīga” – tas tomēr bija par daudz...

„Kolibri Pepsi/47.vsk. (0-2):  pieredze nāk ar grūtībām un sāpēm – pret Tallinas „ECLEX” 30:75, pret Tallinas „Audentes” 45:56.

Guntis Keisels, basket.lv