Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:982, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: Spēle Cēsīs būs vadmotīvs visai sezonai

Aivars Vīnbergs: Spēle Cēsīs būs vadmotīvs visai sezonai
Zane Jākobsone un SK "Cēsis": čempionēm pirmais nopietnais pārbaudījums jaunajā sezonā - Nordea Basketbola līgā spēle ar "RSU/Merks"
Foto: Zigismunds Zālmanis

Nordea Basketbola līgas čempionātā nedēļas nogalē notiks četras spēles, starp kurām īpaši izceļas pērnās sezonas čempionu SK „Cēsis” tikšanās ar trešās vietas ieguvējām „RSU/Merks” (sestdien plkst.14 Cēsu sporta kompleksā). Vēl sestdien plkst.14 Olimpiskajā sporta centrā spēlēs „TTT Rīga” – „Vega 1/Liepāja”, bet Rīgas 47.vidusskolas zālē BK „Kolibri Pepsi/47.vsk.” uzņems Tallinas ECLEX. Svētdien plkst.12 „Kolibri” tiksies ar Tallinas „Audentes”.

SK „Cēsis” vienība saglabājusi gandrīz visu pērnās sezonas sastāva kodolu (Zane Jākobsone, Kristīne Silarāja, Zane Lapsiņa, Ieva Vītola), ko papildinājušas valstsvienības dalībnieces Aija Brumermane un Liene Priede. Komanda pilnā sastāvā trenējas kopš 1.oktobra un sākumā treniņus vadīja Armanda Krauliņa jaunais palīgs Uģis Viļums. Pirmajā spēlē ar potenciālajām pastarītēm Tartu Universitātes komandu šie apstākļi rezultātu īpaši neietekmēja (92:38), bet mačs ar rīdziniecēm sola grūtāku pārbaudījumu.

SK „Cēsis” galvenais treneris Armands Krauliņš: „Līdz ideālai sagatavotībai vēl patālu, bet šajā sezonas laikā  tāda nemaz nav vajadzīga. Izšķirošās cīņas būs vēlāk. Tas gan nenozīmē, ka sestdien savā laukumā dzīsim jokus. Pretinieces, spriežot pēc sastāva un pirmās spēles rezultāta, ir spēcīgas. Daudzām ir labas rokas – 48% precizitāte trīspunktu metienos runā pati par sevi, lai kāda arī bija pretinieču aizsardzības kvalitāte. Būs smaga cīņa.”

„RSU/Merks” komandu šosezon papildinājušas U20 izlases bijušās un esošās spēlētājas Guna Lagzdiņa, Paula Tomsone, Kate Aizsila un Kate Krēsliņa, kuras kopā ar pērnā sastāva līderēm Lauru Auderi, Dainu Lazdenieci, Asnāti Fominu un citām spēlētājām veido potenciāli spēcīgu un ambiciozu ansambli. Nordea līgas pirmajā mačā Raplas komanda tika pārspēta ar 97:63.

„RSU/Merks” galvenais treneris Aivars Vīnbergs: „Sestdien būs pirmā nopietnā pārbaude mūsu gatavībai iejaukties cīņā par visaugstākajām vietām. Pagaidām pēc tradīcijas tās tiek atvēlētas cēsniecēm un „TTT Rīga”, bet ceru, ka arī mums būs kas sakāms šajā sakarā.

Galveno uzmanību koncentrējam uz pašu gatavību.  Visas spēlētājas ir ierindā, visas nopietni gatavojas. Pretinieču uzvārdi lielākoties ir labi pazīstami, taču pašreizējā spēles kondīcija vēl ir noslēpums. Tas, ka viņas vēlu sāka trenēties, it kā palielina mūsu izredzes. Tomēr milzīgas cerības uz pretinieču negatavību neliekam, jo meistarība jau nekur nezūd. Interesanti, kādu efektu būs devuši treniņi debitanta Uģa Viļuma vadībā. Lai kāds būs iznākums, spēle būs ļoti noderīga, jo parādīs, cik daudz mums vēl būs jāstrādā.”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja