Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:982, Did:0, useCase: 3

Ainārs Čukste: Priecē gan uzvaras, gan arī "bilde"

Ainārs Čukste: Priecē gan uzvaras, gan arī "bilde"
Latvijas U16 izlase: Latvijas - Igaunijas sieviešu līgā krājas ne tikai pieredze, bet arī uzvaras.
Foto: Romualds Vambuts

 Latvijas U16 izlase Latvijas – Igaunijas sieviešu čempionātā izcīnījusi trešo uzvaru, izbraukumā pārspējot Tartu Universitāti – 59:49 (21:13, 31:24, 43:40). „Priecē ne tikai rezultāti, bet arī „bilde” – gan komandas sniegums uzbrukumā un aizsardzībā, gan cīņasspars,” galvenais treneris Ainārs Čukste ir apmierināts ar pirmo mēnešu bilanci, gatavojoties vasarā Varnā paredzētajam Eiropas U16 čempionātam.

 

Mājinieces noturējāt zem 50 punktiem – par ko tas liecina?

Negāja uzbrukums, toties savu paņēmām ar aizsardzību un raksturu. Tartu komandai tabulā līdz šim ir tikai zaudējumi, taču laukumā mums bija darīšana ar pieaugušām sievietēm, kuras prot spēlēt basketbolu. Tikai igaunietēm ir problēmas uzbrukuma noslēguma fāzē un mūsu aktīvā aizsardzība tās padarīja vēl dziļākas. Turklāt situācijā, kad uzbrukumā neveicās tradicionālajām līderēm māsām Strautmanēm, pieteicās citas. Vakar Tartu bija Pārdaugavas diena. Rezultatīvi nospēlēja Sindija Kudule,  lielu ieguldījumu uzvarā deva Laura Grabe.

Vai bilance - trīs uzvaras deviņās spēlēs – apmierina?

Protams, bet patiesībā uzvaru skaits nav galvenais. Svarīgi, ka arī „bilde” ir laba – gan komandas sniegums uzbrukumā un aizsardzībā, gan cīņasspars. Esam saņēmuši komplimentus pat no pretiniekiem.  Pašam ļoti interesanti strādāt.

Līderu loks jau iezīmējies. Vai tālākās rezervistes spēj palīdzēt vairāk, nekā sezonas sākumā?

Progresē visas, bet negribu dalīt tuvākās un tālākās rezervistēs. Kandidātu saraksts joprojām ir plašs, dažas meitenes pagaidām spēlē savās komandās Jaunajā sieviešu līgā un izlasē viņas izmēģināsim vēlāk – varbūt jau janvārī Baltijas jūras kausā Tallinā.

Tallinā būs jāspēlē ar Zviedrijas U16 izlasi, kas būs pirmā pretiniece Eiropas čempionātā...

Jā, iegūsim pirmo priekšstatu par nākamajām pretiniecēm. Zviedrijai bijušas labas jauniešu komandas, bet par konkrēti gadu gājumu secinājumi vēl priekšā.

Kādas emocijas pēc Eiropas čempionāta grupu izlozes?

Nelielu diskomfortu sagādājusi Krievijas ielozēšana. Šajā vecumā krievietes ir ļoti stipras, tāpēc par pirmo vietu grupā cīnīties būs grūti. No otras puses – meitenes ar viņām jau spēlējušas, nekādu pārsteigumu vairs nebūs. Zviedrija un Turcija...  Jāievāc informācija. Līdzšinējā sezonas gaita apliecina, ka mums ir laba komanda, tā kā cīnīties noteikti varam.

Latvijas – Igaunijas sieviešu līgā aplis vēl nav beidzies, bet trīs uzvaras jau ir. Turpinājumā būs vēl vismaz četras?

Pirmā apļa finišā jāspēlē ar divām līdervienībām – TTT Rīga un Cēsīm. Neko bez cīņas neatdosim, bet būsim reālisti... Otrajā aplī arī neko nerēķināsim, bet ceļu negriezīsim nevienai pretiniecei.