Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:988, Did:0, useCase: 3

Nikolajs Mazurs: Ceturtdaļfināla lielākajā daļā spēlējām kā pēc notīm

Nikolajs Mazurs: Ceturtdaļfināla lielākajā daļā spēlējām kā pēc notīm
Ivars Rihards Žvīgurs: 10 punktu, 5 atlēkušās bumbas, trīs bloķēti metieni un neizsīkstoša enerģija - kā visai Latvijas U18 izlasei Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla mačā ar Lietuvas...

Latvijas U18 izlase Eiropas junioru čempionātā ceturtdaļfinālā  pārspēja Lietuvas komandu –  71:54 (16:11, 35:35, 56:47).  Pusfinālā sestdien plkst.18:30 Arēnā Rīga Latvijas junioru pretinieki būs Horvātijas basketbolisti, kuri ar 82:72 pārspēja Krievijas komandu. Otrajā pusfinālā plkst.20:45 spēlēs Turcija – Spānija (ceturtdaļfinālā Turcija - Serbija 71:67, Spānija - Francija 68:59). Spēles translēs LTV7. Biļetes var iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās.

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs:

„Šodien spēles plāns tika izpildīts par 90 procentiem. Ļoti augstā līmenī bija spēles disciplīna. Maz izdarījām nesagatavotus metienus, uzbrukumā akcentus mainījām tā, kā situācija to prasīja. Piemēram, kad garajiem vajadzēja savus sedzējus apspēlēt viens pret vienu, Porziņģis un Šmits ļoti veiksmīgi to izdarīja.

Spējām izmantot visas pretinieku vājās vietas. Pats galvenais – zem groza spējām nosegt Saboni, caur kuru lietuvieši organizēja visu uzbrukumu. Ļoti lielas problēmas sagādājām viņu pirmajiem numuriem.

Mēs lietuviešiem esam diezgan neērti pretinieki. Kad laukumā biji garie sastāvi, mūsu spēlētāji varēja savus sedzējus apspēlēt no āra. Kad pretinieki pamēģināja spēlēt ar trim mazajiem, mēs izlaidām Žvīguru, kurš divreiz apspēlēja augumā mazāko sedzēju un lietuviešiem atkal vajadzēja kaut ko mainīt. Mums visu laiku bija priekšrocība.

Tikai otrās ceturtdaļas beigās lietuvieši pa īstam sajuta spēli, savukārt un mēs tobrīd arī mazliet atlaidām. Taču otrajā puslaikā, iesaistot rotācijā vairāk spēlētājus, mēs uzspiedām viņiem savu spēles stilu un vienā brīdī viņi salūza.

Labi spēlē iekļāvās Ivars Žvīgurs, arī  Armands Ginters. Lielajā pārtraukumā viņu brīdināju, ka sūtīšu laukumā, un Armands bija gatavs ieslēgties no pirmā soļa. Viņš bija pilnīgi svaigs, uzbrukumā uzņēmās iniciatīvu, aizsardzībā labi atbloķēja, varējām droši samainīties. Uz trim četriem uzbrukumiem pilnībā izsitām Lietuvas komandu no līdzsvara. Viņi turējās pie sava plāna, vairākas reizes pamēģināja presingu, bet mēs veiksmīgi tikām galā un katru reizi iemetām divus punktus. Var teikt, ka otrajā puslaikā viss ritēja kā pēc notīm. Galotnē ar maiņām un augstu spēles intensitāti noturējām iniciatīvu līdz galam.

Ļoti agresīvi spēlējām gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Paņēmām ļoti smagas bumbas. Metienu procents atkal nebija spīdošs, esam iemetuši tikai trīs trijniekus, toties ielaidām tikai 54 punktus. Ar tādu aizsardzību var vinnēt jebkuru.

Gatavosimies spēlei ar Horvātijas komandu, ko pirmdien Liepājā izdevās uzvarēt. Taču tajā mačā nepiedalījās viens no viņu trim līderiem Lovro Mazalins, kurš bija izmežģījis potīti un slikti nospēlēja Paolo Marinelli, kurš šodien iemeta krieviem 20 punktus. Rīt būs cita spēle. Viņu garais gals ir mazāk kustīgs, nekā mūsējais, bet visa Horvātijas komanda ir ļoti bīstama ātrajos uzbrukumos. Viens no pamatuzdevumiem - jānobremzē pretinieku ātrums. Jo biežāk spēlēsim pieci pret pieci, jo lielākas būs izredzes vinnēt.”

Latvijas U18 izlases statistika un spēļu kalendārs: basket.lv/jaunatnes_izlases/viriesu_u18_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1393&nt_season_id=9263

  +1 [+] [-]

, 2013-07-26 21:15, pirms 11 gadiem
Mazurs teica - puslaikā, ne pusfinālā pusfināls būs rīt

  +1 [+] [-]

, 2013-07-26 21:17, pirms 11 gadiem
kungs rakstīja: Mazurs teica - puslaikā, ne pusfinālā pusfināls būs rīt
atliek novēlēt, lai rīt Mazuram ir iemesls slavēt komandu pēc uzvarēta pusfināla

     [+] [-]

, 2013-07-26 21:24, pirms 11 gadiem
Pēc gadiem lielā izlase būs līmenī!