Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:988, Did:0, useCase: 3

Nikolajs Mazurs: Galotnē uzdāvinājām turkiem veiksmes brīdi

Nikolajs Mazurs: Galotnē uzdāvinājām turkiem veiksmes brīdi
Latvijas U18 izlase: pēc zaudējuma turkiem trešdien būs ļoti svarīga spēle ar Anglijas junioriem.
Foto: FIBAEurope.com/Mārtiņš Sīlis

Latvijas U18 izlase Eiropas junioru čempionātā otrā posma otrajā spēlē zaudēja Turcijas komandai –  62:64 (20:13, 34:30, 47:47), tomēr ar divām uzvarām četrās spēlēs saglabā reālas izredzes spēlēt ceturtdaļfinālā.  Otrā posma pēdējā spēlē latvieši  Liepājas Olimpiskajā centrā trešdien plkst.18:30  spēlēs ar Anglijas komandu (1-3). Spēli  translēs LTV7. Grupas četras labākās komandas izslēgšanas turnīrā cīnīsies par medaļām, 5. un 6.vietas ieguvējiem būs jāspēlē par 9.-16.vietu.

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs:

„Sāpīgi zaudēt spēlē, kuras gaitu vairāk vai mazāk droši esam kontrolējuši 38 minūtes...

Atšķirībā no iepriekšējām divām spēlēm šodien labi sākām, uzreiz izvirzījāmies vadībā. Pozicionālā spēlē pārsvars bija mūsu pusē. Tiesa, turki acīgi izmantoja mūsu kļūdas un vairākkārt mūs sodīja ar ātrajiem uzbrukumiem, neļaujot tālu atrauties. Tomēr ar darbību aizsardzībā esmu apmierināts – noturējām turkus zem 60 punktiem, ja neskaita galotnē pretiniekiem uzdāvinātos deviņus...

Garie spēlētāji šodien darbojās izcili – paši guva punktus, pielaboja partneru neprecīzos metienus, vāca atlēkušās bumbas. Diemžēl bija arī neveiksminieki, un tādu bija negaidīti daudz. Iespējams, vainīgs ir lielais atbildības spiediens, bet atkal ļoti slikti uzbrukām no distances (trīspunktnieki 3/18). Tiklīdz nav precizitātes metienos, apsīkst emocijas, mazinās pārliecība par saviem spēkiem un iznāk apburtais loks, jo arī nākamie metieni nav precīzi.

Pēdējo minūšu notikumiem nav loģiska izskaidrojuma. Viens labi nospēlēja uzbrukumā, bet iekrita aizsardzībā, otrs darīja to, kas nebija jādara, trešais pasteidzās ar metienu, kaut gan bija laiks izspēlēt iepriekš norunāto sadarbību... Esmu pārliecināts, ka turkiem nebija viegli visu spēli ķert mūs rokā. Tomēr viņi mūs iemidzināja, bet izšķirošajos brīžos nospēlēja ar lielāku pārliecību un sagaidīja savu veiksmes brīdī.

Esam iztērējuši ļoti daudz enerģijas, tomēr mīnus 2 padarīja ieguldīto darbu nevērtīgu. Tagad esam nonākuši sarežģītā situācijā. Pašiem vien būs no tās jāizkļūst, pēdējā kārtā uzvarot  Anglijas izlasi. Tajā ir enerģiski un atlētiski spēlētāji, par kuru meistarības līmeni runā uzvara pār Spānijas komandu. Ir spilgts līderis – saspēles vadītājs Lūks Nelsons, kurš iemetis 29 punktus spāņiem, kā arī pa 25 ukraiņiem un horvātiem.

Būs fiziski smaga cīņa un, ņemot vērā, cik spēka šodien iztērējām, viegli mums nebūs.  Protams, veiksim visu nepieciešamo, lai sagatavotos gan taktiski, gan fiziski, gan psiholoģiski. Kā mums tas izdosies – redzēsiet laukumā.”

Latvijas komandas statistika un turnīra tabula: basket.lv/jaunatnes_izlases/viriesu_u18_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1393&nt_season_id=9263

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2013-07-23 21:37, pirms 11 gadiem
Kur tas ir redzēts, ka 2m padsmit spelētājs driblē pāri laukumam(beidzamās 2 min) Bērnudārzs Mazur.

  +4 [+] [-]

, 2013-07-23 21:59, pirms 11 gadiem
Mazur,kā tev,dzelzi,nav kauna lietot vārdu "uzdāvinājām"! Tev,dzeņa galva,ja tev būtu rieksti,vajadzēja teikt 'uzdāvināju",jo mazajiem puišeļiem,jau vēl nestrādā smadzenes līdzi kājām un rokām,tāpēc jau ir treneris,kas pasaka priekšā,kas un kā jādara,bet Tu tīri atdevi turkiem spēles galotni,un ne pirmo reizi šajā čempī tiek pacirstas spēļu galotnes taktisku kļūmju dēļ,kas ir tava atbildības zona!Klauns Tu ne treneris,jopcik!

  +2 [+] [-]

, 2013-07-23 22:16, pirms 11 gadiem
Ja pareizi atceramies, tad U20 lielākajā daļā spēļu uzvarēja tikai spēļu galotnēs, vienīgais reālais zaudējums galotnē bija tikai finālā pret ITA. Par to uzslavas Štālbergam, acīmredzot viņš ir mācējis noskaņot puišus spēļu galotnēm, kamēr Mazuram tas galīgi nesanāk.

     [+] [-]

, 2013-07-23 22:24, pirms 11 gadiem
Puis tu pat neapjēdz 1% no sava teiktā. Es esmu spēlējis un trenējies pie trenera Mazura diezgan ilgu laiku un labi zinu, ko viņš dara laukuma malā. Viņš to vien dara, ka koriģē visus laukumā esošos cilvēkus, piekasās pa katru ne tā izdarītu sniegumu. Lai gan man ir grūti komentēt šo spēli, jo es nepaspēju atbraukt mājās laicīgi, bet es zinu, ka treneris Mazurs vienmēr koncentrējās un ļoti reti apmulst ļoti svarīgās spēlēs un viņš nespēj garantēt 100% spēlētāju izpildījumu, to spēj garantēt tikai pats spēlētājs, tādēļ es tev iesaku nākamreiz apdomāt savu sakāmo par kādu cilvēku par kuru tu neko nezini un viņa ieguldīto darbu.
PiparsOksiks rakstīja: Mazur,kā tev,dzelzi,nav kauna lietot vārdu "uzdāvinājām"! Tev,dzeņa galva,ja tev būtu rieksti,vajadzēja teikt 'uzdāvināju",jo mazajiem puišeļiem,jau vēl nestrādā smadzenes līdzi kājām un rokām,tāpēc jau ir treneris,kas pasaka priekšā,kas un kā jādara,bet Tu tīri atdevi turkiem spēles galotni,un ne pirmo reizi šajā čempī tiek pacirstas spēļu galotnes taktisku kļūmju dēļ,kas ir tava atbildības zona!Klauns Tu ne treneris,jopcik!

     [+] [-]

, 2013-07-23 22:28, pirms 11 gadiem
PiparsOksiks rakstīja: Mazur,kā tev,dzelzi,nav kauna lietot vārdu "uzdāvinājām"! Tev,dzeņa galva,ja tev būtu rieksti,vajadzēja teikt 'uzdāvināju",jo mazajiem puišeļiem,jau vēl nestrādā smadzenes līdzi kājām un rokām,tāpēc jau ir treneris,kas pasaka priekšā,kas un kā jādara,bet Tu tīri atdevi turkiem spēles galotni,un ne pirmo reizi šajā čempī tiek pacirstas spēļu galotnes taktisku kļūmju dēļ,kas ir tava atbildības zona!Klauns Tu ne treneris,jopcik!
Nu, sāksim ar to, ka vēl nekas pa lielam nav noticis. Šajā turnīrā mēs neesam pati talantīgākā un spēcīgākā izlase, bet gan viena no. Tev būtu jāmācās sava muldēšana saturēt un pagaidīt līdz turnīra beigām, ka tik nesanāk skriet uz šejieni un prasīt piedošanu par saviem bērnišķajiem uzbraucieniem.

     [+] [-]

, 2013-07-23 22:31, pirms 11 gadiem
fujaks rakstīja: Puis tu pat neapjēdz 1% no sava teiktā. Es esmu spēlējis un trenējies pie trenera Mazura diezgan ilgu laiku un labi zinu, ko viņš dara laukuma malā. Viņš to vien dara, ka koriģē visus laukumā esošos cilvēkus, piekasās pa katru ne tā izdarītu sniegumu. Lai gan man ir grūti komentēt šo spēli, jo es nepaspēju atbraukt mājās laicīgi, bet es zinu, ka treneris Mazurs vienmēr koncentrējās un ļoti reti apmulst ļoti svarīgās spēlēs un viņš nespēj garantēt 100% spēlētāju izpildījumu, to spēj garantēt tikai pats spēlētājs, tādēļ es tev iesaku nākamreiz apdomāt savu sakāmo par kādu cilvēku par kuru tu neko nezini un viņa ieguldīto darbu.
Piekrītu katram vārdam. Mazurs ir viens no labākajiem treneriem, kas trenē uz vietas LV.

  +2 [+] [-]

, 2013-07-23 22:46, pirms 11 gadiem
Štrunts par rezultātu, nepatīkamākais konstatēt, ka mums kā valstij, kam tradicionāli bijuši labi ārējie spēlētāji, šajā vecumā nav neviena perimetra spēlētaja ar kaut kādām talanta pazīmēm. Var jau protams mānīt sevi ar cerību, ka puiši satraukušies un nevar atrast savu spēli, taču, ja spēlētājs piecās spēlēs nespēj neko parādīt ( ne iemest no distances, ne caurgājienā, ne no soda līnijas, pat nespēj aizsardzībā tikt līdzi kājās pretspēlētājam, lai piebloķētu, kamēr garais savāc "rībaundu" ) ir skaidrs, ka šādā līmenī viņš vienkārši nevelk. Un tas situācijā, kad visu smaguma nastu centri nes uz saviem pleciem ( ļoti pateicīga situācija mazajiem lai parādītu savus trumpjus ). Interesanti cik tālu torņi mūs aizvilks?

  -2 [+] [-]

, 2013-07-23 22:47, pirms 11 gadiem
Brigadieri Mazur, ATKĀPIES!

  +1 [+] [-]

, 2013-07-23 23:45, pirms 11 gadiem
Uzskatu, ka Mazuram jāturpina darbu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-07-23 23:54, pirms 11 gadiem
Mazurs viens no labākajiem treneriem un veiksmi vinam! Puišiem veiksmi!

  +2 [+] [-]

, 2013-07-24 03:09, pirms 11 gadiem
Jā, diemžēl, nesakrīt mums kaut kā kopā viss tajās jauniešu izlasēs - ja ir super uzbrucēji un mazie, tad pietrūkst kārtīgu centru, vai atkal otrādi - ir zvērā centri, taču nav mazo. Bet ko mēs varam vēlēties ar saviem 2 miljoniem! Bišku jau pa traku sākam psihot pie katras neveiksmes! Zaudējam tikai basīša lielvalstīm...
Bet mazajiem gan šajā izlasē ir jāsaņemas, savādāk medaļas nespīd!

     [+] [-]

, 2013-07-24 08:29, pirms 11 gadiem
Treneris nolaida baigo lažu,vispār otro šajā turnīrā! Ar tādu sastāvu un diez vai tiks pat tālāk? Ceram!

     [+] [-]

, 2013-07-24 09:04, pirms 11 gadiem
Mazuram jāaicina Štalbergs..lai tas pabeidz čemjonātu...
Bez Pļavnieka noteikti.....
Jo dragāt nav galvenais....pie +6...vajag nevis steigties, bet likt to darīt pretiniekam...jo piezīmi ko izveidoja Gludītis ir šausmas....

  +1 [+] [-]

, 2013-07-24 09:05, pirms 11 gadiem
Jāsaņemās, jānospēlē ar vēsu galvu un drošu roku. VNK jābūt gataviem sisties par katru bumbu un būs OK.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-24 09:51, pirms 11 gadiem
Vāirāk paškritikas Mazur. Pret itāļiem jau atdevi šādu galotni.

     [+] [-]

, 2013-07-24 14:13, pirms 11 gadiem
Treneris labi vada komandu, viņš nedriblē, nepazaudē bumbas un nemet sasteigtus metienus, to stresā vai nogurumā dara spēlētāji.
Pēdējās 3 bija kļūdas, ko Turki izprovocēja ar savu pēdējās cerības presingu.
Šoreiz diemžēl džeki nebija tam gatavi, vēl pietrūkst aukstasinības.
Man liekas ka trenerim vienīgi var pārmest, ka izmisīgi tic Gekam, un mazajiem ļauj mest nesagatavotos tālos metienus.