Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:988, Did:0, useCase: 3

U18 izlase sākusi gatavoties Eiropas junioru čempionātam

U18 izlase sākusi gatavoties Eiropas junioru čempionātam
Dāvim Gekam un vēl trim U18 izlases kandidātiem jau ir pērn iekrātā Eiropas junioru čempionāta pieredze.
Foto: Mārtiņš Sīlis, www.fibaeurope.com

Piektdien, 7.jūnijā, Jaunjelgavā sākās Latvijas U18 puišu izlases pirmā treniņnometne, gatavoties no 18. līdz 28.jūlijam Liepājā, Ventspilī un Rīgā paredzētajam Eiropas junioru čempionāta. Kandidātu sarakstā ir 20 spēlētāji no septiņām sporta skolām, pirmajos treniņos ierindā bija 18 basketbolisti.

Latvijas U18 izlases kandidātu sarakstā iekļauti: Kristaps Pļavnieks, Dāvis Geks, Armands Ginters, Ivars Rihards Žvīgurs, Rauls Avenītis, Ervīns Mežnieks, Anžejs Pasečniks (visi VEF skola), Ričards Melderis (VEF skola – Valmiera), Kristaps Gludītis (BJBS Rīga/A.Kraukļa VEF), Jorens Duļevskis (BJBS Rīga/Jugla), Roberts Pāže, Klāvs Čavars (abi Ventspils Spars), Rihards Lomažs (Ventspils spars – Talsi), Edgars Lasenbergs, Gundars Šliseris (abi BJBS Rīga/DSN), Jēkabs Paipa (Liepāja), Rolands Šmits (Fuenlabrada, Spānija – Valmiera), Kristaps Porziņģis (Cajasol, Spānija – Liepāja), Rinalds  Mālmanis (Caja Laboral, Spānija – Valmiera).

Deviņi basketbolisti 2011.gadā pārstāvējuši Latviju Eiropas U16 čempionātā (6.vieta), bet četri - Dāvis Geks, Ivars Rihards Žvīgurs, Armands Ginters un Rolands Šmits - pērn spēlēja U18 čempionātā (arī 6.vieta).

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs:

„Pēc garās sezonas, kuras laikā iekrāta laba pieredze gan starptautiskajos mačos, gan LBL 1.divīzijas turnīrā, puišiem bija divarpus brīvas nedēļas spēku atjaunošanai. Šodien pirmajā treniņā visiem bija pozitīvs noskaņojums un laba pašatdeve.

Savainojuma dēļ no kandidātu saraksta svītrots Nils Gertsons. Diviem spēlētājiem – Kristapam Porziņģim un Rinaldam Mālmanim – vēl jākārto eksāmeni. Skatīsimies, kad viņi varēs pievienoties komandai un kā iekļausies kopējā darbā. Trešais „spānis” – Rolands Šmits – jau ir ierindā.”

Pirmās pārbaudes spēles paredzētas 22. un 23.jūnijā, kad Rīgā viesosies Nīderlandes junioru izlase. Jūnija beigās Kauņā Latvijas U18 izlase spēlēs ar Turcijas komandu. No 5. līdz 7.jūlijam Kauņā notiks Baltijas kausa izcīņa, kurā piedalīsies arī Igaunijas, Lietuvas un Polijas izlases. 14.jūlijā Ventspilī paredzēta spēle ar Francijas junioriem.

Eiropas čempionāta grupas turnīrā Liepājā Latvijas komanda spēlēs ar Bulgārijas (18.jūlijā), Spānijas (19.) un Itālijas (20.) izlasēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām, no 22. līdz 24.jūlijam spēlējot ar D grupas komandām (Turcija, Horvātija, Ukraina, Anglija). Finālspēles no 26. līdz 28.jūlijam notiks Rīgā.

     [+] [-]

, 2013-06-07 17:08, pirms 11 gadiem
labs sastāvs...

     [+] [-]

, 2013-06-07 17:26, pirms 11 gadiem
kaut kā aizdomas ka "spāņi" kas nav ieradušies tā arī neieradīsies un atkal meklēs ieganstus un iemeslus izlasē nespēlēt...

     [+] [-]

, 2013-06-09 01:18, pirms 11 gadiem
Nav pieminēts valmierietis Jānis Engers, kurš arī ir U-18 izlases kandidātu sarakstā.