Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:989, Did:0, useCase: 3

Fomins: pirmajā puslaikā izlieto vairs nesasmēlām

Fomins: pirmajā puslaikā izlieto vairs nesasmēlām
Artūrs Strautiņš: 13 punktu Latvijas U16 izlases zaudētajā spēlē ar Ukrainas kadetiem.
Foto: FIBAEurope.com

Latvijas U16 puišu izlase Eiropas kadetu čempionāta pirmajā spēlē Kijevā zaudēja Ukrainas vienībai – 61:78 (14:21, 25:47, 40:60). Otrajā spēlē piektdien plkst.18:45 latvieši tiksies ar Itālijas komandu, kas pirmajā mačā ar 64:91 zaudēja Horvātijas kadetiem. Ar horvātiem jāspēlē sestdien plkst.16:30. Grupas trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām un piecām ceļazīmēm uz pasaules U17 čempionātu, ceturtās vietas ieguvēji turpinās cīņu par 9.-16.vietu.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Mārtiņš Fomins:

„Labi sākām un labi pabeidzām spēli, bet posmu no 6. līdz 26.minūtei labāk neatcerēties. Vai arī – atcerēties, lai neatkārtotu pieļautās kļūdas.

Pats sākums bija abpusēji nervozs. Labi strādājām aizsardzībā, pirmie  sajutām spēles garšu uzbrukumā (10:7). Taču ukraiņu līderis (Svjatoslavs Mihaiļuks) trāpīja divus trīspunktniekus, pārķēra bumbu un aizbēga ātrajā uzbrukumā... 14:21 pēc pirmās ceturtdaļas vēl nebija nekāda traģēdija, bet otrās sākumā ļāvām mājiniekiem veikt izrāvienu 0:10 un bijām izlējuši ūdeni, ko vairs nespējām sasmelt. Uzbrukums kļuva pārāk individuāls. Daži gribēja kļūt par glābējiem un uzņēmās iniciatīvu nevietā, citi spēlēja pārāk bailīgi.

Lielajā pārtraukumā izdevās nomierināties, un abas pēdējās ceturtdaļas ar dažiem punktiem vinnējām. Tomēr būtiski pietuvoties pretiniekiem vairs neizdevās. Kopumā Mihaiļuks parādīja, ka ne velti tiek minēts starp Eiropas talantīgākajiem šā vecuma spēlētājiem – 26 punkti, 11 bumbas, piecas pārķertas, četras piespēles. Arī veiksmīga darbība aizsardzībā pret Strautiņu.

Pie groza neko daudz nezaudējām (49-55), taču pretinieki daudz produktīvāk darbojās soda laukumā (punkti 18-40) un, kas bija pats svarīgākais, ātrajos uzbrukumos (0-13). Ukraiņi arī nekautrējās pārkāpt noteikumus, un viņu agresivitāte aizsardzībā attaisnojās.

Situācijā, kad neveicās metieni, vajadzēja nospēlēt disciplinētāk. Diemžēl nelīdzēja arī pārtraukumi. Iespējams, sava vaina bija pirmās spēles stresam, ar kuru daži galā netika līdz pat mača beigām. Skatīsimies video, analizēsim kļūdas un centīsimies tās izlabot.

Protams, pētīsim arī Itālijas komandas spēli ar Horvātiju. Horvātu pārliecinošā uzvara nepārsteidza tos, kuri redzēja kaut vai spēles sākumu – uzvarētāju sākumpiecniekā bija četri virsdivmetrinieki. Itālijas komanda komplektācijas ziņā ir līdzīga mums. Tiesa, ir viens 210 cm garš centrs, taču vismaz pagaidām viņam nav lielas lomas komandā. Līderis ir divmetrīgais uzbrucējs Andrea Latorre, kurš mačā ar horvātiem guva 21 punktu, trāpīdams 10 no 22 metieniem. Meklēsim pareizās receptes, lai rīt pēc spēles noskaņojums būtu labāks.”

Latvijas U16 izlases statistika un spēļu grafiks: basket.lv/jaunatnes_izlases/viriesu_u16_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1433&nt_season_id=9303

  -1 [+] [-]

, 2013-08-09 07:51, pirms 11 gadiem
Neviena brīdī nemaz nesākas tā smelsana

     [+] [-]

, 2013-08-09 18:19, pirms 11 gadiem
Šajā spēlē reti tizls bija Strautiņš!!!!!!
Vai viņš kādrreiz sāks arī domāt par spēli kā tādu un redzēt bez sevis paša laukumā vēl kādu komandas biedru? Baskets ir prāta spēle!
EČ nav mūsu jaunatnes līga, kur Strautiņa tipa "stāri" var uz dullo skriet ar pieri vairāku aizsargu betona sienā vai mest vien metiena dēļ, tāpēc ka īr baigi "krutie"!
Ja izlases treneri tā ļaus viņam spēlēt arī turpmāk, mūsu u16 kā vienotu komandu ne mūžam neizveidot!
Cerēsim uz treneru izdarītajiem secinājumiem!