Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:989, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Fomins: Izslēgšanas mačos centīsimies vēl uzlabot bilanci

Mārtiņš Fomins: Izslēgšanas mačos centīsimies vēl uzlabot bilanci
Artūrs Strautiņš un Latvijas U16 izlase: Ķīnas mūris pārvarēts!
Foto: tbf.org

 Starptautiskajā U16 izlašu turnīrā Turcijas pilsētā Sakarijā Latvijas kadetu izlase piektajā kārtā izcīnīja otro uzvaru, pārspējot Ķīnas komandu – 71:67 (19:22, 37:32, 57:44). Grupas turnīrā latvieši nodrošinājuši vismaz ceturto vietu (būs trešie, ja pēdējā mačā Turcija zaudēs Serbijai) un ceturtdien ceturtdaļfinālā spēlēs ar Vācijas kadetiem. Citos pāros: Grieķija - Turcija, Serbija - Slovēnija, Francija - Ukraina.

 

Latvijas U16 izlases treneris Mārtiņš Fomins:

„Spēles statistikā var redzēt, cik kurš punktus iemetis vai bumbas izcīnījis, bet uzvara – tas bija visas komandas darbs. Visi cīnījās, visi ar savu agresivitāti piespieda ķīniešus kļūdīties 24 reizies – tas arī bija viens no galvenajiem faktoriem, kas mums sagādāja pārsvaru.

Pirmajā ceturtdaļā meklējām labāko aizsardzības veidu, centāmies saprast, kā vislabāk tikt galā ar garajiem pretiniekiem. Ķīnas izlasei ir trīs labi virsdivmetrinieki, no kuriem sākumā izšāva 6.numurs, no kura gaidījām vismazāk. Taču ārējā līnija nav tik bīstama. Kad sakārtojām aizsardzību, atradās arī līderi uzbrukumā – Renārs Birkāns, Artūrs Strautiņš, Kristers Zoriks. Bija labas sadarbības, garāmgājieni ar bumbas atmešanu brīvam partnerim. Lietderīgi nospēlēja Pauls Bērziņš, atslogodams pamatsastāva ceturto numuru Zigmāru Raimo. Otrajā un trešajā ceturtdaļā mums izdevās pārliecinošs izrāviens, panācām vairāk nekā 10 punktu pārsvaru.

Pēdējās desmit minūtēs pavisam bez piedzīvojumiem tomēr neiztikām. Juzdami, ka ūdens sasmēlies mutē, ķīnieši krasi pastiprināja spiedienu aizsardzībā, ieslēdzot presingu. Pēc trim ceturtdaļām mums bija  piecas kļūdas, pēdējās desmit minūtēs pieļāvām astoņas. Tomēr pavisam tuvu ķīniešus nepielaidām. Svarīgos brīžos izdevās savākt atlēkušās bumbas pie pretinieku groza, Džeiks Krūmiņš trāpīja trīspunktnieku. Tuvāk par sešiem punktiem pretiniekus nepielaidām, pēdējo grozu viņi iemeta līdz ar sirēnu, kad neko vairāk mainīt nevarēja.

Prieks, ka būs iespēja cīnīties ceturtdaļfinālā. Puišiem jau pateicu, ka mūsu bilance varēja būt nevis 2-3, bet gan 4-1, ja būtu izmantojuši savas iespējas spēlēs ar Zviedriju un Franciju. Taču to varam uzlabot izslēgšanas turnīrā, kurā katram mačam būs dubulta vērtība.”

5. kārtas rezultāti A grupā: Francija – Zviedrija 73:57, Latvija – Ķīna 71:67, Serbija –  Turcija 67:45. Situācija tabulā: Serbija 5 uzvaras, Francija 4, Latvija 2, Turcija 2, Ķīna 1, Zviedrija 1.

B grupā: Argentīna – Slovēnija 62:56, Vācija – Grieķija 45:75, Ukraina – Melnkalne 56:46. Situācija tabulā: Grieķija 5 uzvaras, Vācija 4, Ukraina 2, Slovēnija 2,  Argentīna 2, Melnkalne 0.

Pilna spēļu statistika: TBF International U16 Tournament