Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:989, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Fomins: Šodien pretiniekiem gribasspēka bija vairāk

Mārtiņš Fomins: Šodien pretiniekiem gribasspēka bija vairāk
Renārs Birkāns un Latvijas U16 izlase: šoreiz nācās pacelt rokas Zviedrijas kadetu izlases priekšā.
Foto: tbf.org

 Starptautiskajā U16 izlašu turnīrā Turcijas pilsētā Sakarijā Latvijas kadetu izlase pēc pirmajā kārtā izcīnītās uzvaras pār Turcijas komandu (79:74) otrajā kārtā zaudēja Zviedrijas U16 komandai – 53:58 (22:18, 32:26, 45:36). Svētdien trešajā kārtā plkst.15 jāspēlē ar Serbijas U16 izlasi, kas pirmajos mačos pārspējusi Francijas un Ķīnas basketbolistus.

 

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Mārtiņš Fomins:

„Neteikšu, ka pēc uzvaras pār turkiem bijā kļuvuši pašpārliecināti, bet spēle šodien bija pavisam savādāka. Vairākiem pirmās spēles līderiem pietrūka enerģijas un agresivitātes, saspēles vadītājs no spēles izmeta 2/15, uzbrūkot gan tad, kad vajadzēja, gan arī tad, kad nevajadzēja uzņemties iniciatīvu... Divas dienas pēc kārtas daudz maz stabili nospēlējis tikai pats jaunākais - Artūrs Strautiņš. Taču viņš sapelnīja muļķīgas piezīmes un pēdējās minūtēs viņa pietrūka.

Pirmajā puslaikā bija iespēja panākt vēl lielāku pārsvaru par plus 6. Taču pieļāvām muļķīgas kļūdas, netrāpījām brīvus metienus no labām pozīcijām, pretinieki „aizķērās”, un otrajā puslaikā iniciatīva jau vairāk bija viņiem.

Kopumā cīņu pie groziem zaudējām tikai par astoņām bumbā, bet pie sava groza atdevām 25 – daudz ar daudz! Ar atkārtotajiem metieniem zviedri guva daudz punktu Tāpat bija daudz nepareizu lēmumu aizsardzībā. Zviedri līderim Berkelundam otrajā puslaikā ļāvām savākt 19 punktus. Kļūdāmies rotācijā, neatbloķējam pretiniekus...

Jāatkārtojas – Jaunatnes līgā mūsu labākie spēlētāji bumbas var savākt paceļoties pirkstgalos, bet te sāncenši ir garāki un stiprāki vai vismaz nav īsāki un vārgāki, tāpēc ir jānospēlē pareizi. Atsevišķās epizodēs un spēlēs izdodas, bet stabilas meistarības vēl nav. Tāpēc ļoti svarīga nozīme ir noskaņojumam, pašatdevei, rakstura. Pirmajā mačā ar turkiem parādījām sevi no vislabākās puses, bet šodien gribasspēka vairāk bija zviedriem, kuri turnīru bija sākuši ar smagu zaudējumu pret Ķīnas komandu.

Jāizdara secinājumus, bet rezultāts jāaizmirst – gatavosimies cīņai ar serbiem, kuri pirmos mačus aizvadīja ļoti labi. Raudzīsim viņus pārsteigt.”

Otrās kārtas rezultāti A grupā: Serbija – Ķīna 78:56, Turcija - Francija 53:64. Situācija tabulā: Serbija 2 uzvaras, Francija 1, Latvija 1, Ķīna 1, Zviedrija 1, Turcija 0.

B grupā: Vācija – Ukraina 70:60, Slovēnija – Melnkalne 83:56, Grieķija – Argentīna 50:42. Situācija tabulā: Vācija 2 uzvaras, Grieķija 2 (1), Ukraina 1,  Slovēnija 1, Argentīna 0, Melnkalne 0.