Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Jaunatnes izlašu kandidātiem treniņnometne Salaspilī

Jaunatnes izlašu kandidātiem treniņnometne Salaspilī
U16 izlases kandidāte Jete Nulle.
Foto: FIBA.com

No 28. līdz 30. decembrim Salaspilī notiks treniņnometne Latvijas U16 un U18 izlašu kandidātēm un kandidātiem. Jaunatnes izlašu treneru vadītās basketbola nodarbības papildinās izglītojošie semināri par fiziskās un psiholoģiskās sagatavotības niansēm, traumu profilaksi, higiēnu un uzturu. Nometnes laikā tiks izraudzīti izlašu sastāvi startam Baltijas jūras kausa izcīņā, kas no 3. līdz 5. janvārim risināsies Tallinā.

U16 meiteņu izlases kandidātes galvenā trenera Kaspara Mājenieka, viņa palīgu Aināra Čukstes, Kristīnes Žeimutes un Matīsa Rožlapas vadībā kopš sezonas regulāri pulcējas uz īsām treniņnometnēm un Latvijas – Igaunijas līgas spēlēm. U16 puišu izlasei (galvenais treneris Mārtiņš Gulbis) un abām U18 komandām (galvenie treneri Ainārs Čukste un Uvis Helmanis) Salaspilī būs pirmā kopdarba pieredze. Uz treniņiem uzaicināto kandidātu saraksti atrodami attiecīgās izlases sadaļā:

Vīriešu U18 izlase

Sieviešu U18 izlase

Vīriešu U16 izlase

Sieviešu U16 izlase

Seminārus vadīs Sporta medicīnas valsts aģentūras (SMVA) Antidopinga nodaļas vadītāja pienākumu izpildītājs Gatis Berķis, sporta ārste Anete Zahare (higiēna, sportistu uzturs, traumu profilakse), personības attīstības treneris Mārtiņš Martinsons (noskaņošanās un neveiksmju pārvarēšana), fiziskās sagatavotības treneris Viktors Lācis (pirmsspēļu iesildīšanās un pēcspēļu atsildīšanās).

Uz nodarbībām aicināti visi VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas komandu treneri. Par līdzdalību pilnas dienas garumā varēs saņemt sertifikātu par 8 semināra stundām.