Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

U16, meitenes: bez lieliem pārsteigumiem

U16, meitenes: bez lieliem pārsteigumiem
Latvijas U16 izlase.
Foto: basket.lv

 Latvijas U16 izlases meitenes pārbaudes turnīrā Minskā ar 75:40 sagrāva Baltkrievijas komandu, ar 59:51 – Ukrainas kadetes, bet ar 41:60 zaudēja Krievijas U16 izlasei. Nākamais pārbaudes turnīrs būs janvāra sākumā, kad par Baltijas jūras kausu Tallinā būs jācīnās ar Somijas, Zviedrijas un Igaunijas basketbolistēm.

 

Latvijas U16 meiteņu izlases galvenā trenere Mudīte Zandere:

„Par spīti zaudējumam mačā ar Krieviju, noskaņojums ir diezgan labs. Ar favorītēm pirmajā puslaikā nocīnījāmies kā līdzīgas ar līdzīgām. Spēlējām pacietīgi, ar pārliecību. Par spīti pretinieču milzīgajam augumu pārsvaram, panācām līdzsvaru cīņā par atlēkušajām bumbām. Otrajā puslaikā uz noguruma fona pazuda precizitāte un sākās kļūdas aizsardzībā. Pretiniecēm daudz punktu ļāvām gūt ar atkārtotajiem metieniem. Tomēr, ņemot vērā, ka nebijām vislabākajā sastāvā, skats bija pieklājīgs.

Mačā ar baltkrievietēm mums bija augumu pārsvars, turklāt pretinieces tik tikko sanākušas kopā, bet mēs jau esam labi saspēlējušās. Otro maču ar Ukrainu sākām kā aizmigušas, taču mača gaitā ar cīņassparu, disciplīnu un pacietību panācām lūzumu. Pratām uzspiest pretiniecēm mums izdevīgu stilu.

Uz šo turnīru nepaņēmām arī Paulu Strautmani, kura tikko daudz spēka iztērēja Čempionu kausa izcīņā Maskavā. Uzbrukumā pietrūka Kitijas Laksas. Viņas potenciālajām aizstājējām laukumā daudzas darbības izdodas, bet – bieži paliek bez vēlamā rezultāta, jo pietrūkst precīza metiena. 

Kopā strādājam pietiekami ilgi, lai no spēlētājām negaidītu brīnumus. Bija atsevišķi patīkami pārsteigumi konkrētās spēlēs – Kitijas Štolces darbība pie groziem pret Baltkrieviju, Beates Markānes precīzie tālmetieni pret Ukrainu –, taču stabilitātes pietrūkst. Tāpēc katrā spēlē paiet zināms laiks, līdz tiekam skaidrībā, kurām ir veiksmīgā diena.

Patīkami, ka nosvērtāk un stabilāk sākusi spēlēt Kate Krēsliņa, kura visās spēlēs bija mūsu līdere.

Šonedēļ aizvadīsim trīs LSBL spēles – ar RTU/Merks, TTT Rīga un Daugavpils Universitāti. Pēc tam meitenēm ļaušu nedēļu atpūsties, bet pēc Ziemassvētkiem sāksim gatavoties Baltijas jūras kausa izcīņai.

Kitija Laksa ierindā atgriezīsies tikai tad, kad pilnībā būs izārstēts iekaisums. Iespējams, Tallinā viņa spēlēs, bet tikai tādā gadījumā, ja veselība būs kārtībā. Iespējams, uz treniņnometni uzaicināšu vairākas meitenes, kuras līdz šim nav bijušas kopā ar mums.”