Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Čukste: Vieta ceturtdaļfinālā joprojām pašu rokās

Čukste: Vieta ceturtdaļfinālā joprojām pašu rokās
Laura Grabe: 12 punktu Latvijas U16 izlases spēlē Spānijas kadetēm.
Foto: Rihards Streiķis

Latvijas U16 meiteņu izlase Bulgārijas pilsētā Varnā Eiropas U16 čempionāta otrā posma otrajā spēlē sīvā cīņā zaudēja Spānijas komandai – 54:63 (14:17, 31:27, 43:45). Latvijas vienība E apakšgrupā ieņem 4.vietu (1-3). Pēdējā spēle E grupā: trešdien plkst.20:30 ar Grieķiju (0-4). Uzvara latvietēm garantēs ceturto vietu un tiesības ceturtdaļfinālā cīnīties par medaļām un ceļazīmi uz pasaules U17 čempionātu. Ja Horvātija uzvarēs Turciju (spēle trešdien sāksies plkst.18:15), latvietēm 4.vietu nodrošinās pat zaudējums ar ne vairāk kā 13 punktu starpību. 

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

„Laba spēle, slikta galotne... Aizsardzība strādāja tāpat, kā iepriekšējās spēlēs, turklāt šodien vēl varējām gluži labi trāpīt (trīspunktnieki 9/25, divpunktnieki 10/24). Neteikšu, ka spriedze bija mazāka vai būtu kaut kā pilnīgi savādāk spēlējuši uzbrukumā, taču bumba šoreiz nevis griezās ārā no groza, bet gan krita iekšā.

Piespiedām Spānijas komandu panervozēt, vairākkārt izvirzījāmies vadībā. Pēdējo reizi piecarpus minūtes pirms beigām (52:48). Taču izšķirošajos brīžos pietrūka aukstasinības, pieredzes. Dažas kļūdas, neveiksmīgas epizodes aizsardzībā, pārāk atklāti pārkāpumi. Spānietes nospēlēja drošāk un savu reizi arī viltīgāk.

Žēl, jo uzvara mums jau būtu nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā... Arī tagad izredzes ir labas – pēdējā kārtā jāuzvar Grieķijas komanda. Ir arī citi varianti, taču tos neesmu rēķinājis. Kalkulēt zaudējumu ar vajadzīgo rezultāta starpību vienmēr ir riskanti, labāk orientēties uz uzvaru.

Spēlē ar Grieķijas komandu neliels augumu pārsvars būs mums, toties ārējā līnijā pretinieces būs masīvākas un fiziski spēcīgākas par mūsējām. Būs agresīva aizsardzība. Šodien ar spāņu presingu gan tikām galā pietiekami labi lielāko daļu kļūdu sakrājām pašās beigās. Rīt sava ietekme būs arī turnīra gaitā sakrātajam nogurumam. Jau šodien ne visai veiksmīga diena bija Paulai (Strautmanei). Neko darīt – jāiztur vēl diena līdz brīvdienai. Darīsim visu, lai to sagaidītu kā pirmā astoņnieka komanda."

Latvijas U16 izlases statistika, spēļu grafiks un tabula: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u16_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1453&nt_season_id=9323

  +1 [+] [-]

, 2013-08-06 20:54, pirms 11 gadiem
Skaista jauniete!