Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Čukste: Laba aizsardzība, bet pietrūkst jaudas uzbrukumā

Čukste: Laba aizsardzība, bet pietrūkst jaudas uzbrukumā
Digna Strautmane: 21 punkts un 11 atlēkušās bumbas spēlē ar Horvātijas izlasi.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U16 meiteņu izlase Bulgārijas pilsētā Albenā Eiropas U16 čempionāta otrā posma turnīru sākusi ar zaudējumu Horvātijas komandai – 44:55 (10:9, 20:24, 31:35). Latvijas vienība E apakšgrupā ieņem 4.vietu (1-2). Nākamās spēles E grupā: otrdien plkst.18:15 ar Spāniju (3-0), trešdien plkst.20:30 ar Grieķiju (0-3). Četru pirmo vietu ieguvējas turpinās cīņu par medaļām un četrām ceļazīmēm uz pasaules U17 čempionātu,  pārējās divas cīnīsies par 9.-16.vietu.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

„Uzvara bija tuvu... Aizsardzībā nospēlējām ļoti labi, tiesneši pāri nedarīja, uzbrukumā tikām pie brīviem metieniem. Taču ko tas viss dod, ja nevaram trāpīt?! Trīsarpus minūtes pirms beigām bija 42:45, mums bija vairākas izdevības uzbrukt no labām pozīcijām, bet bumba lidoja visur, tikai ne grozā. Vēl pēdējās minūtes sākumā bija tikai 44:49, bet pēdējie uzbrukumi mums galīgi nesanāca.

Izdevās labi nobremzēt Horvātijas komandas uzbrukumu. Statistika liecina, ka cīņā par atlecošajām bumbām esam zaudējuši ar 40-57, taču spēles laikā tāds iespaids neradās. Uzbrukumu skaits gandrīz vienāds. Taču horvātietēm divreiz paveicās trāpīt dullus metienus uzbrukuma 24.sekundē, kamēr mums pat sodos bija tikai 6/15.

Uz metienu precizitāti droši vien sava ietekme ir spiedzei, bet galvenais iemesls ir tas, ka te, Eiropas čempionātā, pie metiena tikt ir krietni grūtāk nekā Jaunatnes līgas spēlēs. Aizsardzība ir ļoti agresīva un pat nežēlīga, liekot lietā visu sportisko niknumu un nekaunību. Uz kopējā fona mūsu meitenēm pietrūkst jaudas. No statiska stāvokļa izmest bez pretestības tikpat kā nav iespējams, savukārt ja priekšā ir pretiniece, pietrūkst spēka, lai izlauztos pie droša metiena. Labi, ja izdodas ātri izspēlēt bumbu līdz brīvai pozīcijai.

Otrdien cīņa ar Spānijas izlasi, kas čempionātā spēlē ļoti iespaidīgi. Tiesa, esmu pārliecināts, ka mūsu aizsardzība var nobremzēt spānietes. Ja uzbrukumā varēsim trāpīt, var iznākt interesanta cīņa. Jebkurā gadījumā mums ļoti svarīga spēle būs trešdien ar Grieķijas izlasi.”

Latvijas U16 izlases statistika, tabula un spēļu grafiks: basket.lv/jaunatnes_izlases/sieviesu_u16_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1453&nt_season_id=9323

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja