Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Jauniešu izlases gatavojas Baltijas jūras kausa izcīņai

No 3. līdz 5.janvārim Tallinā risināsies Baltijas jūras kausa izcīņas turnīri U16 un U18 vecuma grupās gan meiteņu, gan puišu komandām. Latvijas komandu pretinieki būs Somijas, Zviedrijas un Igaunijas jaunieši.

Visas četras Latvijas izlases nedēļu starp Ziemassvētkiem un Jaungadu izmanto īsām treniņnometnēm.

U16 izlases kandidāti treneru Ginta Fogela un Ziedoņa Jansona vadībā trenējas Ventspilī. Salīdzinot ar decembra sākumā aizvadīto pārbaudes turnīru Minskā, sastāvā iekļauti seši jauni spēlētāji, toties ierindā nebūs daža iepriekšējo spēļu veiksminieka. "Sastāvs nebūs ne labāks, ne sliktāks, kā bija Minskā - tas būs savādāks," G.Fogels uzsver, ka U16 izlases kandidāti vēl nav sadalīti līderos un rezervistos. "Katram ir iespēja sevi pierādīt, bet kādam turnīrs Tallinā, iespējams, būs pēdējā iespēja to izdarīt."

U18 izlases kandidātes, no kurām daudzas TTT Rīga/Juniores sastāvā spēlē LSBL čempionātā, galvenā trenera Aināra Čukstes vadībā pulcējušās uz īsu nometni Strenčos.

U16 izlases meitenes un U18 izlases puiši regulāri kopā trenējas un spēlē jau kopš sezonas sākuma, piedalīdamies attiecīgi LSBL un LBL spēlēs. Galveno treneru Mudītes Zanderes un Gunta Endzela rīcībā jau ir daudz informācijas par spēlētājiem, tomēr Tallinā tiks iegūta vērtīga pieredze, spēlējot ar vienaudžiem.

Galīgie sastāvi Tallinas turnīram tiks nosaukti 2.janvārī.

Otro gadu pēc kārtas darbojas Basketbola savienības noteikums, ka mācībās nesekmīgie skolēni jaunatnes izlasēs netiek iekļauti. Pērn šā iemesla dēļ U18 puišu izlase uz Tallinu aizbrauca 10 spēlētāju sastāvā.

     [+] [-]

, 2011-12-27 13:33, pirms 13 gadiem
Iekļaujiet mani sastāvā.