Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Arnis Vecvagars: LBL skola ir sāpīga, taču ļoti lietderīga

Arnis Vecvagars: LBL skola ir sāpīga, taču ļoti lietderīga
LMT Basketbola akadēmijas galvenais treneris Arnis Vecvagars.
Foto: Reinis Oliņš

LMT Basketbola akadēmijas komanda Latvijas Basketbola līgas čempionāta otrajā spēlē Jelgavā godam noturējās pirmajā ceturtdaļā (23:29), piedzīvoja fiasko otrajā (0:24) un galarezultātā zaudēja ar 47:103. „Zaudēt nav patīkami, taču pagaidām neveiksmēm ir objektīvi iemesli. Turklāt tās ne tikai parāda trūkumus, bet arī motivē strādāt, lai tos novērstu,” uzsver LMT Basketbola akadēmijas galvenais treneris Arnis Vecvagars.

„Līdzdalība Latvijas Basketbola līgas čempionātā  puišiem ir iespēja sajust vīriešu basketbola garšu. Saprast un arī sajust uz ko jātiecas, lai kādreiz spēlētu vismaz LBL līmenī.

Latvijā citas iespējas iegūt šādu pieredzi nav, jo LBL2 būtībā ir jauniešu komandu turnīrs, kurā piedalās tikai  dažas komandas ar pieredzējušiem spēlētājiem. Spēlējot ar vienaudžiem, dažs juniors jau jūtas kā karalis, bet LBL spēlēs nekas tāds nav iespējams.

Lielie mīnusi nav patīkami, taču to dēļ rokas nevienam nenolaižas. Izrunājam šīs lietas, puiši paši redz, ka paņēmieni, kas nodrošina rezultātu LJB un pat LBL2 augstākā līmenī nestrādā, tātad jāmeklē un jāslīpē jauni ieroči. Tā ir motivācija trenēties vēl vairāk un, jo agrāk tas tiks saprasts, jo labāk būs.

Pirmās spēles parādījušas trūkumus gan fiziskajā, gan tehniskajā, gan taktiskajā sagatavotībā. Pirmajā mačā netikām galā ar „Latvijas Universitātes” ļoti agresīvo aizsardzību – pretinieki mūs burtiski nospieda. Šodien liktenīga bija otrā ceturtdaļa, kad iekritām pret jelgavnieku zonas aizsardzību. Treniņos bijām tai gatavojušies, taču spēles stresā spēlētāji nespēja pieņemt pareizus lēmumus un pēc pirmajām neveiksmēm apjuka. Nogruva vesela kļūdu lavīna, ko tobrīd nespējām apturēt.

Protams, neapmierina lielais kļūdu skaits un nepietiekami ātrā un disciplinētā atgriešanās aizsardzībā – pretiniekiem ļaujam gūt daudz punktus ar ātrajiem uzbrukumiem. Darba vēl ļoti daudz – gan sabraukumos nedēļas nogalēs, gan arī individuālajos treniņos, kas ir pieejami darba dienās agri no rīta.

Jelgavā slimības dēļ nevarēja spēlēt Ervīns Mežnieks un Rihards Lomažs. Izmēģinājām vairākus jaunus kandidātus. Krājas informācija, pagaidām tuvosimies optimālajam sastāvam.

 

LMT Basketbola akadēmijas komandai nākamā spēle – 3.novembrī, kad Olimpiskajā sporta centrā uzņemsim Saldus komandu. Gatavosimies, labosim pieļautās kļūdas un centīsimies labu basketbolu parādīt pēc iespējas ilgākā spēles posmā.”

  +5 [+] [-]

, 2013-10-27 21:35, pirms 11 gadiem
Pilnīgi noteikti pieredze LBL2 līmenī arī būtu vērā ņemama. Nav tur nekādi jefiņi, kā te Arnis izsakās!

     [+] [-]

, 2013-10-27 21:47, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Pilnīgi noteikti pieredze LBL2 līmenī arī būtu vērā ņemama. Nav tur nekādi jefiņi, kā te Arnis izsakās!
jefiņ, ja nezināji, tad LBL2 spēlē lielākā daļa no U18 modeļa, ja pat ne visi...

     [+] [-]

, 2013-10-27 22:02, pirms 11 gadiem
Xaiver rakstīja: jefiņ, ja nezināji, tad LBL2 spēlē lielākā daļa no U18 modeļa, ja pat ne visi...
Pirmkārt, šis nav U18 projekts, bet daudz plašāks.
Otrkārt, tas ir pilnīgi pieņemami, ka viņi turpinātu spēlēt pie savām komandām LBL2, paplašinot pieredzi arī ar spēli LMT Akadēmijas rindās LBL2 projektā - kaut vai spēlējot tikai mājas spēles Rīgas OSC, nevis pilnu izbraukumu pie visām komandām.

Ja GRIB izdarīt, VAR izdarīt - pēc tāda principa jādzīvo, nevis KĀ SANĀK.

  +1 [+] [-]

, 2013-10-27 22:13, pirms 11 gadiem
0 punkti ceturtdaļā nav vajadzīgi ne u-18, ne viņu pretiniekiem. Audzinošos nolūkos profesionāliem basketbolistiem jāvelk kedas un jāskraida ar bērniem. Prieku no tā negūst ne viens, ne otrs.

     [+] [-]

, 2013-10-27 22:33, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Pirmkārt, šis nav U18 projekts, bet daudz plašāks.
Otrkārt, tas ir pilnīgi pieņemami, ka viņi turpinātu spēlēt pie savām komandām LBL2, paplašinot pieredzi arī ar spēli LMT Akadēmijas rindās LBL2 projektā - kaut vai spēlējot tikai mājas spēles Rīgas OSC, nevis pilnu izbraukumu pie visām komandām.

Ja GRIB izdarīt, VAR izdarīt - pēc tāda principa jādzīvo, nevis KĀ SANĀK.
tieši spēlēšana LBL2 būtu pēc "kā sanāk" principa

     [+] [-]

, 2013-10-29 16:17, pirms 11 gadiem
Nekur tekstā nav U-18. Viss skaisti paslēpts aiz "Basketbola Akadēmijas", kas var nozīmēt dajebko. Lielie mīnusi to arī nozīmē.