Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Nikolajs Mazurs: Čempionāts sākas no sākuma

Nikolajs Mazurs: Čempionāts sākas no sākuma
Kristaps Porziņģis un Latvijas U18 izlase: Itāliju apturēt neizdevās, nākamais eksāmens pret Horvātijas komandu.
Foto: FIBAEurope.com/Mārtiņš Sīlis

Latvijas U18 izlase Eiropas junioru čempionātā uz otro posmu ņem līdzi uzvaru pār Spānijas komandu (66:61) un zaudējumu Itālijas izlasei (69:70). Čempionāta turpinājumā Liepājas Olimpiskajā centrā pirmdien jāspēlē ar Horvātiju (pagaidām 1-1), otrdien – ar Turciju (2-0), trešdien – ar Angliju (0-2). Visas spēles sāksies plkst.18:30, visas translēs LTV7. Grupas četras labākās komandas izslēgšanas turnīrā cīnīsies par medaļām, 5. un 6.vietas ieguvējiem turpinājumā būs jācīnās par 9.-16.vietu.

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs:

„Šodien paskatījāmies Latvijas – Itālijas mača ierakstu – supernekvalitatīva spēle. Neviena pareizi un laikus uzlikta bloka, vismaz 15 neprecīzi brīvie metieni, nepaņemam izšķirošas bumbas pie groziem, iekrītam aizsardzībā...

Iemesli? Viens ir tas, ka pēc ļoti grūti nākušās uzvaras pār Spānijas komandu bijām atslābinājušies. Ļoti pavirši sākām. Īpaši aizsardzībā. Kad visi bija koncentrējušies un izdarīja to, kas bija jāizdara – pretiniekiem uzreiz bija lielas problēmas. Taču tādu kvalitatīvu epizožu bija maz. Parasti kāds nokavēja, kāds nepalīdzēja un pretinieki sajuta  spēles garšu. Otrkārt, Šmita savainojums spēlē ar Spāniju izjauca garo spēlētāju rotāciju. Pasečnikam un Porziņģim iznāca lielāka slodze, nekā bija plānots un mačā ar Itāliju abiem pietrūka svaiguma.

Brīvdienu izmantojam spēku atjaunošanai un, protams, gatavojamies nākamajai spēlei. Patrenēsimies, ceru, ka pozitīvas emocijas sagādās Eiropas U20 čempionāta finālspēles noskatīšanās.

Mums čempionāts tagad sākas tikpat kā no sākuma. F grupā visām komandām ir izredzes iekļūt pirmajā četriniekā. Turcija un Horvātija ir Spānijas izlases līmeņa komandas. Anglijas izlase varbūt ir mazliet vājāka, taču arī tā būs bīstams pretinieks.

Sagatavoties cīņai ar Horvātijas izlasi nebūs ļoti viegli. Ātri un tehniski spēlētāji, labi metēji. Spēles stilu var raksturot kā ļoti kvalitatīvu strītbolu. Pirms diviem gadiem horvāti uzvarēja Eiropas U16 čempionātā, un toreiz viņiem zaudējām bez variantiem, kaut arī galarezultāts nebija graujošs (56:69). No tā sastāva pretiniekiem ierindā ir astoņi spēlētāji. Mēs esam kļuvuši stiprāki, taču to  vēl vajadzēs pierādīt laukumā. Idejas kā spēlēt, protams, ir – centīsimies tās realizēt.”

Latvijas komandas statistika un turnīra tabula: basket.lv/jaunatnes_izlases/viriesu_u18_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1393&nt_season_id=9263

  +4 [+] [-]

, 2013-07-21 15:22, pirms 11 gadiem
Man kaut kā neticās,ka U18 spēs sasniegt zelta vai sudraba medaļas šajā čempionātā,jo skatījos viņu sejās un redzēju,ka jau pirms spēles medaļas kaklā karājas,bet dzīvē tā nenotiek. Medaļas ir jānopelna.
Ja salīdzina U20 un U18 spēles attieksmē un žestos krietni priekšā U20.
Bet vēlu veiksmi,varbūt jūs manu viedokli lauzīsiet,bet pagaidām mana prognoze ir 6 sešinieks nevis medaļa.