Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Autors: Guntis Keisels

Kadetu izlasēm Minskā pa divām uzvarām

Latvijas U16 meiteņu izlase pārbaudes turnīrā Minskā ar 78:36 sagrāva Ukrainas basketbolistes, ar 55:40 pārspēja Baltkrievijas komandu, bet ar 51:71 zaudēja Krievijas kadetēm. U16 puišu izlase ar 77:47 sagrāva Baltkrievijas kadetu otro izlasi, ar 60:61 zaudēja mājinieku pirmajai komandai un ar 65:56 pieveica Ukrainas kadetus.

„Ar Ukrainas komandu spēle no rokas gāja visām, ar baltkrievietēm – arī, bet pret Krievijas izlasi pirmajā puslaikā bija pārāk daudz kļūdu un neprecīzu metienu. Izpaudās pretinieču augumu pārsvars,” turnīra gaitu īsumā raksturoja Latvijas komandas galvenā trenere Mudīte Zandere. „Otrajā puslaikā ar presinga, jauktu aizsardzības sistēmu un agresīvāka uzbrukuma palīdzību izdevās spēli līdzsvarot, taču pretinieces vairs nebija panākamas.”

Lai arī neveiksme pēdējā dienā mazliet sabojāja noskaņojumu, trenere ir apmierināta ar komandas pirmo pārbaudi. „Pamazām veidojam spēli un meitenes sāk saprast, ko mēs, treneri, no viņām ceram sagaidīt un aizvien labāk cenšas to izpildīt laukumā.”

Latvijas komanda spēlēja šādā sastāvā: Kate Krēsliņa, Kitija Laksa, Beāte Markāne, Rūta Vētra (visas Kolibri), Ieva Spīgule, Elīna Bērziņa (Rīga/Pārdaugava), Marta Miščenko (Rīga/TTP), Kitija Štolce (Jelgava), Katrīna Višņēvca (Rīga/Rīdzene) un Arta Frīdenberga (Liepāja/47.vsk.).

Pirms Baltijas jūras valstu kausa izcīņas turnīra, kas janvāra sākumā notiks Tallinā, Latvijas izlases kandidātēm paredzēta īsa treniņnometne. „Pastrādāsim un paskatīsimies, kādā sportiskajā formā kura ir. Visticamāk, lielu pārmaiņu nebūs, bet garajā galā divas spēlētājas varētu nākt klāt,” atzina Mudīte Zandere.

„Vienīgajā zaudētajā spēlē ļāvām pretiniekiem pie mūsu groza izcīnīt 27 bumbas. Jā, auguma pārsvars bija pretiniekiem, taču pie vainas vairāk bija koncentrēšanās un cīņasspara trūkums,” puišu vienīgo neveiksmi komentēja komandas treneris Guntars Jonāns (galvenais treneris Nikolajs Mazurs šajās dienās aizņemts svarīgos kluba VEF Rīga mačos).

U16 izlases kodols ikdienā kopā cīnās VEF Kadeti sastāvā LBL-2 turnīrā, bet turnīrs Minskā bijusi laba iespēja pārliecināties, ko spēj kandidāti no citām komandām. Guntars Jonāns atzīst, ka lielu pārsteigumu nav bijis ne patīkamā, ne nepatīkamā nozīmē. „Mūsu ārējās līnijas spēlētāji bija ātrāki un tehniskāki par pretiniekiem. Garajiem pietrūkst auguma centimetru un atlētisma. Vēl daudz jāstrādā un šis turnīrs palīdzēja tikt skaidrībā par darba galvenajiem virzieniem.”

Latvijas komanda spēlēja šādā sastāvā: Kristaps Pļavnieks, Dāvis Geks, Ivars Žvīgurs, Armands Ginters, Nils Gertsons, Arvis Blumbergs, Matīss Seipulāns (visi Rīga/Sport 2000), Raiens Šaubergs (Rīga/Ķeizarmežs), Kristaps Glūdītis (Rīga/VEF), Jānis Engers, Māris Riekstiņš (Valmiera), Roberts Pāže (Ventspils).

Nākamā pārbaude kadetiem paredzēta janvāra sākumā Tallinā, Baltijas jūras kausa izcīņas turnīrā. „Par sastāvu vēl lemsim kopā ar galveno treneri. Ja mērķis būs uzvarēt, lielu pārmaiņu sastāvā nebūs. Bet, iespējams, ir vērts pārbaudīt arī tālākos kandidātus.”


, 2010-12-19 23:54, pirms 14 gadiem
Kas iemeta? Kkāda statistika būs pieejama?
, 2010-12-20 12:51, pirms 14 gadiem
nafig Jorena nav izlasē? laikam tāpēc ka atshuva 1188 un aizgaaja uz juglu
, 2010-12-20 17:00, pirms 14 gadiem
Kāds sakars Ar Riekstiņu ? vel lielāku kurmi neesmu redzeejis
Arvis Blumbergs rada smieklus Ko tāds dara izlasē
Kāpēc nav Spēlētāji R.Šmits , M.Uškāns , J.Duļevskis , J.Staķavs , J.Bitenieks , E.Kiziks , A.Blumbergs ????
šie spēlētāji ir daudz labāki par vienu otru izlasee paņemto
, 2010-12-20 17:51, pirms 14 gadiem
westbrook0 rakstīja: nafig Jorena nav izlasē? laikam tāpēc ka atshuva 1188 un aizgaaja uz juglu
ble, tpc , ka chalim nedaudz sakaapis.... baigo zvaigzni iedomaajas
, 2010-12-20 20:52, pirms 14 gadiem
Šmitam bija lauzta roka
Uškānam nebija nokārtota vīza
par Staķavu,Bitenieku nezinu

Riekstiņu paņēma, jo viņš ir ļoti garš salīdzinot ar citiem.
Jorens nav, jo sastrīdējās ar Mazuru.
, 2010-12-21 10:59, pirms 14 gadiem
Izskatās, ka trenera izvēle ir aizskārusi dažu labu......
, 2010-12-30 00:28, pirms 13 gadiem
Ko jūs visi raudat? Kāda starpība vai tu esi vai neesi izlasē, ja basketbols ir dziļi sirdī, tad tādām izlasēm ir uzpļaut, jo jāspēlē priekš sevis nevis priekš valsts vai sazin vēl priekš kā!!! (fool)
Latvijas U18 izlase
Foto: basket.ee
12

Latvija trešo reizi rīkos Eiropas U18 čempionātu basketbolā

Latvijas Basketbola savienība (LBS) ieguvusi tiesības rīkot 2018. gada Eiropas čempionātu junioriem, pirmdien, 27. martā, informēja Starptautiskā basketbola federācija (FIBA).
Aleksa Gulbe pasaules U17 čempionātā.
Foto: FIBA.com

Aleksa Gulbe piedalās NBA All Star jaunatnes nometnē

Trešajā "Basketball without Borders" globālajā nometnē Latviju pārstāv U18 izlases uzbrucēja Aleksa Gulbe (BJBS "Rīga/Rīdzene"/ "Reyer Venezia"). Uz nometni uzaicināti 67 jaunieši un jaunietes no 32 valstīm.
Kristaps Ķilps, Nikolajs Atanasovs un Latvijas U16 izlase: 4.vieta Turcijas turnīrā.
Foto: tbf.org
1

U16 puiši: Turcijas turnīrs pabeigts ar uzvaru pār Ukrainu

Latvijas U16 izlase Turcijas Basketbola federācijas kausa turnīrā Konjā pēdējā spēlē izcīnīja ceturto uzvaru, pārspējot Ukrainas kadetu izlasi – 64:55 (18:12, 29:31, 54:43). Astoņu komandu konkurencē Latvijas komanda ierindojās ceturtajā vietā.