Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Nikolajs Mazurs: Ceru, ka mūsu snaiperi vēl atvērsies pa īstam

Nikolajs Mazurs: Ceru, ka mūsu snaiperi vēl atvērsies pa īstam
Kristaps Porziņģis: 11 punkti, 14 atlēkušās bumbas un 5 bloķēti metieni Latvijas U18 izlases uzvarā pār Spānijas junioriem.
Foto: FIBAEurope/Mārtiņš Sīlis

Latvijas U18 izlase Eiropas junioru čempionāta otrajā spēlē Liepājā pārspēja Spānijas izlasi – 66:61 (13:11, 28:25, 47:44). Latvieši kļuvuši par C grupas vienīgajiem līderiem un nodrošinājuši tiesības spēlēt otrajā posmā, līdzi ņemot vismaz vienu uzvaru. Sestdien plkst.18:30 Latvijas izlase spēlēs ar Itālijas komandu, kas pirmajā mačā ar 61:88 zaudēja Spānijai, bet otrajā ar 97:48 sagrāva Bulgārijas izlasi. C grupas trīs labākās komandas otrajā posmā spēlēs ar trim labākajām vienībām no D grupas (Horvātija, Turcija, Ukraina, Anglija).

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs:

„Spēle bija tāda, kādu gaidījām – abpusēji agresīva aizsardzība, cīņa par katru laukuma centimetru, maksimāli apgrūtināta kombināciju un sadarbību veidošana. Ja arī kādai komandai izdevās panākt nelielu pārsvaru, otra tūlīt atrada iespēju atspēlēties.

Aizsardzībā apmēram 38 minūtes izdevās izpildīt spēles plānu, neļaujot ieskrieties spāņu līderiem. Tikai galotnē gadījās vairākas kļūdas, kuras pretinieki uzreiz izmantoja. Trāpīja tālmetienus, no mīnus 11 panāca neizšķirtu.

Uzbrukumā bijām pārāk nervozi. Metienu precizitātes procents mūsu komandai parasti ir daudz labāks, nekā tas bijis spēlēs ar bulgāriem un spāņiem (divpunktnieki 16/35, trīspunktnieki 6/26). Ceru, ka mūsu snaiperi nākamajās spēlēs vēl atvērsies pa īstam, kā pašā svarīgākajā brīdī „atvērās” Dāvis Geks, kura precīzais trīspunktnieks izrādījās izšķirošs.

Liela nozīme atkal bija atlēkušajām bumbām, ko izcīnījām gan pie sava, gan pretinieku groza (visā spēlē 53-39). Iespēja uzbrukt otro un pat trešo reizi deva iespēju tikt pie punktiem. Produktīvi nospēlēja Pasečniks un Porziņģis, bet savu ieguldījumu deva arī citi – visi cīnījās, atbloķēja pretspēlētājus.

Rolands Šmits pēc muskuļa sasituma šodien nevarēja palīdzēt, tāpēc abiem pamatcentriem iznāca pārāk liels spēles laiks. Tas var radīt problēmas. Veiksim visus nepieciešamos rehabilitācijas pasākumus un ceru, ka Šmits sestdien varēs spēlēt.

Itālijas komandu pirms diviem gadiem uzvarējām U16 čempionāta izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā. No tā mača ierindā abām komandām palikuši pa sešiem spēlētājiem. Šodien itālieši diezgan veiksmīgi ierobežoja bulgāru līdera Vezenkova aktivitātes un Bulgārijas izlase otrajā puslaikā sabruka, tāpēc beigās rezultāta starpība bija tik milzīga. Itālijas izlasei nav superjaudīgu centra spēlētāju, taču viņiem labi kustas bumba, bieži laukumā ir četri mazie spēlētāji. Centīsimies izmantot mūsu pārsvaru pie groziem, padomā arī citi iedarbīgi taktiskie varianti.” 

Latvijas U18 izlases statistika, kalendārs un tabula: basket.lv/jaunatnes_izlases/viriesu_u18_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1393&nt_season_id=9263

  +1 [+] [-]

, 2013-07-19 21:18, pirms 11 gadiem
PAR LATVIJU!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-19 22:34, pirms 11 gadiem
Malac'i!Ta tik turpinat!

     [+] [-]

, 2013-07-20 11:12, pirms 11 gadiem
Abi mūsu centri ir gan ar labāku groza izjūtu un attiecīgi metienu nekā NBists Biedriņš un ar koordināciju arī viss izskatās kārtībā, tā kā lai džekiem turpmāk veiksmīgas karjeras