Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Nikolajs Mazurs: Uzvaru nodrošināja uzbrukumā izcīnītās atlēkušās bumbas

Nikolajs Mazurs: Uzvaru nodrošināja uzbrukumā izcīnītās atlēkušās bumbas
Latvijas U18 izlase: pret Bulgāriju liels pārsvars "otrajā stāvā".
Foto: FIBAEurope/Mārtiņš Sīlis

Latvijas U18 izlases Eiropas junioru čempionāta pirmajā spēlē Liepājā sagrāva Bulgārijas izlasi – 85:57 (24:20, 51:35, 69:47). Piektdien plkst.18:30 latvieši spēlēs ar Spānijas komandu, kas pirmajā mačā ar 88:61 pieveica Itālijas izlasi. Grupas turnīra pēdējā spēlē sestdien plkst.18:30 jāspēlē ar Itālijas vienību. Grupas trīs labākās komandas otrajā posmā spēlēs ar trim labākajām vienībām no D grupas (Horvātija, Turcija, Ukraina, Anglija).

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Nikolajs Mazurs:

„Prieks par uzvaru, bet spēles kvalitātes ziņā vēl ir daudz rezervju. Bija nepatīkami iekritieni aizsardzībā, bija brīži, kad uzbrukumā pietrūka pacietības un organizētības.

Guvām daudz punktus, kaut arī metienu precizitāte nebija nemaz tik laba. Varbūt tas skaidrojams ar pirmās spēles uztraukumu, kas tomēr bija manāms. Visvairāk mūs glāba pie pretinieku groza izcīnītās 26(!) bumbas. Tās bieži deva iespēju mest divas un pat trīs vai četras reizes.

Pirmajā puslaikā bulgāri aizsardzībā spēlēja diezgan pasīvi, dodot mums iespējas mest no brīvām pozīcijām. Mums bumba it kā kustējās labi, tomēr metieni nebija tik precīzi, cik gribētos. Ja mums nebūtu tik liels pārsvars cīņā pie groziem (visā spēlē 56-36), rezultāts varēja augt līdzīgi, un tad jau būtu pavisam cita spēle.

Aizsardzībā bija konkrēts plāns, lai nobremzētu bulgāru līderi Vezenkovu, taču tas ne vienmēr tika izpildīts. Piemēram, četri spēlētāji izdara, kas jāizdara, bet viens iekrīt un uzreiz zaudējam punktus. Labi, ka cīnoties ar lielu enerģiju tomēr noturējām iniciatīvu, taču turpmākajos mačos ar to var nepietikt.

Piektdien mums būs darīšana ar Spānijas izlasi, kuras izredzes kotējas ļoti augstu. Pretiniekiem ir vairāki spēlētāji, kuri veido rezultātu. Stils – tipisks spāņu basketbols. Materiālu par pretinieku spēles īpatnībām pietiek, zinām, kas būs jāizdara, lai nospēlētu veiksmīgi. Jādomā, ka cīņā pie groziem izteikta pārsvara nebūs nevienai komandai. Izšķiroša nozīme būs tam, kā ievērosim spēles disciplīnu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, pēc iespējas jāizvēlas no kļūdām.”

Latvijas komandas statistika un turnīra tabula: basket.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-07-19 08:59, pirms 11 gadiem
MalaČi,puiši! Tā turpināt!