Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U18 meitenes: pirmā pārbaude ar Somijas juniorēm

U18 meitenes: pirmā pārbaude ar Somijas juniorēm
Beata Markāne, Marta Bergmane un Latvijas U18 izlase: pirmā pārbaudes spēle ar Somijas juniorēm.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U18 meiteņu izlase otrdien, 16.jūlijā Lietuvas pilsētā Anikščā pārbaudes spēlē sacentīsies ar Somijas junioru izlasi. Abas komandas gatavojas Eiropas U18 čempionāta B līgas turnīram, kas no 15. līdz 25.augustam risināsies Ungārijas pilsētā Miškolcā.

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Rūdolfs Rozītis:

„Pirmajā treniņnometnē ne tikai labi pastrādājām, bet veicām arī pirmo sastāva sijāšanu. Izlases slieksnis vēl ir par augstu Luīzei Skrastiņai un Adrianai Putniņai, veselības problēmu dēļ pagaidām no lielām slodzēm jāatturas Lindai Magonei.

12 spēlētājas piedalījās pilnā treniņciklā, Kitija Laksa pagaidām trenējusies pēc individuāla grafika. Šis trīspadsmitnieks dosies uz pirmo spēli ar somietēm.

Kate Krēsliņa un Vineta Bīriņa pirmdien vēlu vakarā atgriezās no Eiropas U20 čempionāta. Pirmais mērķis – ceļazīme uz Eiropas čempionāta A līgu vecākajā grupā – jau sasniegts, bet ceru, ka meitenēm vēl būs enerģija un veselība, lai cīnītos par nākamo.”

Latvijas U18 izlases sastāvs pirmajā pārbaudes spēlē: Beate Markāne, Kitija Laksa, Anna Buša, Arta Frīdenberga, Paula Lūķe, Kitija Štolce (visas Kolibri/47.vsk.), Katrīna Vectirāne, Marta Bergmane, Anete Pētersone (BJBS Rīga/Rīdzene), Elīna Bērziņa (3.BJSS), Sabīne Broša, Ivanda Hudjakova (abas Valmiera), Sigita Džarcāne (BJBS Rīga/TTP).

Eiropas čempionāta B līgas turnīrā Ungārijas pilsētā Miškolcā grupā Latvijas komandas pretinieces būs Rumānijas, Skotijas un Ungārijas juniores. Divas labākās komandas turpinās cīņu par ceļazīmi uz A līgas turnīru.