Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

U16 meiteņu izlase: pārbaudēs bez zaudējumiem, ierindā paliek 13

U16 meiteņu izlase: pārbaudēs bez zaudējumiem, ierindā paliek 13
Latvijas U16 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste.
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Latvijas U16 meiteņu izlase, turpinot gatavošanos Eiropas čempionāta A līgas turnīram, trijās pārbaudes spēlēs pārspēja Baltkrievijas komandas – U16 izlasi ar 67:50 un U18 izlasi ar 68:35 un 71:49. Kandidātu ierindā palikušas 13 spēlētājas, nedēļas beigās Rīgā paredzēta nākamā pārbaude – Baltijas kausa izcīņas turnīrs Ķeizarmeža sporta kompleksā.

Latvijas U16 meiteņu izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

„Pārbaudes spēles ar Baltkrievijas komandām izmantojām, lai slīpētu dažādus taktiskos variantus gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Spēles kvalitāte pagaidām ir svārstīga, taču šajā sagatavošanās posmā arī negatīva informācija ir ļoti noderīga – saprotam, pie kā vēl jāpiestrādā un redzam arī, ko nebūtu vērts izmantot spēlēs.

Sašaurinām kandidātu loku. Līdz Eiropas čempionātam palikušas tikai divarpus nedēļas un šajā laikā jākoncentrējas darbam ar labākajām. Paldies par līdzdalību treniņos un pārbaudes spēlēs pateicu Liānai Āliņai un Esterei Zeltiņai. Pēc pārbaudes spēlē ar somietēm saņemtā sitiena pa galvu divas nedēļas pilnīga miera ieteiktas Anetei Ozolai. Žēl, bet līdz Eiropas čempionātam viņa nepagūs atgūt sportisko formu. Treniņus turpinās 13 basketbolistes, uz Varnu dosies 12.”

Latvijas U16 izlases kandidātes: Paula Strautmane, Digna Strautmane, Anna Dreimane, Kristiāna Rikveile, Marta Jančevska, Kintija Kalniņa (visas BJBS Rīga/Rīdzene), Sindija Kudule, Annija Einere, Laura Grabe (Rīgas 3.BJSS), Amanda Betlere, Zane Ozoliņa (BJBS Rīga/TTP-1), Tatjana Savicka (Daugavpils) un Elīna Grīnberga (Ogre).

Baltijas kausa izcīņas turnīrā Ķeizarmežā no 19. līdz 21.jūlijam Latvijas komanda spēļu secībā tiksies ar Ukrainas, Igaunijas un Lietuvas U16 izlasēm (Eiropas čempionātā pirmās divas komandas spēlēs B līgā, lietuvietes un latvietes – A līgā).

Eiropas U16 čempionāta pirmajā posmā Latvijas kadetes spēlēs vienā grupā ar Krievijas, Zviedrijas un Turcijas izlasēm.

U16 izlases spēļu grafiks, sastāvs un statistika: Sieviešu U16 izlase