Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Fomins: Iegāza disciplīnas trūkums un neuzņēmība

Mārtiņš Fomins: Iegāza disciplīnas trūkums un neuzņēmība
Renārs Birkāns: 20 punktu, 8 atlēkušās bumbas un 6 rezultatīvas piespēles, tomēr uzvarai pār Beļģiju ar šādu "lomu" nepietika.
Foto: FIBAEurope.com

Latvijas U16 puišu izlase Eiropas kadetu čempionāta otrā posma turnīru par 13.-16.vietu sākusi ar pagarinājumā piedzīvotu zaudējumu pret Beļģijas kadetiem – 80:84 (17:16, 36:33, 51:49, 71:71). Otrdien plkst.14:15 spēle ar Zviedrijas U16 komandu, kas ar 56:80 zaudēja Polijas vienībai. Trešdien plkst.14:15 ar Poliju.  Četras komandas noskaidro pozīcijas izslēgšanas turnīram, kurā notiks cīņa par 9.-16.vietu noslēguma tabulā. Trīs vājākās komandas atstās A līgu.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Mārtiņš Fomins:

„Statistika ir daiļrunīga – metienu precizitāte apmēram līdzīga, pārliecinoši esam uzvarējuši cīņā pie groziem (49-30), bet esam pieļāvuši 27 kļūdas (beļģiem 18)... Turklāt tās ir tikai statistikā fiksētās, bet vēl jau klāt nāk taktiskās kļūdas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā.

Neapstrīdama izskaidrojuma pagaidām man nav. Iespējams, puiši pārāk gribēja uzvarēt, parādīt sevi. Iespējams, netiekam galā ar spriedzi, kaut gan formāli šim mačam nebija ļoti izšķirošas nozīmes. Bijām gan tehniskais brāķis, gan nepareizi lēmumi. Arī nedisciplinētība, aizsardzībā darot to, ko sarunājām nedarīt. Piemēram, neatkāpties no konkrētiem pretinieku spēlētājiem vai noteiktās situācijās necensties palīdzēt partnerim. Beļģi mūs pietiekami kvalitatīvi par šādām lietām sodīja.

Sākumā bija uzdevums uzbrukumā spiest uz pretinieku groza apakšu. Diemžēl mūsu garie baidījās uzņemties iniciatīvu, apspēlēt savus sedzējus. Vēlāk beļģi bieži izmantoja „mazo” sastāvu, tāpēc bijām spiesti pielāgoties, lai aizsardzībā nebūtu problēmas. Tas ietekmēja sastāva rotāciju.

Negribu saukt vainīgos, jo zaudējumā pirmais vainīgais vienmēr ir treneris. Taču sava atbildība jāizvērtē visiem, arī spēlētājiem. Nedisciplinētība, norādījumu ignorēšana – tas viss ietekmēja sastāva izvēli un to, kuri spēlētāji vairāk laika pavadīja laukumā, bet kuri – uz soliņa.

Nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām mums bija astoņu punktu pārsvars, bet elementāras kļūdas ļāva beļģiem izlīdzināt rezultātu. Kad Strautiņš stājās uz soda metienu līnijas, līdz beigām bija palikušas mazliet vairāk par četrām sekundēm un zinājām, ka pretiniekiem vairs nav minūtes pārtraukuma. Tāpēc pieņēmām lēmumu otro sodu mest iekšā, jo ar plus 1 risks būtu pārāk liels. Tomēr beļģu līderis paspēja izlīdzināt rezultātu...

Rīt spēle ar Zviedriju, bet patlaban pretiniekiem nav nozīmes. Vispirms jātiek galā pašiem ar sevi.”

Latvijas U16 izlases statistika un spēļu grafiks: basket.lv/jaunatnes_izlases/viriesu_u16_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1433&nt_season_id=9303

  +1 [+] [-]

, 2013-08-12 18:58, pirms 11 gadiem
A varbūt tomēr treneris vainīgs?

  +1 [+] [-]

, 2013-08-12 23:36, pirms 11 gadiem
"Disciplīnas trūkums un neuzņēmība"....
Varbūt pārlieku nikna, uz sodīšanu vien balstīta disciplīna arī dzemdē to spēlētāja individuālo neuzņēmību?
Bailes kļūdīties pat ļoti labam spēlētājam sapīs gan rokas, gan kājas!
Trīs sekundēs izspēlēts sekmīgs pretinieku uzbrukums pamatlaika beigās un galarezultātā arī zaudētā spēle ir sāpīga mācība. Labs uzņēmības paraugs! Tikai tas nebija mūsu komandas izpildījumā!

Zinu, ka arī mūsu puikas taču TĀ VAR.... tikai jāatraisa iniciatīva un ticība saviem spēkiem!

     [+] [-]

, 2013-08-13 15:36, pirms 11 gadiem
Šobrīd skatos Latvija - Zviedrija 52-52 pēc 3/4. Zviedri gandrīz katru uzbrukumu noslēdz ar 3 punktu metienu. Kāpēc mūsu spēlētājiem netiek norādīts, ka ir jāsedz aktīvāk pie perimetra?!?!

     [+] [-]

, 2013-08-13 15:56, pirms 11 gadiem
Loģisks zaudējums zviedriem 60-62. Galīgi nepatika spēles beigas mūsējo izpildījumā. Pēdējās 2min 40sek. netika gūts neviens punkts. Uzbrukumā "stāvam un gaidām". Tā nedrīkst, jo īpaši spēles beigās kad esam zaudētājos... Aktīvi ir jāmeklē iespējas gūt grozu!!! Eh...

     [+] [-]

, 2013-08-13 15:59, pirms 11 gadiem
šodien lūzeru komanda arī Zviedriem zaudēja,kauns