Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1133, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Fomins: Ar katru dienu spēlējam labāk

Mārtiņš Fomins: Ar katru dienu spēlējam labāk
Renārs Birkāns un U16 izlase: sākas cīņa par devīto vietu.
Foto: FIBAEurope.com

Latvijas U16 puišu izlase Eiropas kadetu čempionāta otrā posma turnīru par 13.-16.vietu sāks pirmdien plkst.14:15, spēlējot ar  Beļģijas kadetiem. Otrdien plkst.14:15 spēle ar Zviedriju, trešdien plkst.14:15 ar Poliju.  Četras komandas noskaidros pozīcijas izslēgšanas turnīram, kurā notiks cīņa par 9.-16.vietu noslēguma tabulā. Trīs vājākās komandas atstās A līgu.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Mārtiņš Fomins:

„Spēlējot pēc jaunās sistēmas, otrajā posmā spēlēšana četriniekā par 13.-16.vietu nav nekāda traģēdija, lai arī patīkami arī, protams, nav. Tagad pirmais mērķis – izcīnīt pēc iespējas augstāku vietu otrajā posmā, lai tiktu pie relatīvi vājākiem pretiniekiem ceturtdaļfinālā par 9.-16.vietu. Nākamais – cīnīties par devīto vietu kopvērtējumā.

Pēc grupas turnīra pēdējās spēles ar Horvātijas komandu (55:66) bija ne tikai sāpe par zaudējumu. Arī gandarījums, ka cīņā ar augumos krietni garākiem pretiniekiem, starp kuriem ir Eiropas labākie spēlētāji šajā vecuma grupā, parādījām cienījamu sniegumu. Puiši nerespektēja pretiniekus, aizsardzībā labi noturēja centra spēlētājus, bija maz kļūdu. Protams, punkti no pretinieku soda laukuma nāca ar lielām grūtībām, bet metieni no distances nebija pietiekami precīzi. Tikai pēdējā ceturtdaļā Horvātijas komanda, spēlējot ar visiem līderiem, panāca izšķirošo lūzumu. Manuprāt, mūsu spēlētāji daudz ieguva šajā mačā.

Pēc mūsu zaudējuma, protams, cerējām, ka ukraiņi uzvarēs Itāliju. Tomēr itālieši jau no pirmajām minūtēm ieguva iniciatīvu un diezgan drīz kļuva skaidrs, ka mūs gaida turnīrs par 13.vietu.

Pēc neveiksmīgā pirmā mača ar Ukrainas komandu ar katru dienu esam spēlējuši labāk un ceram šo komandas attīstības līkni turpināt. Nekādas panikas nav, svētdien treniņā bija azarts un apņēmība. Vāju komandu te nav, tāpēc nākamās trīs spēles būs gan grūtas, gan atbildīgas. Ceru, ka iegūsim pārliecību un tad ceturtdaļfinālā par 9.-16.vietu pierādīsim, ka esam pelnījuši augstāku vietā, nekā mums ir pašlaik.”

U16 izlases statistika un spēļu grafiks: basket.lv/jaunatnes_izlases/viriesu_u16_izlase/show-nt-tournament/?nt_league_id=1433&nt_season_id=9303

     [+] [-]

, 2013-08-12 10:18, pirms 11 gadiem
FOMIN,ATKĀPIES!

     [+] [-]

, 2013-08-12 11:47, pirms 11 gadiem
rix1995 rakstīja: FOMIN,ATKĀPIES!
AR SŪDAINU KOKU VAJAG VIŅU PADZĪT

     [+] [-]

, 2013-08-12 17:15, pirms 11 gadiem
Nu, jā!
Protams, pretinieki nav vārguļi, tās taču ir valstu izlases, tomēr kaut kas nav lāgā ar spēles vadīšanas stilu. Ir sajūta, ka treneris pārāk rausta spēlētājus un līdz ar to arī pašu spēli. Tādā veidā tiek bremzēta puišu iniciatīva un pārliecība par savas komandas spēku. Neticu, ka mūsējie ir vājāk sagatavoti un fiziski vārgāki par pretiniekiem! Nav ko vaimanāt, jācīnās tālāk!
Uz priekšu Latvija!!!